Kapaklı'da kadınlara kanser taraması

Güncelleme Tarihi:

Kapaklıda kadınlara kanser taraması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 12:43

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - Kapaklı Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezince, "Kadınlara yönelik Ücretsiz Kanser Erken Tarama ve Bilgilendirme Projesi" başlatıldı.

Proje kapsamında, belediye araçları ile evlerinden alınarak Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) götürülen kadınlara meme kanseri için mamografi, rahim ağzı kanseri için smear testi ve bağırsak kanseri için gaitada gizli kan testi yapılıyor.

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yaptığı açıklamada, projeyi ilçede yaşayan kadınların beden ve ruh sağlıklarının daha iyi olmasını sağlamak için başlattıklarını belirtti.

Uygulamaların ücretsiz olduğunu ifade eden Mandalı, şunları kaydetti:

"Kapaklı Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan kadınlarımıza beden ve ruh sağlığı hizmeti veriyoruz. Şu ana kadar Pınarça ve Yanıkağıl mahallelerimize ulaşarak burada yaşayan yaklaşık 50 kadına kanser taraması ve ruh sağlığı hakkında danışmanlık hizmeti verildi. Büyükşehir Yasası sonrası mahalle olan tüm mahallelerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Bütün mahallelerimize ulaşılacak ve burada yaşayan kadınların beden ve ruh sağlığı kontrolleri yapılacak."

Haberin Devamı

Mandalı, belediye olarak sağlık alanındaki çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!