Yaratıcı Yazarlık Atölyesi başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2018 11:40

Kendi kurmaca metinlerinizi yazarken yaratıcılığınızı daha iyi ortaya koyabilmek, içgörü kazanmak, temel yazım ve kurmaca teknikleri hakkında bilgi düzeyinizi yükseltmek, edebiyat dolu zaman geçirmek için bu atölyeyi kaçırmayın.

Uygulamalı bir seminer dizisi olarak tasarlanmış olan Yaratıcı Yazarlık Kursu’nda kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular yetkin örnekler* üzerinde tartışılacaktır. Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacaktır. Amaç, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmaktır. Atölye süresince katılımcılar yazdıkları öyküleri tartışacak, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirecektir.

[*Franz Kafka, Umberto Eco, J.L. Borges, Yusuf Atılgan, Tomris Uyar, Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpınar, Leyla Erbil, Vüsat O. Bener, Ayfer Tunç… ]

Haberin Devamı

 

Kimler katılabilir: Öykü ve roman yazmak isteyenler.

Çarşamba sınıfı: 19 Eylül 2018 (19:30-22:00)

Cumartesi sınıfı: 22 Eylül 2018 (10:30-13:00)

Süre: 10 hafta (25 saat)

Ücret: 1750TL
Boğaziçi Üniversitesi mensubu, mezunu ve öğrencilerine %10 indirim.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi başlıyor


BAKMADAN GEÇME!