Kaplumbağanın kırılan kabuğuna özel dolgu ile onarım

Güncelleme Tarihi:

Kaplumbağanın kırılan kabuğuna özel dolgu ile onarım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 14:46

Kaplumbağanın kırılan kabuğuna özel dolgu ile onarım

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bir sürücünün aracıyla üzerinden geçmesi sonucu kabuğu kırılan kara kaplumbağa, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Kaplumbağanın zarar gören iç organları tedavi edildi. Kırılan kabuğu ise yapılan cerrahi operasyonla özel bir dolgu malzemesi kullanılarak onarıldı.
Samsun'da bulunan ve Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bir sürücü aracıyla bir kara kaplumbağanın üzerinden geçti. Kabuğu kırılan kaplumbağa sürücü tarafından Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayvanları İlk Yardım Ünitesi’ne getirildi. İç organları zarar gören kaplumbağaya ilk müdahale yapıldı. Yapılan cerrahi operasyonla yaralı kaplumbağanın kırılan kabuğu, pimlerle sabitlenerek özel bir dolgu malzemesi ile onarıldı. Sağlık durumu iyi olan kaplumbağanın, tedavisinin ardından yeniden doğaya salınacağı belirtildi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Yaban Hayvanları İlk Yardım Ünitesi Veteriner Hekimi Paria Tabatabaei, yaralı kara kaplumbağasının kendilerine 3 Ekim’de geldiğini belirterek "Üzerinden araba geçen kara kaplumbağamız bize getirildiğinde kabuğu kırılmış, içine çökmüş ve büyük bir kısmında kabuk kaybı vardı. Yaptığımız operasyon ile çöken kabuğu geri yerleştirerek, sabitledik. Daha sonra kabuk kayıplı alanı ise özel bir dolgu maddesi ile doldurduk. Kaplumbağamız şu anda kendi başına beslenmeye başlamış durumda. Bir kaç ay daha kliniğimizin misafiri olacak. Şu an gözetim altında tutuyoruz. Tedavisinin bitmesinin ardından tekrar doğaya bırakacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!