Karalar çifti, ev ve tarlalarını Kızılay'a bağışlayıp huzurevine yerleşti

Güncelleme Tarihi:

Karalar çifti, ev ve tarlalarını Kızılaya bağışlayıp huzurevine yerleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 15:47

Karalar çifti, ev ve tarlalarını Kızılay'a bağışlayıp huzurevine yerleşti

Haberin Devamı

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ın Devrek İlçesi Tabaklar Köyü'nde yalnız yaşayan, çocukları olmayan 67 yaşındaki Sevim, 70 yaşındaki Ahmet Karalar çiffi, hepsi 248 bin lira değerindeki 2 katlı ahşap ev ve tarlalarını Kızılay'a bağışladı. Çift, bunun karşılığında istekleri doğrultusunda huzurevine yerleştirildi.
1991’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan emekli olan Ahmet Karalar ve 37 yıllık eşi Sevim Karalar, öldüklerinde geride kalacak kimseleri olmadığı gerekçesiyle tüm gayrimenkullerini Kızılay'a bağışladı. Bilirkişi ve noter huzurunda yapılan inceleme sonunda Karalar çiftinin üzerlerine kayıtlı toplam 248 bin lira değerinde 2 katlı ahşap ev ile 22 adet tarlaları Kızılay'a devredildi. Çift ise istekleri üzerine geçen 21 Ekim’de Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Akçakoca Kızılay Yaşlılar Konukevi’ne yerleştirildi.
Ahmet Karalar, mal varlığının iyi bir yerde değerlendirilmesini istediği için bağışı yaptığını söyledi. Karalar, "Türk Kızılayı bir devlet kuruluşu. Deprem, sel gibi doğal afet olan her yere Türk Kızılayı koşuyor. Bu saatten sonra kimseden bir beklentim yok. İnsanların hayır dualarını alsam bana yeter" dedi.
Türk Kızılayı Devrek Şube Başkanı Zehra Şafak Ocakçıoğlu ise Karalar çiftinin bu yardımseverliğinin hayırsever tüm vatandaşlara örnek olması temennisinde bulundu. Ocakçıoğlu, "Bu bağış, Türk Kızılayı'nın ne kadar güvenilir bir kurum olduğunu ortaya koyan bir örnektir. Biz de aileyi istekleri doğrultusunda yaşlılar konuevine yerleştirdik. Şuanda gayet mutlular" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!