Kara Kıta yeni şampiyonunu arıyor

Güncelleme Tarihi:

Kara Kıta yeni şampiyonunu arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2017 12:06

2017 Afrika Uluslar Kupası bugün Gabon'da başlıyor. Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'den toplam 19 futbolcunun boy göstereceği turnuva boyunca gözler Kara Kıta'da olacak. Beşiktaşlı Aboubakar, ile Fenerbahçeli Sow'un aralarında bulunduğu önemli oyuncular sezonun ikinci yarısının ilk haftalarında takımlarını yalnız bırakacak.

Haberin Devamı

İlki 1957 yılında düzenlenen Afrika Uluslar Kupası, bugün saat 19.00'da santra vuruşu yapılacak Gabon-Gine karşılaşması ile 31'inci kez 'perde' diyecek. İlk dönem her yıl, 1968'den bu yana ise iki yılda bir organize edilen Afrika Uluslar Kupası'nda heyecan 5 Şubat’ta sona erecek. Daha önce Libya’da düzenleneceği açıklanan ancak güvenlik gerekçesiyle Gabon’a alına alınan turnuvada 16 ülke Afrika'nın en iyisi olmaya çalışacak. Başta scout ekipleri olmak üzere çok sayıda insanın yakın takibe alacağı Afrika Kupası maçları, Türkiye'de de Tivibu Spor tarafından canlı olarak ekrana gelecek. Son olarak 2015'te düzenlenen Afrika Uluslar Kupası'nı havaya kaldıran Fildişi Sahilleri ikinci kez bu onuru yaşasa da bu organizasyonda en şampiyonluğa ulaşan takım 7 kez mutlu sona ulaşan Mısır.

Haberin Devamı

GABON'DA AUBAMEYANG HEYECANI
Avrupa'nın büyük kulüpleri, 20 günü aşkın bir süre önemli oyuncularından mahrum kolacak olmanın sancısını yaşasa da Afrikalı futbol tutkunları organizasyonu büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Gabon'un 2012'den sonra ikinci kez ev sahipliği yapacağı turnuvada Kara Kıta'nın en iyi takımı olmak için kıran kırana bir mücadele yaşanacak. Bu organizasyon Gabonlu futbolseverler açısından ev sahibi olmalarının da ötesinde bir anlam taşıyor. Gabonlular, yarın baylayacak turnuvada kendi topraklarında yetişen ve Avrupa yolculuğunda son durağı Borussia Dortmund olan Pierre-Emerick Aubameyang’ı çıplak gözle izleme şansı bulacaklar.

Kara Kıta yeni şampiyonunu arıyor
TAM BİR YILDIZLAR GEÇİDİ
Afrika Uluslar Kupası için aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülkeden onlarca yıldız oyuncu Gabon'un yolunu tuttu. Beşiktaş'ın santrforu Vincent Aboubakar ve Fenerbahçeli Sow'un da sahne alacağı turnuvada, kariyerini ülkemizde sürdüren 17 futbolcu daha böy gösterecek. Bu isimler sezonun ikinci yarısının ilk haftalarında takımlarını yalnız bırakacak. Bertrand Traore (Chelsea), Islam Slimani ve Riyad Mahrez (Leicester City), Sadio Mane (Liverpool), Medhi Benatia (Juventus), Andre Ayew (West Ham United), Eric Bailly (Manchester United), Kalidou Koulibaly (Napoli), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund), Thomas Partey (Atletico Madrid) gibi önemli oyuncular da bir süre kulüplerinden ayrı kalacak.

Haberin Devamı

STATÜ:
Afrika Kupası’nda toplam 16 takım mücadele edecek. İlk tur, dörderli dört grupta halinde oynanacak. Her takımın rakipleri ile sadece bir kez karşılaşacağı grup aşamasında ilk iki sırayı elde edecek ekipler, yoluna eleme turlarıyla devam edecek. Çeyrek final ve yarı final maçlarının ardından şampiyonun belirleneceği final mücadelesi oynanacak.

GANA FİNALE ABONE
Gabon’da 31’incisi gerçekleştirilecek Afrika Uluslar Kupası’nda en fazla final oynayan takım Gana oldu. Tam 9 kez finalde mücadele eden Gana, 4’ünde şampiyonluğa ulaşırken, 5 kez de ikinci sırada kaldı. En çok şampiyon olan takım Mısır ise 8 final oynadığı turnuvayı 7 kez zirvede tamamlamayı başardı. (Hakan Akar - Karar Gazetesi)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!