Kardemir Karabükspor Tekerlekli Sandalye-Galatasaray:66-65

Güncelleme Tarihi:

Kardemir Karabükspor Tekerlekli Sandalye-Galatasaray:66-65
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2017 19:41

Kardemir Karabükspor Tekerlekli Sandalye-Galatasaray:66-65

Haberin Devamı

Bülent DİKTEPE / KARABÜK,(DHA) – GARANTİ Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi, son hafta karşılaşmasında Kardemir Karabükspor sahasında Galatasaray’ı 66-65 yenerek ligi 3’üncü bitirdi.
Karabük Merkez Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Taraftarlar maç boyunca takımlarını destekledi. Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi ekip üst üste bulduğu sayılarla 6-0 öne geçti. Mola dönüşü ilk sayılarını bulan konuk ekip periyodu da 15-17 üstün geçti.  Karşılıklı basketlerle geçen 2’nci periyot da konuk ekibin 32-35 üstünlüğüyle geçildi. Büyük çekişmenin yaşandığı 3’üncü periyot da 48 -48 eşitlikle tamamlandı. Çekişmenin sürdüğü 4’üncü periyodun son saniyelerinde  ev sahibi ekip, pota altından bulduğu sayı ile skoru 65-65 yaptı. Ev sahibi ekip bulduğu faul atışlarından birini de sayıya çevirerek son 5 saniyeye 66-65 önde girdi. Galatasaray  son hücumu iyi değerlendiremeyince Kardemir Karabükspor sahadan 66-65 galip ayrıldı. Bu sonuçla Beşiktaş RMK Marine ve Elig Avukat Bürosu Engelli Yıldızlar Spor Kulübü’nün ardından ligi 3’üncü bitiren Kardemir Karabükspor’da büyük sevinç yaşandı. Taraftarlar sahaya inerek sevinçlerini sporcularla paylaştı. İki takım arasında yaşanan gerginliği, polis ev sahibi takımın taraftarlarını salondan çıkararak önledi.
Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Ferudun Tankut, ‘’Çok duygulandık. Güzel bir maç oldu. Fransa’nın rövanşı oldu bu. Fransa’da hak etmediğimiz bir şekilde ayak oyunlarına kurban gittik ve 5’inci olduk. Bu yendiğimiz Galatasaray’da orada şampiyon olmuştu. Esasında finali oynamayı hak eden takım bizdik. Orada başımıza gelen ayak oyunlarından sonra bu maç çok anlamlıydı. Hocamızı ve sporcularımızı kutluyorum’’ dedi.
Kardemir Karabükspor Tekerlekli Sandalye antrenörü Can Aksu ise,’’Bu galibiyeti kulüp başkanımıza hediye ediyoruz. Fransa’da şanssız bir şekilde finali kaybettik. Orada sevinemedik ama burada Kardemir Karabükspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu bir kere daha gösterdik. Bizim için çok önemli bir maçtı. Bu maçı alacağız diye çok iyi motive olduk. 2 oyuncumuz 5 faul aldı. Ama takım olarak kenetlendik ve kazandık. Çok mutluyuz’’ diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!