Karabağlar Meclisi'nde sular duruldu

Güncelleme Tarihi:

Karabağlar Meclisinde sular duruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 22:51

Karabağlar Meclisi'nde sular duruldu

Haberin Devamı

Utku BOLULU/İZMİR, (DHA)- KARABAĞLAR Belediye Meclisi CHP Grubu'nu bölen, ardından Ak Parti grubunun Meclis toplantısını protesto etmesine neden olan Meclis Başkan Vekilliği krizi aşıldı. CHP'de grup kararına karşı hareket ettikten sonra partiden istifaların veren ve toplantı öncesi istifalarını geri alan 6 CHP'li, Meclis komisyonlarına alındı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun tepkiye neden olan seçimi tekrarlatmasıyla da AKP grubuyla da barış sağlandı.
Karabağlar Belediye Meclisi'nin Nisan ayı ilk oturumunda kriz yaratan Meclis 1'inci ve 2'nci başkan vekilliği seçimleri Karabağlar Belediye Başkanı Muhitten Selvitopu'nun önerisiyle tekrarlandı. Selvitopu, ilk toplantıda 1'inci başkan vekilliği için CHP grubunun adayı Mehmet Aydoğan'ın 15, bireysel olarak aday olan CHP'li Turan Manduz'un ise 11 oy aldığını, 2'nci başkan vekili adayı AK Partili İmmet Tunç'un ise 26 oy aldığını söyledi. Başkan'ın meclis kararını 5 gün içinde iade etme yetkisi olduğunu hatırlatan Selvitopu, "Seçim esnasında herhangi bir hukuka aykırılık olmasa da bireysel aday olması nedeniyle oy pusulalarında anlam karmaşası oldu. Kamuoyunda sağlıklı değerlendirme yapılmadığı eleştirilerinin gözlemlendi. Şeffaf yönetim anlayışı gereği seçimlerin iptal edilerek yeniden yapılmasını öneriyorum" dedi.
AK Parti Grubu duruma İdare Mahkemesi'ne götürmeyi düşündüklerini, ancak seçimin tekrarlanması kararını olumlu bulduklarını, bundan vazgeçtiklerini açıkladı. Selvitopu'nun önergesi oybirliğiyle kabul edildi. Meclise 16 CHP'li, 15 AK Partili üye katıldı. İlk oturumda aday olan Turan Manduz ve destek veren beş üye toplantıda yer almadı.
MECLİSE GELMEYEN 6 CHP'Lİ ÜYE DE KOMİSYONLARA ALINDI
Yeniden yapılan seçimde CHP ve AK Parti gruplarının oylarıyla Meclis 1'inci başkan vekilliğine CHP'li Mehmet Aydoğan, 2'nci meclis başkan vekilliğine AK Partili İmmet Tunç seçildi. Meclis'te ihtisas komisyonları seçimleri de yapıldı. İmar Komisyonu'na CHP'li Mustafa Şafak Baran, Ali Bartu, Zafer Levent Yıldır, Cevat Bekiroğlu AK Partili Bünyamin Demir seçildi. Meclis'e katılmayan 6 CHP'li de komisyonlara alındı. Encümen'e CHP'den Emel Tangobay, Zakir Bel ve Engin Soy seçildi. 
Meclis'te daha sonra 2015 yılı faaliyet raporu görüşüldü. AK Parti grubu, faaliyetleri yetersiz bulduğunu açıkladı. Başkan Selvitopu ise yaptığı konuşmada Karabağlar'da hiçbir iş yarım kalmayacağını, şeffaflıktan vazgeçmeyeceklerini söyledi, Karabağlar'ın bölünerek yeni bir ilçe oluşturulacağı iddiaları olduğunu belirten Selvitopu, "Yeni haberler alıyoruz. İnşallah Karabağlar'ı yeni sınırlarla bölmezler. Bunları yaparken de hiçbir alt yapı ve tekniğine bakılmıyor. Ondan sonra kurumsallaşma ve kurumların yerleşmesi uzun sürüyor. Dünya kadar para harcanıyor. Yazık bu ülkenin kaynaklarına… Burada iktidar partisi meclis üyelerimize büyük iş düşüyor. Sandık sonuçlarına göre bakılmasın, hizmet esaslı bakılsın" dedi. Faaliyet raporu oy çokluğuyla onaylandı. AK Parti grubu ret oyu verdi.
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde AK Partili Ayşe Arslan Erten, Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politika Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği sözleri kınadı. CHP ve AK Parti grupları arasındaki olası bir tartışma ise Başkan Selvitopu konunun Meclis çalışmalarıyla ilgisi olmadığını açıklamasıyla önlendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!