Kapadokya koşuyor

HER yıl Kapadokya Dağ Bisikleti Yarışları’nı düzenleyen Ürgüp Belediyesi iki ay önce, 2007 Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası’nın Ürgüp’te yapılması için Avrupa Bisiklet Birliği’ne teklif götürmüş.

Haberin Devamı

Avrupa Bisiklet Birliği Genel Sekreteri Roland Hofer ve Dağ Bisikleti Komitesi Başkanı Thierry Marchal teklif üzerine bölgeyi incelemek için Ürgüp’e gelmişler.

Ürgüp Belediyesi dağ bisikleti yarışlarında oldukça tecrübeli... Şimdiye kadar 6 kez yapılan yarışlar son derece renkli geçmiş. Ürgüp, Ortahisar, Göreme, Zelve ve Mustafapaşa sınırlarında, zorlu ve engebeli parkurlarda yapılan yarışlarda tek bir sporcunun burnu bile kanamamış...

Bugün Kapadokya Dağ Bisikleti Yarışları’nın 7’ncisi başlıyor. 3 gün boyunca farklı kategorilerde 12 yarış yapılacak. Avrupa’dan çok sayıda bisikletçinin katılımı dikkat çekiyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, Kapadokya Dağ Bisikleti Yarışları’nın meyvesini verdiğini belirterek ‘Avrupa Dağ Bisikleti Şampiyonası’ önümüzdeki yıl Ürgüp’te yapılacak. Avrupa Bisiklet Birliği Genel Sekreteri Roland Hofer ve Dağ Bisikleti Komitesi Başkanı Thierry Marchal yarışlar hakkında bilgi aldılar, parkurları incelediler. Ülkemiz ve Kapadokya adına çok sevindirici, gurur verici bir sonuç” diyor.

Haberin Devamı

Ürgüp bir ‘etkinlik cenneti’ adeta... Konferanslar, karikatür ve satranç yarışmaları, film ve tiyatro gösterimleri, resim sergileri... Eylül ayında yapılacak olan Bağ Bozumu Festivali’ni yerli ve yabancı turistlerin sabırsızlıkla beklediğini de belirtelim.

Taşkın SU

 

GÜNÜN SÖZÜ

 

"Türkiye'nin AB projesi sahipsizdir. AKP, AB müzekerelerini muhalefetten ve Meclis'ten kaçırmaktadır. Bu ulusal dava böylesine sorumsuzca ve teslimiyetçi anlayışla götürülemez. Çünkü AB projesi, AKP iktidarının tek başına taşımayacağı kadar 'büyük ve önemli bir projedir."

(AB Uyum Komisyonu ve KPK üyesi, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu)

 

Tekirdağ Müzesi'nden çalınmış, sonra bulunmuştu

------------

Kral taçı da kopyalanmış olabilir mi

 

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ'dan bir okurumuz telefonda, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a bir kuşkusunu iletiyor: "Sayın Koç, Uşak'ta Karun Hazinesi ve Kahramanmaraş'daki 545 gümüş sikkenin sahteleriyle değiştirildiğini açıkladı. Bizim Tekirdağ Müzesi'nde Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait mimari parçalar, lahitler, mezar taşları, yazıtlar, sütunlar, heykeller, mil taşları ve kabartmalar bulunmaktadır. 2001 yılının kasım ayında, bir gece müzeden 2 adet altın diadem, 1 adet altın yüzük ve üzeri altın suyu ile kaplanmış kemik boncuklar çalınmıştır. Trak Kralı'na ait altın diadem 2002 martında İstanbul'da bulunmuş, hırsızlığın müze bekçisi tarafından gerçekleştirildiği anlaşılmıştı. Karun Hazinesi'nin kanatlı deniz atı biçimli altın broş gibi kopyalandığı iddiası gibi bu kral taçının da da başına böyle bir durum meydana gelip gelmediğini merak etmeye başladım. Bunun sahte olup olmadığını araştırmak gerekmez mi?"

 

Haberin Devamı

Çeşme'yi sevenler sakız ağacı diksin

 

SAKIZ ağaçının anayurdu Anadolu toprakları... Çeşme'de toprak nerede kazılırsa kazılsın sakız kokar. Ürün veren ağaç ise sadece Alaçatı, Çiftlikköy, Çeşme ve Sakız Adası'nın Çeşme'ye bakan yönünde özel kırmızı toprakta yaşıyor. Zeytin ve makilikler arasında... Sakız Adası en zengin Yunan adalarından biri. Gövdesi dikine hafif çizelerek sıvının akması sağlanıyor. Sakız, ilaç hammaddesi olarak da kullanılıyor. Yunanistan, Sakız rakısı, sakız likörü ve sakız diş macunu üretiyor. Türkiye'deki rakı üreticileri hala 'Çeşme sakızlı' bir rakı damıtamadılar. Çeşme'nin ünlü 'damla sakızlı dondurması'nın

sakızı Yunanistan'dan ithal ediliyor. Sarız üretiminden milyonlarca dolar kazanıyor Yunanistan.

Haberin Devamı

Koç Allianz Genel Müdürü M. Kemal Olgaç, geçen hafta Çeşme'ye giderek sakız ağaçı ekimi projelerini başlatmış. "Bu ürün tarihin her döneminde önemsenmiştir. Biz de Sakız ağacını, yeşil sahildeki yerine getirmek ve Çeşme ekonomisindeki yerini almasını sağlamak için Çiftlikköy bölgesinde, 10 dönümlük bir alanda 400 sakız fidanı dikiyoruz" demiş. Kendilerine bağlı acente mensuplarıyla Çeşme'de bir tören yapmışlar. Bu tür sosyal katkı projeleri her yıl bir yörede uygulamak istiyorlar. Olgaç, Kapadokya bölgesindeki Sobesos kazılarına sponsor olduklarını belirtiyor.

Çeşme'yi sevenler sakız ağacı dikmeliler.

 

'İshal' sorusu

 

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, son bir ayda 860 bin orta ve ilköğretim son sınıf öğrencisinden 540 binin genellikle 'ishal' sağlık raporu aldığını belirterek Sağlık Bakanı'na ilginç bir soru soruyor:

Haberin Devamı

"Son bir ay içerisinde (mayıs-haziran başı) ülkemizde bir islah salgını görülmüş müdür? Hastanelerden verilen raporlardan kaçı okullardan yapılan sevk üzerine verilmiştir? Bazı raporların sahte olduğu iddialarına karşı soruşturma açılmış mıdır?

 

Biliyormusunuz

 

ATATÜRK Düşünce Derneği'nin 24-25 Haziran tarihlerinde Ankara'da DTCF Farabi Salonunda yapılacak 9. olagan kongresinde, genel başkan Ertuğrul Kazancı'nın karşısına, genel başkan yardımcısı Prof. Ahmet Saltık'ın aday olarak çıkacağını (profsaltik@yahoo.com)... SHP Mersin Milletvekili Ersoy Bulut'un,

Mersin'e 230, Antalya'ya 265 km uzaklıktaki 84 bin nüfuslu (toplam) Anamur'un il yapılması için bir yasa teklifi verdiğini..

 

HAFTA SONU ETKİNLİKLERİ

 

BUGÜN

 

- 17 gün sürecek olan Beylikdüzü 'Uluslararası 2. Yeşilvadi Kültür ve Sanat Festivali' dün İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşle başladı. Erzurum yöresi cirit oyunu grubunun yöreye özgü atlardan oluşan ekiple katıldığı yürüyüş Taksim Atatürk Anıtı'nda yapılan törenle sona erdi. Çeşitli etkinliklerin yeralacağı festivalle ilgili olarak Belediye Başkanı Vehbi Orakçı "Beylikdüzü, İstanbul'un kültür merkezi olacak" dedi.

Festival çevresinde, ünlü sanatçılardan, yöresel oyunlara, farklı ülkelerin etkinliklerinden, yarışmalara, tiyatro gösterileri ve açık hava sinemasına kadar çeşitlilik gösteren program, belde halkına bir eğlence yelpazesi sunacak.

 

YARIN

 

- TÜRK-Yunan Gazeteciler Temas Grubu'nın düzenlediği '4. Türk-Yunan Medya Konferansı' Conrad Oteli'nde 10.00'da başlıyor

- TÜRKİYEM Topluluğu İstanbul Buluşması 14.00'de Yenikapı Kadırga Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Konuşmacılar: Türkiyem Topluluğu Sözcüsü Mustafa Özbek, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Erkal, yazar Arslan Bulut, Jeopolitik Dergisi Editörü Doç. Dr.Yaşar Hacısalihoğlu, E. Orgengral Hurşit Tolon (www.turkiyemtoplulugu.org)

 

PAZAR

 

- RADYO Barış'ın (107.0) düzenlediği 'Barış'a Semah Dönenler' etkinliğinin beşincisi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Etkinliğin 'Horosan'dan Anadolu'ya Semahlarımız' bölümünde aynı anda 1000 semahcı dönerek dünya rekoru kıracak. Radyo Barış, bunu 'Dünyanın Buluşması' olarak tanımlıyor. Etkinliğe katılacak 100'den fazla sanatçı arasında Edip Akbayram, Arif Sağ, Kardeş Türküler, Moğollar, Belkıs Akkale, Güler Duman da yeralıyor.

Ali Taygun'un yönetimindeki etkinlikte Greenpeace ve Avukat Ergin Cinmen,

gazeteci yazar İlhan Selçuk, Prof. Alemdar Yalçın ve Prof. Türkan Saylan'a 'Toplumsal Barış Ödülü' verilecek.

- ARNAVUTKÖY Semt Girişimi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Arnavutköy Şenliği' Pazar günü gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın katılacağı şenlikler, Arnavutköy-Kandilli arasında yapımı planlanan 3. köprü projesine karşı çıkmak, bu konuda kamuoyu duyarlılığını güçlendirmek amacıyla düzenlenmeye başlamıştı. Şenlikte; Prof. Türkan Saylan kitaplarını imzalayacak. Hülya Koçyiğit, Baba Zula, Galaturka, Yonca Evcimik, Kosta-Tuba ikilisi gibi çok sayıda sanatçı ve müzik grubu da şenlikte yeralacak. (0216- 310 54 04)

- KARAYİPLER ve Latin Amerika Ticaret Derneği tarafından Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 'Karayipler ve Latin Amerika Festivali’nin kapanış şenliği 15.00-18.00 arasında Ortaköy Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Şenlikte Karayipler’den ve Latin Amerika’dan gelen ona yakın sanatçı ve topluluk sahne alacak.

- TÜRK Boğazlarından yapılan tehlikeli madde taşımacılığına karşı

Doğa İle Barış Derneği organizasyonunda 12.00-18.00 arasında teknelerle 'Türk Boğazları Deniz Etkinliği' gerçekleştirilecek.

- KADIKÖY'de tarihi Gazhane'nin kültür merkezi olmasını isteyen semt sakinleri 14.00-22.00 arasında şenlik düzenliyorlar. Bölge ilköğretim öğrencilerinin gösterisi, Catdal Hareket Atolyesi, Cam Atölyesi, Türk Pop Müziği ve Volkan Konak konseri.

 

PANO

 

- 'KANYON'da ekmeği 8.50 YTL'ye satan, adı 'günluk ekmek' anlamına gelen Le

Pain Quotidien ile birlikte İstanbul'un sonradan görmeliği doruk noktasına

ulaşmıştır.

Nuran Anette BATU

- BAKIRKÖY, Şevkiye Mahallesi 38 pafta 346 ada 19 nolu parselde kaçak yapılaşma var. Bakırköy Belediyesi yapı-denetim firmasının işi bıraktığını biliyor mu?

A. CANER

- BOĞAZ Köprüsü'nden aracınızla geçerken KGS kartını okutmak için ya aracınızdan ineceksiniz yada aracınızı bariyerlere çarparacaksınız. Bu manyetik okuyucuları 30 cm daha yakına monte etselerdi olmaz mıydı?

Hasan Basri AKSOY

- KUMBURGAZ Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Çorbacıoğlu, 19. yıla basan belediyelerinin en büyük yatırımın bundan bir süre önce aldıkları çok amaçlı bir iş makinası olduğunu söylüyor.

- GELENEKSEL '42. Tekirdağ Kiraz Festivali'nin 13-19 haziran arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını, konser verecek sanatçılar arasında Hande Yener, Murat Göğebakan, İzel ve 'Gece Yolcuları' bulunuyor.

 

 Bahçelievler Anadolu Lisesi halı sahasının ihalesi bugün

          

DÜNKÜ 'Okul Rantı' başlıklı Bahçelievler Anadolu Lisesi halı sahasının AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Orhan Albayrak (ALKOM bilgisayar firmasının sahibi) tarafından kiraya verilmesi olayı üzerine Bahçelievler Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu bir açıklama gönderdi.

Hayırlıoğlu'na göre, kızı lisede okuyan Albayrak Okul Aile Birliği Başkanı. Velilerin oylarıyla seçilmiş. Halı sahayı kiraya verme yetkisi yok. Ancak okulların kantin, açık alan ve halı saha, kapalı spor salonları vb. yerleri MEB'nın 31.5.2005'deki 'Okul Aile Birliği Yönetmeliği'ne göre oluşturulan komisyon tarafından açık pazarlık usulü ile verilebiliyor. Nitekim Okul Aile Birliği bu konuda bir karar alıyor. Komisyon, halı sahanın muhammen bedelini aylık 4.500 YTL lira olarak belirliyor. İhale Kaymakamlık, Mal Müdürlüğü, Belediye ilan panolarında ve İl MEM web sitesinde duyuruluyor. Bundan önce halı sahanın kiralanmasından ayda 1.000-1.500 YTL gelir sağlanıyor.

İhale bugün Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğünde açık pazarlık usulü ile 15.00'de yapılacak.

Hayırlıoğlu "Okula bu para gelecekse, bunun adına rant demek doğru mu? Biz Okul Aile Birlikleri'nin okulların aile birlikleri olmasını istiyoruz; okul müdürlerinin ya da idarecilerinin değil. Buralardan ağlanan gelirlerle okulun temizlik, bakım, onarım, güvenlik ve eğitimde kalitenin sağlanması için devletin genel bütçeden ayırdığı imkanlara ek imkanlar sağlanarak çocuklarımızın daha iyi eğitim şartlarında yetişmesini istiyoruz.

 

Dilovası'nda deniz iki liman için dolduruluyormuş.

 

Polisan'dan açıklaması

 

DÜNKÜ 'Dilovası'na 2. ihanet' yazısında isimleri geçen şirketlerden Polisan Kimya Sanayii ve Ticaret AŞ, tanıtım şirketi tarafından bir açıklama gönderdi; aynen şöyle:

"Poliport Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. firmamız şu an itibarı ile Liman tevsii inşaatını sürdürmekte olup, bu konuda her türlü yasal izni tamamlamış bulunmaktadır. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 24/10/2003 tarih ve 863 no'lu kararı ile ÇED olumlu belgesi alınan; Denizcilik Müsteşarlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve ilgili tüm kurum ve kuruluşların görüşlerini de aldıktan sonra Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 11.11.2003 tarih ve 410531344 sayılı kararı ile onanan liman tevsii inşaatımız Ulaştırma Bakanlığı DLH Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nün 18.2.2004 tarih ve 2021 sayılı kararı ile tasdiklenmiştir. Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yapılan sözleşme sonrası başlanan inşaat ile kazanılacak alan Hazine'ye devredilecek olup, Limanın yapım ve işletmesi Poliport tarafından gerçekleştirecektir.

Liman gibi pahalı bir alt yapıyı, ülkemize özel sektörü temsilen kazandırmanın gurur ve heyecanı içerisinde, hizmet vermekte olduğumuz yabancı yatırımcıların Türkiye Kimya Sanayisi başta olmak üzere ülkemiz üretim faaliyetlerine sağlamakta olduğu ham madde ve finansman olanaklarına da destek olabildiğimiz için ayrıca mutluluk duymaktayız.

Yıllık 2 milyon ton olan kapasitemizi 6 milyon tona çıkaracak bu eseri kazandırırken meri yasalar çerçevesinde hareket ettiğimizi bildiririz."

Polisan'ın bu açıklamasına bir şey denilemez. Demek ki, limanı büyütme çalışmalarına yeni başlanmış...

Hemen yakınındaki Çolakoğlu'dan ise dün heniz bir ses çıkmadı.

Dilovası'ndaki manzarayı gören var mıdır acaba? Çolakoğlu'nun önündeki deniz de dolduruluyor. Dökülen toprağın üzerine binlerce ton hurda dökülmüş, belki de toprağın oturması için yapılmış.

Öyle bir hurda dağı ki, gören şaşırıyor.

Çolakoğlu'nun, 10 yıldan beri liman için izin istediği biliniyor. Demek ki, o da liman izni almış ve bu doldurma işlemine hemen başlamış.

Ama ciddi bir durum var; bu hurdalar içinde içinde zararlı maddeler olduğu biliniyor; özellikle de kimyasallar...

Yağmur yağdı. Peki bunlar ne oldu; hepsi denize.

Buyrun size bir çevre faciası daha...

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kendi seçim bölgesinde 'vahşice' deniz doldurmasını hiç gördü mü?

  

Bir Cumhuriyet okulunun durumu

 

DÜN (önceki gün) bir yakınımızın çocuğunun yıl sonu gösterisini izlemek için,

Güngören'deki Başarılı Eğitimciler Koleji'ne gittik.

Girişte, Çanakkale Şehitleri için bir pano düzenlenmişti. Kesinlikle

Atatürk'ün adı geçmiyordu ve nerede çekildiği belli olmayan, muhtelif

karargah resimleri "Savaşı bu komutanlar kazandı" diye lanse ediliyordu.

Biraz ilerde, 'Kutlu Doğum Etkinlikleri' diye başka bir pano vardı. Burada

da cübbeli ve çarşaflı çocukların temsil esnasında çekilmiş fotoğrafları

görülüyordu.

Alt katta bulunan salona inerken, merdiven sahanlığına bir Atatürk resmi

asılmıştı. Hani resim var mı, var gibilerinden. Camı kırık ve kirli, yamuk

yumuk bir resim.

Tabi ki, gösteri yapılan salonda Atatürk'e ait hiçbir emare de yoktu.

Malum kayıt zamanı.

Şimdi, buraya çocuklarını bilerek gönderen velilere bir diyeceğim yok.

Onların tercihidir. Ama bahçede ve içerde gördüğüm, bu okula tezat görünümlü

öğrenciler vardı. Velilerin dikkatini çekmek gereği kanısındayım. Çünkü, bu

tür okullar birçok başarılı öğrenciye burs vererek bünyesine almakta ve

daha sonra onları saflarına dahil etmektedir.

Çocuklarını bilinmez bir karanlığa göndermek istemiyorlarsa, lütfen her burs

verilen okula veya niteliğini bilmedikleri özel okullara çocuklarını

göndermesinler.

Sedat ÜNAL

 

Etkinlikler ve festivaller....

 

BUGÜN

 

- 17 gün sürecek olan Beylikdüzü 'Uluslararası 2. Yeşilvadi Kültür ve Sanat Festivali' dün İstiklal Caddesi'ndeki yürüyüşle başladı. Erzurum yöresi cirit oyunu grubunun yöreye özgü atlardan oluşan ekiple katıldığı yürüyüş Taksim Atatürk Anıtı'nda yapılan törenle sona erdi. Çeşitli etkinliklerin yeralacağı festivalle ilgili olarak Belediye Başkanı Vehbi Orakçı "Beylikdüzü, İstanbul'un kültür merkezi olacak" dedi.

Festival çevresinde, ünlü sanatçılardan, yöresel oyunlara, farklı ülkelerin etkinliklerinden, yarışmalara, tiyatro gösterileri ve açık hava sinemasına kadar çeşitlilik gösteren program, belde halkına bir eğlence yelpazesi sunacak.

 

YARIN

 

- TÜRK-Yunan Gazeteciler Temas Grubu'nın düzenlediği '4. Türk-Yunan MedyaKonferansı' Conrad Oteli'nde 10.00'da başlıyor

- TÜRKİYEM Topluluğu İstanbul Buluşması 14.00'de Yenikapı Kadırga Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Konuşmacılar: Türkiyem Topluluğu Sözcüsü Mustafa Özbek, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Erkal, yazar Arslan Bulut, Jeopolitik Dergisi Editörü Doç. Dr.Yaşar Hacısalihoğlu, E. Orgengral Hurşit Tolon (www.turkiyemtoplulugu.org)

 

PAZAR

 

- RADYO Barış'ın (107.0) düzenlediği 'Barış'a Semah Dönenler' etkinliğinin beşincisi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Etkinliğin 'Horosan'dan Anadolu'ya Semahlarımız' bölümünde aynı anda 1000 semahcı dönerek dünya rekoru kıracak. Radyo Barış, bunu 'Dünyanın Buluşması' olarak tanımlıyor. Etkinliğe katılacak 100'den fazla sanatçı arasında Edip Akbayram, Arif Sağ, Kardeş Türküler, Moğollar, Belkıs Akkale, Güler Duman da yeralıyor.

Ali Taygun'un yönetimindeki etkinlikte Greenpeace ve Avukat Ergin Cinmen,

gazeteci yazar İlhan Selçuk, Prof. Alemdar Yalçın ve Prof. Türkan Saylan'a 'Toplumsal Barış Ödülü' verilecek.

- ARNAVUTKÖY Semt Girişimi tarafından düzenlenen 'Geleneksel Arnavutköy Şenliği' Pazar günü gerçekleştirilecek. Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın katılacağı şenlikler, Arnavutköy-Kandilli arasında yapımı planlanan 3. köprü projesine karşı çıkmak, bu konuda kamuoyu duyarlılığını güçlendirmek amacıyla düzenlenmeye başlamıştı. Şenlikte; Prof. Türkan Saylan kitaplarını imzalayacak. Hülya Koçyiğit, Baba Zula, Galaturka, Yonca Evcimik, Kosta-Tuba ikilisi gibi çok sayıda sanatçı ve müzik grubu da şenlikte yeralacak. (0216- 310 54 04)

- KARAYİPLER ve Latin Amerika Ticaret Derneği tarafından Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 'Karayipler ve Latin Amerika Festivali’nin kapanış şenliği 15.00-18.00 arasında Ortaköy Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Şenlikte Karayipler’den ve Latin Amerika’dan gelen ona yakın sanatçı ve topluluk sahne alacak.

- TÜRK Boğazlarından yapılan tehlikeli madde taşımacılığına karşı

Doğa İle Barış Derneği organizasyonunda 12.00-18.00 arasında teknelerle 'Türk Boğazları Deniz Etkinliği' gerçekleştirilecek.

- KADIKÖY'de tarihi Gazhane'nin kültür merkezi olmasını isteyen semt sakinleri 14.00-22.00 arasında şenlik düzenliyorlar. Bölge ilköğretim öğrencilerinin gösterisi, Catdal Hareket Atolyesi, Cam Atölyesi, Türk Pop Müziği ve Volkan Konak konseri.

 

PAZARTESİ

 

- ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılacağı, I. TÜSIAD Bilişim ve Telekom raporu tanıtım toplantısı; 12 Haziran pazartesi günü Ceylan Intercontinental Oteli'nde,

SALI

 

- IŞIK Üniversitesi Rektörü Prof. Ersin Kalaycıoğlu ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Ali Çarkoğlu’nun birlikte hazırladığı, Açık Toplum Enstitüsü'nün katkı verdiği, 1.846 kişi ile yüzyüze yapılan 'Türkiye’de Sosyal Tercihler Araştırması'nın sonuçları 13 Haziran salı günü Sabancı Üniversitesi Karaköy İletişim Merkezi’nde kamuoyuna açıklanacak.

 

ÇARŞAMBA

 

- 14-18 Haziranda '1. İstanbul Uluslararası Beyoğlu Şiir Festivali' kapsamında 12 ülkeden, aralarında Suriye’li Adonis, Venezüellalı Miguel Marqez, Iraklı Abdulhadi Sadoun, Beyoğlu'nda doğan Makedonya'dan Mateya Matevski gibi tanınmış 14 şair, şiir tutkunları ile bir araya gelecek.

- NAZIM Hikmet'in 43. ölüm yıldönümünde, 14 haziran çarşamba günü Türkiye gazeteciler Cemiyeti'nde Doğan Hızlan'ın yöneteceği Orhan Karaveli, Hıfzı Topuz ve Refik Erduran'ın konuşmacı olarak katılacağı panelle anılacağını, bu arada Faruk Geç'in yağlı boya Nazım Hikmet tablosu da, TGC Başkanı Orhan Erinç'e teslim edilecek.

 

PERŞEMBE

 

- LÜTFİ KIRDAR'da 15-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Av, Silah ve Doğa Sporları Fuarı'na yerli ve yabancı 130 firmanın katılacak. (www.remfuar.com.tr /0312-318 68 99 ve 0212-356 02 73

Yazarın Tüm Yazıları