Üniversite yılların film olsaydı fonda hangisi çalardı? Eskimeyen Yeşilçam şarkıları...

Güncelleme Tarihi:

Üniversite yılların film olsaydı fonda hangisi çalardı Eskimeyen Yeşilçam şarkıları...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2019 12:39

Türk Filmlerini kim sevmez? Dönüp dönüp izlediğinizi biliyoruz Kampüslüler. O filmlerin içinde kendini bulur hatta bazen karakterlerin yerine koyar insan kendini. Bir düşünsenize ya sizin hayatınız filme çekilseydi? Üniversitede yaşadığınız hüzünler, sevinçler, dostluklar, aşklar… Peki ya fonda ne çalardı?

Haberin Devamı

“Sahi, sevgi neydi?”

Yeşilçam’ın kült filmlerinden biri olan Atıf Yılmaz yapımı “Selvi Boylum Al Yazmalım” filminin sonu Asya’nın cesur vazgeçişiyle herkesi ağlatır. Filmin kendisi kadar müziği de kültler arasındaki yerini alır. Cahit Berkay’ın 1976 yılında yaptığı, filmle aynı adı taşıyan müziği nerede duysak, kırmızı kamyonetiyle köye giren İlyas’ı ve al yazmasıyla ona koşan Asya’yı hatırlarız.

 

“Senden başka sevemem ben hiç kimseyi!”

Ertem Eğilmez’in 1973 yapımı olan “Yalancı Yarim” filminde bülbül sesli Emel Sayın’ın söylediği “Senden Başka” şarkısını ne zaman duysak sanki bir yerlerden Tarık Akan çıkıp gelecekmiş gibi yola bakarız.

 

“İnleyen nâmeler ruhumu sardı…”

Haberin Devamı

Sanat Güneşi desem sanırım tereddüt etmezsiniz. 1969 yılında Zeki Müren’in oynadığı “İnleyen Nâmeler” filmi adını şarkısından almıştır. Sevdiği kadını kaybetmenin ızdırabıyla içine kapanan Zeki Müren’in o eşsiz sesiyle söylediği şarkılar ruhumuzu sarar. Fasılların da vazgeçilmezi olan şarkının nakaratını futbol maçlarında da marş olarak tribünlerde sıkça duyarız.

 

Bonus: Hüzün…

“-Sen sahiden ölürsen bilyeler n’olucak? -Ne biliyim ben. -Bana versene? -İyi ya, ölünce abimden alırsın. -Yaşa ulan!”

Yine bir Ertem Eğilmez filmi olan 1973 yapımı “Canım Kardeşim” filmin müziğini nerede duysak içimize içimize ağlarız. Türk Sineması’nın ağır dram yapımlarında biri olan filmin müziği ise Cahit Oben’e aittir.

 

Yeşilçam sokağında turlamayı burada bitirirken Türk Film’lerinde sıkça duyduğumuz birkaç şarkıyı da sizler için listemize aldık.

 

Nostalji Durağı Yeşilçam

 

Yazan: Tuğba Badal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!