Kanarya nefes aldı: 3-1

Güncelleme Tarihi:

Kanarya nefes aldı: 3-1
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 22:05

Ligde zor günler geçiren Fenerbahçe, Bursaspor'u Serhat, Ali Akdeniz ve Andersson'un golleriyle 3-1 yendi. Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 16. haftanın açılış maçında konuk ekibin tek golünü Moshoeu kaydetti. Sarı lacivertli takım, ligde Beşiktaş, Trabzon; kupada da Denizlispor'a 2-1 yenildikten sonra bu galibiyetle rahat bir nefes aldı.

Haberin Devamı

ANDERSSON GOL ORUCUNU BOZDU

Fenerbahçe`nin suskun golcüsü Kennet Andersson, Bursaspor`a gol atarak, 49 gün sonra yeniden golle buluştu.

Bu sezon gol atmakta zorlanan Andersson, ligin ilk 9 haftasında gol atmayı baÅŸaramamış, 10. haftada 27 Ekim Cumartesi günü Malatyasporkarşısında bu sezon ilk golünü kaydetmiÅŸti.Â

Malatyaspor maçından sonra, ligde oynadığı Gaziantepspor, Göztepe,Beşiktaş ve Trabzonspor, Türkiye Kupası`nda da Altay ve Denizlispor karşılaşmalarında gol atamadığı için büyük eleştiri alan İsveçli futbolcu, Bursaspor maçının 72. dakikasında takımının 3. golüne imza koyarak, bu sezon ligdeki ikinci golünü attı.

Bursaspor maçında golden önce de pozisyonlara giren, ancak değerlendiremeyen Andersson, gol sonrası taraftarlardan büyük alkış aldı.
   Â
REVÄ°VO 49 GÃœN SONRA SAHADA
   Â
Fenerbahçe`nin İsrailli futbolcusu Revivo, 49 gün sonra yeniden yeşil sahalara döndü.

Haberin Devamı

İsrail`in 27 Ekim`de Avusturya ile yaptığı Dünya Kupası Eleme Grubu maçında sakatlanan Revivo, Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından, Bursaspor maçının 18 kişilik kadrosuna son anda alındı. Karşılaşmanın 86. dakikasında Yusuf`un yerine oyuna giren Revivo, taraftarlardan da alkış aldı.
   Â
MAÇ İKİ KEZ DURDU
   Â
Maçın hakemi Ali Aydın, küfürlü tezahürat nedeniyle karşılaşmayı iki kez durdurdu.

Maçın 71. dakikasında sarı-lacivertli taraftarların küfürlü tezahüratı üzerine karşılaşmayı durduran Ali Aydın, tezahüratların sona ermesi için anons yaptırdıktan sonra hava atışıyla oyunu yeniden başlattı. Bu sırada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da ayağa kalkarak, taraftarlardan küfürlü tezahüratta bulunmamalarını istedi. Ancak, taraftarların küfürlü tezahüratı sürdürmeleri üzerine, Ali Aydın, 75. dakikada oyunu bir kez daha durdurdu ve takım kaptanları Mustafa ve Ömer`i yanına çağırarak uyarıda bulundu. Daha sonra MustafaDoğan, Fenerbahçe tribünlerine giderek, küfürlü tezahürat yapmamalarını istedi. Başkan Aziz Yıldırım da yine protokol tribünününönüne kadar gelerek, el işaretleriyle taraftarlardan sakin olmalarını istedi.

Haberin Devamı

Karşılaşma daha sonra yeniden başlarken, başkan Yıldırım, yönetim adına anons yaptırarak, sadece takımın desteklenmesini istedi.

-Ligde ve Türkiye Kupası`nda art arda kötü sonuçlar alan Fenerbahçe, 3 maç sonra galibiyet elde etti.

Ligde Beşiktaş ve Trabzonspor`a yenilen, ardından Türkiye Kupası`nda kendi sahasında Denizlispor`a mağlup olan Fenerbahçe, Bursaspor`u yenerek moral buldu.

-Fenerbahçe`de Mustafa Doğan, Bursaspor maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Mustafa, sarı-lacivertlilerin gelecek hafta yapacağı Diyarbakırspor maçında takımdaki yerini alamayacak.

DENİZLİ: FUTBOLCULARIM BİR MAÇIN NASIL KAZANILABİLECEĞİNİ GÖSTERDİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursaspor karşısında yenik duruma düşmelerine karşın kazanmayı bildilerini belirterek, ``Futbolcularım, bir maçın nasıl kazanılabileceğini gösterdiler`` dedi.

Haberin Devamı

Bursaspor`un, ligin en rahat ekiplerinden biri olduğunu ve Galatasaray`ı yendikleri maçtan sonra çok iyi bir grafik yakaladığını ifade eden Denizli, kendilerinin de son haftalarda oynadıkları futbolun karşılığını alamayan bir ekip olduklarını söyledi.

Bunun, takım üzerinde baskı yarattığını kaydeden Denizli, şöyle konuştu:

``Bugün görüldü ki, Fenebahçe geriye düşse de oyundan kopmuyor, büyük mücadele ortaya koyuyor. Bugün daha farklı bir skor da olabilirdi. Futbolcularım, bir maçın nasıl kazanılabileceğini gösterdi. Bu da benim onlara güvenmemin doğru olduğunu gösterdi.``

Ligdeki mücadelenin, gelecek haftalarda değişik bir yörüngeye gireceğini belirten Denizli, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

``Fenerbahçe kazansa da iyi futbol oynamadığı için zaman zaman eleştiriliyor. Geniş bir kitle Fenerbahçe`yi izliyor. Son haftalarda sıkıntı çektiğimiz tek hadise gol atamamak. Fenerbahçe iyi mücadele ediyor, iyi işler yapıyor. Fenerbahçe, hiçbir takıma karşı fizik gücü zaafiyeti yaşamaz. Oyun olarak kendimizi her takıma kabul ettiririz. Eleştirilecek yönler olur. Mükemmeli bulmak zordur. Eleştirilere katıldığım yönler var. Ama katılmadığım şeyler daha fazla.

Hedefimizi biliyoruz ve bu hedefe varacağız. Sakat futbolcularımızdüzeliyor. Önümüzdeki Diyarbakırspor maçı, iki takım için de çok önemli. Amacımız devreyi iyi bir yerde kapatmak. Yarın ve öbür gün, ligde nasıl bir tablo ortaya çıkacağını göreceğiz.``

Haberin Devamı

Mustafa Denizli, hafta içinde Denizlispor ile yaptıkları Türkiye Kupası maçında taraftarların kendisine tepkisi konusunda ise şunları söyledi:

``Zaman zaman statlarda maç izleyen taraftarlar ve takım yöneten antrenörler de hiç olmadık tablolar yaşayabilir. Hepimiz başarıya imzaatmak için varız. Başarıya giden yolda üzüntülü günler olur. Bu kaçınılmaz. Onlar takımlarının başarısını görmek ister. Ben de isterim. Futbolda düşündükleriniz zaman zaman olmayabilir. Bunlar kısavadelidir. Ara sıra yara alsak da düşüncelerimizi gerçekleştireceğiz.``

Mustafa Denizli, Bursaspor maçının İsveçli futbolcu Andersson içinde çok önemli bir maç olduğunu vurgulayarak, ``Onun hakkındaki düşüncelerimde hiçbir değişiklik yok. Andersson, maçlarda yapması gerekeni yapıyor, bir türlü golle buluşamıyordu. Bu akşam onu da yaptı. Güvenmesem görev vermem`` dedi.
       Â
USLU: "ÇIKIŞA GEÇTİK"
   Â
Fenerbahçeli yönetici Mahmut Uslu da Mustafa Denizli ve futbolcuların kazanacaklarına inandıklarını belirterek, ``Bu maçı kazanarak çıkışa geçtik`` dedi.

Uslu, taraftarların hakemlere gösterdiği tepkiye de değinerek, ``Hakemlerde çifte standart var. Kartlarda ve özellikle yan hakemlerinyanlış kararları oldu. Ama onlar da hata yapabilirler. Biz bundan sonra alacağımız galibiyetlerle puan farkını kapatmayı düşünüyoruz`` diye konuştu.
        Â
BİYEDİÇ: "AMACIMIZ BİR PUANDI"
   Â
Bursaspor Teknik Direktörü Nejat Biyediç, Fenerbahçe maçında bir puan almayı amaçladıklarını, ancak gereksiz savunma yaparak maçı kaybettiklerini söyledi.

Biyediç, ``Fenerbahçe için çok sıkıntılı ve zor bir maç oldu. Oyuna iyi başladık, öne geçtik. Ama golden sonra gereksiz yere geri çekildik. Fenerbahçe duran toplarda etkili oluyor. Böyle goller buldu.Düşündüğüm kadar güzel bir maç olmadı. Fenerbahçe`yi kutluyorum`` diye konuştu.

Ä°LK YARI

1. dakikada Abdullah`ın ceza alanı dışından kullandığı serbest atışta top üstten auta gitti.Â

16. dakikada Tayfun`un pasıyla ceza alanında topla buluÅŸan Ender`in ÅŸutunda, kaleci Rüştü meÅŸin yuvarlağı kornere çeldi.Â

17. dakikada Ender`in kullandığı korner atışından gelen topa kale alanında iyi yükselen Moshoeu, güzel bir kafa vuruÅŸuyla meÅŸin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1Â

18. dakikada Abdullah`ın soldan ortaladığı topa, Andersson ceza alanı içinde kafayı vurdu. Top, kaleci Kelemen`de kaldı.Â

21. dakikada Andersson kafayla topu Serhat`ın önüne indirdi. Bu futbolcunun aşırtma vuruÅŸunda meÅŸin yuvarlak yan direkten döndü. Kaleci Kelemen dönen topa sahip oldu.Â

28. dakikada Yusuf`un saÄŸdan ortaladığı topu, ceza alanı içindeki Andersson kafayla Serhat`ın önüne indirdi. Kaleye sırtı dönük olan Serhat`ın dönerek vuruÅŸunda, top kaleci Kelemen`in yanından aÄŸlara gitti: 1-1Â

31. dakikada Ali Akdeniz`in ceza alanı içinden sert ÅŸutunda top savunmadan dönerek yine bu oyuncunun önünde kaldı. Ali Akdeniz, Bouazizi`den çalımla sıyrıldıktan sonra düzgün bir vuruÅŸla takımını öne geçiren golü attı: 2-1Â

35. dakikada Abdullah`ın uzun pasında, saÄŸdan ceza alanına giren Andersson kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruÅŸunda top kaleci Kelemen`den döndü. Andersson dönen topu röveÅŸatayla kaleye gönderdi. Ancak yavaÅŸ gelen top, kaleci Kelemen`de kaldı.Â

Fenerbahçe, Bursaspor karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.

Ä°KÄ°NCÄ° YARI

46.
dakikada Fatih`in ceza alanı dışından vuruşunda, top kaleci Rüştü`de kaldı.

48. dakikada Bursaspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu kapan Abdullah`ın pasıyla bir anda ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Andersson`un vuruşunda, top Kelemen`den döndü. Dönen topu savunma kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

51. dakikada Ender`in sağdan kullandığı korner atışından gelen topu, ceza alanı içindeki Mustafa kafayla kaleye gönderdi. Ali Akdenizçizgi üzerinden topu kafayla uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi.

62. dakikada Abdullah`ın orta sahadan kullandığı serbest vuruştan gelen topa, ceza alanında Andersson kafayı vurdu. Top üstten auta gitti.

63. dakikada Abdullah`ın uzun pasında, Bursaspor savunmasından Erkan topu kafayla kalecisine göndermek istedi. Öne çıkan kaleci Kelemen`i geçen meşin yuvarlağa Serhat atak yaptı, ancak Kelemen daha önce yetişerek topu kornere çelmeyi başardı.

64. dakikada Ali Akdeniz`in sağdan kullandığı korner atışından gelen topa, ceza alanı içindeki Andersson kafayı vurdu. Ancak, meşin yuvarlak auta gitti.

66. dakikada Fenerbahçe`den Mustafa sarı kart gördü.

68. dakikada Bursaspor`da Fatih yerini Taner`e bıraktı.

70. dakikada Fenerbahçe`den Zoran Mirkoviç sarı kart gördü.

72. dakikada Abdullah`ın kullandığı serbest atışta, ceza alanına gelen topa iyi yükselen Andersson, şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

75. dakikada Bursaspor`da Okan`ın yerine Alp oyuna girdi.

80. dakikada Ender`in sağdan ortaladığı topa Taner kafayı vurdu. Meşin yuvarlak yan direğe çarparak auta çıktı.

Fenerbahçe, 81. dakikada Serhat`ın yerine Ceyhun`u, 86. dakikada Yusuf`un yerine Revivo`yu, 89. dakikada da Hakan`ın yerine Ümit`i oyuna aldı.

89. dakikada Bursasporlu Faruk sarı kart gördü.

Uzatma dakikalarında ani gelişen Bursaspor atağında, sağdan ceza alanına giren Ender topu kale alanına ortaladı. Ancak, Faruk`un yakın mesafeden şutunda, kaleci Rüştü gole izin vermedi.

Karşılaşma 3-1 Fenerbahçe`nin üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü SaracoÄŸluÂ

Hakemler: Ali Aydın, Turgay Güdü, Koray GencerlerÂ

Fenerbahçe: Rüştü, Zoran Mirkoviç, Mustafa, Johnson, Ali GüneÅŸ, Hakan, Yusuf, Abdullah, Ali Akdeniz, Serhat, AnderssonÂ

Bursaspor: Kelemen, Ömer, Bouazizi, Erkan, Serkan, Mustafa, Moshoeu, Tayfun (Dk. 37 Faruk), Fatih, Ender, OkanÂ

Goller: Dk. 17 Moshoeu,  Dk. 28 Serhat, Dk. 31 Ali AkdenizÂ

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe taraftarı, Bursaspor ile yapılan Birinci Süper Futbol Ligi`nin 16. hafta açılış maçında, takımlarını yalnız bıraktı.Â

Fenerbahçe`nin lig ve Türkiye Kupası`nda aldığı üst üst yenilgilerden sonra, sarı-lacivertli taraftarlar, Bursaspor maçına fazla ilgi göstermedi. Yönetim kurulunun, 10 milyon lira olan açık tribün bilet ücretini 4 milyon, 50 milyon lira olan numaralı tribün bilet fiyatını da 27.5 milyon liraya indirmesine karşın, karşılaÅŸmayı yalnızca 5 bine yakın taraftar izledi.Â
   Â
RÜŞTÜ İLK 11`DE
   Â
Sakatlığı nedeniyle oynayıp oynayamayacağı son ana dek belli olmayan kaleci Rüştü, Bursaspor maçında ilk 11`de sahaya çıktı.Â

Rüştü, geçen hafta Trabzonspor maçında sakatlanmış, boynundaki aÄŸrıların artması üzerine 11 Aralık Salı günü Denizlispor ile yapılan Türkiye Kupası maçında takımdaki yerini alamamıştı.Â

Teknik direktör Mustafa Denizli, Rüştü`nün yanı sıra, Ali Akdeniz ve kart cezası biten Zoran Mirkoviç`i de Bursaspor maçında ilk 11`de sahaya sürdü.Â

Denizlispor maçında ilk 11`de forma giyen kaleci OÄŸuz, Serkan ve Ãœmit ise bu maçta yedekler arasında yer aldı.Â
   Â
REVIVO, MAÇ KADROSUNDA
   Â
Ä°srail ile Avusturya`nın 27 Ekim`de yaptığı Dünya Kupası Eleme Grubu maçında sakatlanan Revivo, 49 gün sonra teknik direktör Denizli tarafından Bursaspor maçı kadrosuna alındı ve yedek soyunduruldu.Â

Teknik direktör Denizli, Bursaspor maçının 18 kiÅŸilik kadrosuna, yedek kaleciler OÄŸuz ve Recep`i de dahil etti.Â

- DereaÄŸzı Tesisleri`nde yapılan Fenerbahçe-Bursaspor PAF takımları maçını, konuk ekip 3-0 kazandı.Â
   Â
DENİZLİ`YE ÇİÇEK
   Â
Denizlispor ile hafta içinde yapılan Türkiye Kupası maçı sonrasında tribünlerin istifaya çağırdığı teknik direktör Mustafa Denizli`ye, taraftarlar Bursaspor maçı öncesinde çiçek verdi.Â

Tribünler de Denizli`yi ``Mustafa Denizli, ÅŸampiyon yap bizi`` diye bağırarak destekledi.Â

Denizlispor maçından sonra büyük tepkiler alan Ä°sveçli futbolcu Andersson`a da, sarı-lacivertli taraftarlar bu maç öncesi tezahüratta bulunarak moral verdi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!