Karakoçan'da "Düve yetiştirme merkezi" kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Karakoçanda Düve yetiştirme merkezi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2018 16:55

Karakoçan'da "Düve yetiştirme merkezi" kuruluyor

Haberin Devamı

Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN (Elazığ), (DHA)- 

ELAZIĞ'ın Karakoçan ilçesinde  tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla, 'Gebe Düve Geliştirme Merkezi' kuruluyor. Yüzde 50 hibe ile desteklenen projenin bir buçuk ay içerisinde bitmesi planlanıyor.

Karakoçan ilçesinde, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla yüzde 50 hibe destekli 'Geve Düve Geliştirme Merkezi' projesinin inşaatına başlanıldı. Türkiye'de 31 ilde bulunan projeye pilot il olarak seçilen Elazığ'ın Karakoçan ilçesi de eklendi. Hayvan ithalatı yapılması hedeflenen proje aynı zamanda hayvancılığı ve tarımı da geliştireceği belirtildi. İnşaat alanında düzenlenen törene Karakoçan Kaymakamı Mehmet Kocabey, Tarım ve Orman müdürü Turan Karahan ve vatandaşlar ile yatırımcılar katıldı.

Elazığ Tarım ve Orman müdürü Turan Karhan, müdürlük olarak biz bu projeyi çok önemsediklerini ifade ederek, "Çünkü, bu proje bizim Türkiye olarak 31 ilde uyguladığımız bir projedir. Dışarıya yani hayvan ithalatına olan bağımlılığı azaltacak olan ve belki de bitirme noktasında bir başlangıç olacak bir proje. Dolayısı ile bu projemizi biz de takip ediyoruz"dedi.

Karakoçan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Mehmet Kocabey ise, Karakoçan ilçesinin tarım ve hayvancılık adına diğer ilçelerden ciddi manadan ayrılan pozitif yönleri ile artılarıyla yatırıma çok müsait bir alan olduğuna dikkat çekti. Kocabey, "Bunlara benzer büyük projelere imza atılarak bu bölgenin tarım ve hayvancılık alanında parlayan yıldızı olamaya devam edecek inşallah. Yatırımlar bunlar birer örnek olacak ve teşvik edecek. Gerçekten oyunu kuralına göre oynadığımızda sonuçları muhteşem oluyor. İlçemiz de tarım ve hayvancılık adına inanılmaz derecede bir altyapıya, doğasıyla tabiatıyla olması gereken her türlü özellikler sahipö diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!