Kara paralar yeşil çimlerde yıkanıyor

Bir zamanlar karanlık para babaları “İsviçre daha beyaz yıkar!” derlerdi. Şimdi kara paralar, yeşil çimlerde yıkanıyor!.. UEFA kuralları çerçevesinde gerekli denetimleri yapıyor! Ancak nereye kadar!

Haberin Devamı

Rus futbol takımı Anzhi’nin, Inter’den transfer ettiği Eto’o’ya yılda 29 milyon dolar gibi inanılmaz bir para ödediği söyleniyor. Sizce UEFA bu gibi durumlara da müdahale etmeli mi?
Futbol öyle bir noktaya geldi ki, parayı veren düdüğü çalıyor! Parası olmayan ünlü kulüpler de, İngiltere örneğinde olduğu gibi, para babalarına satılıyor. Bu arada Rusya gibi bazı ülkelerde yeşil çimler, kara para aklamanın zemini olarak kullanılabiliyor!.. Gencecik dolar milyarderleri, bir çırpıda anlı şanlı kulüplerin sahibi oluveriyor! Bir zamanlar karanlık para babaları “İsviçre daha beyaz yıkar!” derlerdi. Şimdi kara paralar, yeşil çimlerde yıkanıyor!.. UEFA kendi kuralları çerçevesinde gerekli denetimleri yapıyor! Ancak nereye kadar? Futboldaki kara para trafiğinin izi, uyuşturucu baronlarına yapıldığı gibi, dünya ölçeğinde sürdürülmeli...

Haberin Devamı

Tepkiden doğan motivasyon uzun sürmez

Şike soruşturması sürecinde yaşananların, beklenenin tersine Fenerbahçeli futbolcuları daha motive ettiği ve sezona da bu sayede iyi başladıkları iddia ediliyor. Ters motivasyon sezon sonuna dek aynı etkiyle sürebilir mi?
Bu görüşte doğruluk payı büyük. Çünkü nefes kesen maçlar sonucunda şampiyonluğu elde ettiklerine inanan futbolcular ve Teknik Direktör Aykut Kocaman, şike suçlamasıyla emeklerinin heba olduğunu düşünüyorlar. Ancak tepkinin sağladığı motivasyon uzun sürmez.
Gerçeğin farkındalar
Aykut hoca da gerçeğin farkında ve oyuncularını bu psikolojiden uzak tutmaya çalışıyor. Herkes kulübün zorlu bir süreçten geçtiğini görüyor. Ancak Fenerbahçe büyük bir camia ve Aykut Kocaman gibi, hem teknik direktörlük başarısını kanıtlamış, hem de lider vasıflarıyla sevgi ve saygı kazanmış çok önemli bir değere sahip. Birbirinden değerli futbolcular da ona yürekten bağlılar. Fenerbahçe’nin birlik ve beraberlik içinde zor günleri aşarak, başarılı yolculuğunu sürdüreceğine inanıyorum.

Guti artık futbolcu olduğunu hatırlamalı

Beşiktaşlı Guti’nin durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz. Haftalardır kadroya alınmıyor, takımı Stoke City karşısında ter dökerken, twitter’ına kız arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarını koyuyor ve sonra da, “Türk basını ile dalga geçtim” diyor...
Guti gitti!.. Eğer kendisini toplar ve görevinin magazin figürlüğü yapmak yerine, yeşil sahalarda ter dökmek olduğunu hatırlarsa, ne ala!... Yoksa Guti gitti gider. Kendisi gittiği gibi, Beşiktaş’ın paraları da gider!

Haberin Devamı

Trabzonspor da  büyük hedefin  peşinde koşmalı

Trabzonspor, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki yoluna oldukça başarılı bir şekilde devam ediyor. Sizce bir ilki yaşayabilir miyiz? Bundan sonrası için yapılması gereken nedir?
Şampiyonlar Ligi’ne katılan her takımın hedefi şampiyonluk olmalı. Trabzonspor niçin bu hedefin peşinde koşmasın? Çok değerli bir teknik direktöre, onunla uyum içinde çalışan başkan ve yöneticilere sahip. Kent, futbola aşık insanlarla dolu... Ayrıca kaliteli futbolcuları var. Burak Yılmaz, başlıbaşına büyük olay!.. Ben ona “Tek kişilik takım!” diyorum. Dilerim hem Trabzonspor’un, hem de Burak Yılmaz’ın başarıları sürüp gider ve bir Türk takımı, Avrupa’da şampiyon olur...

Haberin Devamı

UEFA Başkanı, kararlarının hukuki olduğuna inanmıyor

UEFA Başkanı Michel Platini’nin Avrupa Birliği’nden, kulüplerin kendilerini mahkemelerde dava edememesi için yardım istemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
 Demek ki Platini, kendi icraatına ve yönetiminin aldığı kararların hukuka uygunluğuna inanmıyor, ya da pek emin değil!.. Avrupa Birliği’ne sığınması, bana bu gerçeğin itirafı gibi geliyor.

G.Saray’ın yarışta olmadığı lig keyif vermiyor

Galatasaray son haftalarda oldukça iyi oynuyor ve başarılı sonuçlar alıyor. Fatih Terim’in takımı geri dönüyor diyebilir miyiz?
Dilerim bu dönüş kalıcı olur. Çünkü Galatasaray’ın geri düştüğü bir lig yarışı, futbolseverlere keyif vermiyor. Büyük takımlar güçlü olmalı, iyi futbol oynamalı ki, rekabet, kaliteli futbolu da beraberinde getirsin. Fatih Hoca da futbolseverlere bu keyfi yaşatacak deneyimi ve birikimi fazlasıyla taşıyor...

Yazarın Tüm Yazıları