Uluslararası münazara yarışması finalinde tek Türk jüri üyesi

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası münazara yarışması finalinde tek Türk jüri üyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 14:19

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Debate Society Kulübü, Zagreb’te düzenlenen Avrupa’nın en büyük münazara turnuvasında başarılarıyla göz doldurdu. 22 ülkeden 325 lise öğrencisinin katıldığı Winter Holidays Open 2016 Turnuvası’nda Işıklı öğrenci Atakan Orhan, finale kalan son 16 takımı yönetecek tek Türk jüri üyesi olma hakkını elde etti.

Haberin Devamı

Bu yıl 131’inci kuruluş yıl dönümünü kutlayan FMV Işık Okulları, uluslararası başarılarına yenilerini ekliyor. FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Debate Society Kulübü, geçtiğimiz hafta Hırvatistan’ın başkenti Zabreb’te düzenlenen uluslararası 5. Winter Holidays Open 2016’ya, 10 öğrenci, 2 takım ve 2 jüri üyesi ile katıldı. 4 kıta, 22 ülke, 96 takım, 325 lise öğrencisinin katıldığı, Avrupa’nın en büyük münazara turnuvasında, Işıklı öğrenciler katıldıkları 6 maçın 3’ünü kazandı. ABD, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Macaristan, Ürdün, Hırvatistan ve Romanya takımlarıyla yaptıkları münazara maçlarında Işık’lı öğrenciler, politik, ekonomik ve sosyal konular üzerine argümanlar geliştirip tezlerini savunarak, savundukları konularda gelen soruları da cevaplandırdılar.

Haberin Devamı

Turnuvaya, İngilizce münazaradaki geçmiş başarıları, deneyimleri ve IB programını tamamlamış olmaları göz önünde bulundurularak jüri üyesi olarak kabul edilen Işık’lı öğrenci Atakan Orhan, farklı ülkelerin 6 maçını ana jüri olarak yönetti, değerlendirdi ve kazanan takımı açıkladı. Yüksek performans sergileyen ve turnuvanın Mart ayında Bükreş’te düzenlenecek finalinde jürilik yapmak üzere davet alan Atakan Orhan, 16 takımı yönetecek tek Türk jüri üyesi olma hakkını kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!