Kapadokya'da ilk zafer Fabrice Mels'in

Güncelleme Tarihi:

Kapadokyada ilk zafer Fabrice Melsin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 22:31

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali kapsamındaki MTB Eliminator yarışmasının galibi Salcano Takımı’nın Dünya Şampiyonu Belçikalı sporcusu Fabrice Mels oldu.

Haberin Devamı

SALCANO Kapadokya Bisiklet Festivali'nin dört etkinliğinden biri olan Bisiklet Köyü Buluşması'na katılan bisikletçiler, köylerde meydan ve kahvehanelere giderek halkla sohbet etti, dostluklar kurdu. Tur şeklinde yapılan etkinlikte köylüler ve bisikletçiler ilginç ve güzel anlar yaşıyor. Bisiklet Köyü Buluşması'na 300 katılım oldu. 4 günlük bir parkur var. Toplamda 194 kilometre yol yapılacak. Bisiklet Köyü'nün amacı daha fazla sayıda kişiye bisikleti sevdirmek, Kapadokya bölgesini tanıtmak olarak belirlendi. Dağ bisikleti alanında Kapadokya'nın dünyada çok güzel bir bölge olarak adı geçiyor. Bu yarışma değil, tur amaçlı olarak yapılıyor. Kapadokya 2007 yılında Dağ Bisikleti Avrupa Şampiyonası'nın yapıldığı bir parkura sahip bulunuyor. Bisiklet Köyü Buluşması her gün saat 10.00 gibi başlıyor. Birkaç köyde mola verip, köy meydanlarında veya kahvehanelerde dinleniliyor. Köy halkıyla sohbet ediliyor. Festival sonrasında bölgedeki bisiklet satışında patlama oluyor. Özellikle küçük çocuklar bisiklet almak istiyor.

Haberin Devamı

Kapadokyada ilk zafer Fabrice Melsin


Bisiklet Köyü Buluşması dün Ürgüp merkezden başlayarak Sarıhıdır köyüne kadarki 47 kilometrelik vadilerle iç içe parkurda gerçekleştirildi. Bugün sabah ise yine Ürgüp merkezde bulunan otelden başlayan bisikletçiler 60 kilometrelik parkuru geçerek Avanos'un Özkonak kasabasına geldi. Yarın ise 38 kilometre bisikletle geçerek Nevşehir'in Uçhisar beldesine ulaşacaklar. Bisiklet Köyü Buluşması'nın dördüncü yani son gününde ise 49 kilometrelik bir etap sonrasında Gülşehir ilçesinin Yeşilöz köyüne ulaşılacak.

Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali, 9-13 Eylül 2015 tarihlerinde Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde gerçekleştiriliyor. 5 gün boyunca bin 200 civarında bisikletlinin katılacağı Festival kapsamında yol ve dağ bisikleti branşlarında hem amatör hem yarışmacı bisikletçilere yönelik dört farklı etkinlik düzenlenecek. Festival kapsamında S2 kategorisinde Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takvimine kayıtlı ve olimpiyatlara katılmak için sporculara puan veren Dağ bisikleti Etaplı Yarışması da yer alıyor. Üç gün üç etaptan oluşan müsabaka; bireysel zamana karşı (XCT), noktadan noktaya (XCP) ve olimpik dağ bisikleti yarışmalarından oluşuyor (XCO). 30'u aşkın yabancı sporcunun kayıt yaptığı MTB etaplı yarışlarına 200'ün üzerinde sporcunun katılması bekleniyor. Festival kapsamında "Veloturk Gran Fondo" bir amatör yol bisikleti yarışması da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Kapadokyada ilk zafer Fabrice Melsin


Festivali kapsamındaki etkinlikler ve tarihleri:
-Bisiklet Köyü Buluşması : 9-12 Eylül, Rekreasyonel bisiklet turu
-Kapadokya Dağ Bisikleti Etap Yarışları: 11-13 Eylül, Uluslararası MTB yarışmaları (lisanslı sporcular)
-Veloturk Gran Fondo: 12 Eylül, Amatör yol bisikleti yarışmaları (Kısa ve Uzun parkur)
-Dağ Bisikleti Eliminatör yarışı,: Her seride 4'er bisikletli ile eleme yarışı ((lisanslı sporcular)


Kazanan Dünya Şampiyonu Belçikalı Pedal Fabrice Mels
Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali'nin ilk mücadelesinde MTB Eliminator yarışmasının galibi Salcano Takımı’nın Dünya Şampiyonu Belçikalı sporcusu Fabrice Mels oldu. Her seride aynı anda 4 sporcunun start aldığı yarışta sporcular 530 metre uzunluğundaki teknik parkurda kıyasıya mücadele etti. 32 seri ardından koşulan büyük ve küçük final ile podyumda yer alan isimler belli oldu. Birinci, Belçikalı Fabrice Mels, ikinci Rusya'dan Timur Fazıakhmetov Format Udmurtıa, üçüncü ise Türkiye'den İsak Ünal oldu. 09-13 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleşen Türkiye tarihinin en büyük bisiklet buluşması Salcano Kapadokya Bisiklet Festivali Dağ Bisikleti ve Yol Bisikleti mücadeleleri ile devam edecek.

Haberin Devamı

Kapadokyada ilk zafer Fabrice Melsin

BAKMADAN GEÇME!