Kanser Haftasında Stant Açıldı

Güncelleme Tarihi:

Kanser Haftasında Stant Açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 23:24

KANSER HAFTASINDA STAND AÇILDI KANSER, VÜCUTTAKİ HÜCRELERİN ANORMAL VE KONTROLSÜZ ŞEKİLDE ÇOĞALMASIYLA OLUŞAN BİR HASTALIKTIR.

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Fatsa Toplum Sağlık Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi tarafından 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki bir alışveriş merkezine stant kurularak kanser ile ilgili vatandaşlara bilgi verildi.
Fatsa Toplum Sağlık Merkezi Müdürü Dr. Işıl Aralan stant ile ilgili bilgiler verdi. Dr. Aralan, “Fatsa’da bu standı açtık. Amacımız halkımızı kanser teşhisinde bilinçlendirmek. Kanser, vücuttaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz şekilde çoğalmasıyla oluşan bir hastalıktır. Kanser günümüzün en önemli sağlık sorunudur. Ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alır. Sigara ve alkol kullanımı, kimyasal maddeler, radyasyon, çevresel faktörler, hormonal ve genetik nedenler, virüsler, kötü beslenme alışkanlığı gibi faktörler kanserin oluşumunda önemli rol oynar. İyileşemeyen yaralar, beklenmeyen kanamalar ve akıntılar, yutma güçlüğü ve hazımsızlık, siğil ve benlerde meydana gelen büyüme, kanama, renk değişikliği, nedeni belli olmayan ani kilo kayıpları, 15 günden uzun süren ses kısıklığı, ateş ve öksürük kanserin belirtileri olabilir. Kadınlarda en çok görülen kanser türlerinden meme kanseri düzenli olarak yapılan meme muaynesiyle erken teşhisi edilebilir. Yine rahim ağzı kanseri de sadece şikayeti olan kişilere değil, sağlıklı kişilerde yapılan muayene ve tarama testleri ile erken teşhis edilebilmektedir. Aile Hekimliklerinde ve Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezlerinde; 30-65 yaş kadınlara rahim ağzı kanseri, 40-69 yaş kadınlara meme kanseri, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kalın barsak kanserine karşı taramalar ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu konuda Fatsa Toplum Sağlık Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezlerinden gerekli bilgilere ulaşılabilir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!