Kanser Semineri Nene Hatun Aile Merkezi’nde

Güncelleme Tarihi:

Kanser Semineri Nene Hatun Aile Merkezi’nde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 11:10

Mamak’ta yüzlerce kadına ulaşarak kansere karşı bilgilendiren Mamak Belediyesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) yeni yılın ilk seminerini Altıağaç-Karaağaç Mahallesi’nde bulunun Nene Hatun Aile Merkezi’nde gerçekleştirecek.
19 Ocak Salı günü gerçekleşecek seminerde kadınlar arasında yaygın olarak görülen kanser türleri hakkında mahalle sakinleri bilinçlendirilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül: “KETEM ile yaptığımız işbirliği bu yıl 3. senesine giriyor. 3 yıldır Mamak’ta bulunan aile merkezlerimizde kadınlarımızı çağımızın en tehlikeli hastalığı olan kansere karşı bilinçlendiriyoruz. Özellikle aile merkezlerimiz bu konuda tam bir eğitim yuvası olarak çalışıyor. Sinevizyon ve uzman doktorlar eşliğinde yapılan seminerler erken teşhis açısından son derece önemli. Böyle bir seminerde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve seminerlerimize bütün Mamaklı kadınları bekliyoruz” dedi.
KADINLAR ARASINDA YAYGIN 3 KANSER TÜRÜ ANLATILIYOR
Seminerler KETEM görevlileri Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler, Tıbbı Teknolog Hatice Şöhretli tarafından gerçekleştiriliyor. Kanser seminerlerinde katılımcılara rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgi veriliyor. Kanser türlerinin ilk aşamasında ortaya çıkan bulguları detaylı olarak anlatan uzman doktorlar elle muayene yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendiriyor. Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alınacağı seminerlerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!