Karavanacı Kartal

Güncelleme Tarihi:

Karavanacı Kartal
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:00

Beşiktaş, Wolfsburg’a 3-0 yenilirken tam 11 şutu dışarıya attı. D.Kiev-Inter maçı maskelerle izlendi. Barcelona yüzde 71 oranında topa sahip olmasına rağmen Rubin Kazan’ı yine yenemedi.

Tam isabetsiz takım
ŞAMPİYONLAR Ligi’nde haftanın en isabetsiz şut atan takımı Beşiktaş oldu. Wolfsburg’a karşı denediği 15 şutun 11’inde kaleyi bulamayan siyah beyazlılar, 3-0’lık yenilginin şifresini de açığa çıkardı.

Haftanın lejyoneri
ÖNCEKİ hafta Nou Camp’da attığı golle Barcelona’yı yıkan Gökdeniz’in ardından bu kez de bir başka Türk futbolcu yıldızlaştı. Standart Liege kalecisi Sinan Bolat, Olympiakos’u 2-0 yendikleri maçta kurtarışlarıyla Zico’yu üzdü.

Haftanın yüzdesi
AYAĞA yaptığı paslarla ünlü Barcelona takımı, Rubin Kazan karşısında topa sahip olma rekoru kırdı. 90 dakika sonunda yüzde 71’e 29’la rakibine top göstermeyen Barça, yine de golsüz eşitliği bozamadı.

Haftanın kavgası
UNIREA Urziceni ile Glasgow Rangers arasındaki maç tribün olaylarına sahne oldu. Rumen polisinin konuk İskoç taraftarların yüzüne gaz sıkmasının ardından, Rangers kulübü UEFA’ya resmi şikayette bulundu.

Haftanın golcüsü
D.Kiev, Inter’e 2-1 yenilirken tek golü Andriy Shevchenko’dan geldi. Bu, daha önce uzun yıllar Milan forması giyen Sheva’nın, kariyerinde Inter’e attığı tam 15. gol oldu.

Haftanın kötüleri
GRUPLARDA en kötü performansı sergileyen iki takım, ilk kez bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynayan İsrail temsilcisi Maccabi Haifa ile Macar Debrecen. Hala puan alamayan iki ekipten Haifa’nın henüz golü de yok.

Haftanın soğuğu
BARCELONA, Rusya’da soğukla mücadele etti. Sıcaklığın 20 derece olduğu kendi şehirlerinden, eksi 5 derecelik Kazan’a inen futbolcular, aradaki 25 derecelik sıcaklık farkı yüzünden maçtan önce de bol bol otelde çalıştı.

Haftanın hayal kırıklığı
LIVERPOOL ve Bayern Münih gibi iki dev takım elenmenin eşiğine geldi. Tur şansları mucizelere kalan iki takım, gruplarını şu an olduğu gibi 3. sırada tamamlarsa, Avrupa Ligi’ne gelerek F.Bahçe ve G.Saray’ın rakibi olacak.

Haftanın mutluları
ŞAMPİYONLAR Ligi’nde 4. maçlar sonunda 6 takım gruplardan çıkmayı garantiledi. Bordeaux, Manchester United, Chelsea, Porto, Lyon ve Sevilla şimdiden tur atlamanın sevincini yaşıyor.

Haftanın olayı
DINAMO Kiev-Inter maçı domuz gribi kabusunun gölgesinde oynandı. Şu ana dek 86 kişinin bu hastalıktan öldüğü Ukrayna’da, neredeyse tüm taraftarlar maçı maskeyle izledi.

HAFTANIN RAKAMLARI

150 Dünyanın en iyi takımları sıralamasında 2. durumdaki Barcelona ile yenemediği 152. sıradaki Rubin Kazan arasındaki fark.
24 Haftanın en girişimci takımı Porto’nun, APOEL’i deplasmanda 1-0 yenerken attığı toplam şut.
10 Maccabi Haifa’nın Arap asıllı futbolcusu Ali Osman’ın Juventuslulara yaptığı faul sayısı.
10 Haftanın en çok “dayak yiyen” futbolcusu Juventus’dan Diego’nun maruz kaldığı toplam faul.
9 Haftanın en centilmen takımı Urziceni’nin, Glasgow Rangers’a yaptığı toplam faul.
7 Real Madridli Kaka’nın, eski takımı Milan’a karşı attığı şut sayısı.
3 16 maçta atılan toplam 49 gol sonucu, maç başına düşen gol sayısı.
1 Rubin Kazan ve D.Kiev’in 90 dakikada atabildiği isabetli şut sayısı. D.Kiev’in bu tek isabetli şutu gol oldu.
0 CSKA Moskova, M.United karşısında hiç korner kazanamadı. Buna karşılık 3 gol atmayı başardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!