"Kanser Kaderimiz Olmayacak" konferanslarına doğru

Güncelleme Tarihi:

Kanser Kaderimiz Olmayacak konferanslarına doğru
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 13:02

- LÖSEV'in Merkezi Finans ve İhale Birimi ile AB Bakanlığı destekli projesi kapsamında düzenlenecek "Kanser Kaderimiz Olmayacak" konferansları, Konya'da başlayacak

Haberin Devamı

KONYA (AA) - Lösemili Çocuklar Vakfı'nca (LÖSEV) hazırlanan, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen, toplam 15 ilde gerçekleştirilecek Kanser Kaderimiz Olmayacak konferansları Konya'da başlayacak.

LÖSEV'den yapılan yazılı açıklamada, Vakıf tarafından yürütülecek proje kapsamında, 2015 yılı boyunca yurt çapında belirlenen 15 merkezi il ve çevresinde kanser hastalığında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla bir dizi seminer, konferans ve aile ziyaretleri gerçekleştirileceği belirtildi.

"Kanser Kaderimiz Olmayacak" sloganıyla başlatılan proje kapsamında kamuoyuna, işverenlere ve hastalara temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konuları hakkında bilinçlendirme seminerleri verileceği ifade edilen açıklamada, proje sonunda, yapılan çalışmalar ve alınan geri bildirimler doğrultusunda bir sonuç bildirgesi yayınlanması ve kanun yapıcılara yasal mevzuat konusunda bir dizi öneri paketi sunulması hedeflendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, 12 ay sürecek proje kapsamında, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Konya, Çorum, Kocaeli, Aydın, Kayseri, Adana, Samsun, Gaziantep ve Batman olmak üzere 15 ilde temel hasta ve özlük hakları, kanser ve kanserden korunma yolları konularında konferans ve seminerler düzenlenecek.

Konya'da düzenlenecek ilk konferans, 19 Şubat Perşembe günü saat 10.30'da Hilton Garden Inn'da gerçekleştirilecek.

Hastalar, hasta yakınları, sağlıklı bireyler, işverenler, devletin ilgili makamları, kamu kuruluşları yetkililerinin de katılacağı konferanslar sonrasında, yasada olup da uygulanmayan, yasada olması gereken fakat olmayan konularla ilgili öneri paketleri hazırlanacak.

Bu öneri paketleri TBMM, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile milletvekillerine sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!