Kanat faciası

Güncelleme Tarihi:

Kanat faciası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Korkut GÖZE
Haberin Devamı

Beşiktaş, oyundaki tartışılmaz egemenliğini sahanın her bölgesinde hissettirdi. Çok koşuyor, topun çevresinde çabuk çoğalıyor ve rakibe boş alan bırakmıyordu Beşiktaş... Tempoyu hiç düşürmeden ve hızlı oynayarak rakibi adeta boğuyordu. İlk yarıdaki korner ve şut sayısı rekor düzeydeydi. Letchkov akıl dolu paslar atıyor, Mehmet her fırsatta kaleyi yokluyor, Amokachi güçlü fiziğiyle Maribor'un savunma duvarını sallıyordu.

Öyleyse, tribündeki taraftar neden ısrarla Oktay'ı istiyordu? Çünkü, bir makine gibi işleyen Beşiktaş'ta sadece iki kanat gerekli işlevini yapamıyor ve Maribor'u en kolay yoldan yıkacak bölgelerde etkisiz kalıyordu. Açıkçası, Erkan ve Serdar çok kötü oynuyordu. Toshack, ikinci yarıda her ikisini de değiştirdi. Sol kanada Mutlu'yu alırken, sağ kulvara Recep'i çekti. Bilemiyorum, daha sonra oyuna aldığı Oktay'ı kanatlardan birinde kullansaydı, Beşiktaş'ın hücüm etkinliği daha farklı olmaz mıydı?

Oktay'ı, Amokachi'nin yanında kalabalık Maribor savunmasının içine atmak ne ölçüde doğruydu?

Skora pek aldırmıyorum. Rövanştaki Beşiktaş dün geceye oranla daha açık oynayacak ve golü arayacak. Maribor karşısında turu geçecek sonucu yakalayacağına inanıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!