Karate Milli Takım'ı Belgrad yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Karate Milli Takımı Belgrad yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 15:09

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da 27-31 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 20. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda hedeflerinin takım halinde birincilik olduğunu belirterek, “Belgrad'da bütün kıtalardan gelen rakiplerimiz arasında, kürsünün en üst basamağına Türkiye'nin adını yazdırmak ve milletimizin yüzünü güldürmek için, bütün gücümüzle çalışacağız” dedi.

Karate Milli Takımı kafilesi, şampiyona için pazar günü Belgrad'a gidecek.
Federasyon başkanı Esat Delihasan, yaptığı açıklamada, mayıs ayında Atina'da yapılan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda erkeklerde Türkiye'nin takım halinde şampiyon olduğunu hatırlattı. Şimdiki hedeflerinin “Belgrad'da zirveye çıkmak” olduğunu kaydeden Delihasan, şunları söyledi:
“Bunu başaracak güçteyiz. Sporcularımıza inanıyorum. Teknik heyetimizin planlı ve gayretli çalışmalarıyla kamp dönemlerini çok iyi geçirdik. Türkiye'nin geçmişinde daha önce de dünya şampiyonlukları var. Belgrad'da zorlu rakiplerle karşılaşacağız. Biz de dünyanın en iyileri arasındayız. Takımlarımızda hem genç hem de tecrübeli isimler birarada. Arkadaşlık en üst seviyede. Mükemmel bir hazırlık dönemi geçirdik. Belgrad'da bütün kıtalardan gelen rakiplerimiz arasında, kürsünün en üst basamağına Türkiye'nin adını yazdırmak ve milletimizin yüzünü güldürmek için elimizden geleni yapacağız.”

Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin de uzun süreden bu yana yaptıkları kamplarla şampiyonaya hazırlandıklarını kaydederek, “Sporcularımızın form grafiği bizi sevindiriyor. Çok şükür sakat sporcumuz da yok. Başkanımız ve yöneticilerimiz her zaman yanımızda. Başarı için her şey elverişli. İnşallah çalışmalarımızın semeresini alacak ve şampiyonadan zaferle döneceğiz. Madalya için her kategoride ve her sıklette ümitliyiz. Asıl hedefimiz, madalyalarımızın rengini altına çevirmek” şeklinde konuştu.

İbrahim Erçin, Milli Takım Başantrenörü Levent Aydemir, antrenörler Ecvet Kurt, Cengiz Deniz, Savaş Altın, Murat Delihasan, Hatun Albayrak ve Cengiz Çınar'ın bulunduğu kafilede şu sporcular yer alıyor:
“Metin Sofuoğlu, Orçun Duman, Arslan Çalışkan, Kübra Akarsu, İlyas Demir, Ömer Kemaloğlu, Serkan Yağcı, Yavuz Karamollaoğlu, Okay Arpa, Enes Erkan, Yaser Şahin Tekin, Gökhan Gündüz, Hakan Yerebakan, Samet Develi, Gülderen Çelik, Serap Özçelik, Vildan Doğan, Hafsa Şeyda Burucu, Hüsniye Güler ve Asunur Yıldırımer.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!