Kapanış konseri Tepecik Filarmoni Orkestrası'ndan

Güncelleme Tarihi:

Kapanış konseri Tepecik Filarmoni Orkestrasından
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 10:56

Kapanış konseri Tepecik Filarmoni Orkestrası'ndan

Haberin Devamı

İZMİR Özel Türk Koleji (İTK) Mezunları Derneği tarafından 2015-2016 eğitim öğretim döneminde hayata geçirilen sanat sezonu Tepecik Filarmoni Orkestrası konseriyle tamamlandı.
30 yılı aşkın süredir Türkiye ve dünyada bir çok önemli isimle aynı sahneyi paylaşan perküsyon üstadı Hamdi Akatay'ın Tepececikli genç müzisyenlerle hayata geçirdiği, Wolfgang Amadeus Mozart'ın eserlerini Türk müziği ve Roman ezgileriyle buluşturan Tepecik Filarmoni Orkestrası, İTK Mezunları Derneği Sanat Sezonu kapanış konserinin konuğu oldu. "Biz Mozart da Çalarız Haydar Tatlıyay da" mottosu ile yola çıkan, Wolfgang Amadeus Mozart'ın eserlerini Türk müziği ve Roman ezgileriyle buluşturan ekip İTK Mezunları Sanat Sezonu kapsamında gerçekleştirdiği konserlerinde, Saraydan Kız Kaçırma, Nine Horses, 35. Senfoni Roman Caz, Divertimento, 25. Senfoni, 40. Senfoni gibi eserleri kendi müzikleri ile harmanlayıp dinleyicilere sundu. Dokuz sekizlik Mozart ezgileri ile İzmirli sanat severlere güzel bir gece yaşatan Tepecik Filarmoni Orkestrası dakikalarca alkışlandı.
Açılış konserini ünlü piyanist Gülsin Onay'ın gerçekleştirdiği ve sırasıyla Dilek Sert Erdoğan Band, Karşıyaka Oda Orkestrası, Hakan Aysev ve Aytül Büyüksaraç, Ali ve Aysun Kocatepe, Kültür Modern Brass Ensemble, Yaşar Üniversitesi Oda Orkestası- İTK Orkestrası-İTK Oda Orkestrası ve son olarak da Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın sahne aldığı İTK Mezunları Sanat Sezonu'ndan elde edilen gelir eğitim için kullanıldı. Elde edilen gelir, İTK'da eğitim gören şehit ve gazi ailelerinin çocukları ile maddi imkanı olmayan öğrencilerin kitap masraflarının karşılandığı İTK Mezunları Kitap Bursu'na aktarıldı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!