Türkiye'nin ilk bahçıvanlık okulunda eğitimler başladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin ilk bahçıvanlık okulunda eğitimler başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 14:36

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi ile ISS Bitki Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri A.Ş. imzalarını taşıyan Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi, ilk uygulamalı derslere 14 Kasım 2018 tarihi itibarıyla başladı. 10 kişilik ISS bahçıvan ekibi Merkez’in ilk kursiyerleri oldu.

Haberin Devamı

BİR ilk olarak ISS Türkiye ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi iş birliğiyle ilgili eğitim ve çalışma merkezi ilköğretim kurumlarına kabul edilmektedir. 14 Kasım 2018 Çarşamba günü ilkokul çağında 10 kursiyere ilk eğitimi ISS uzmanlarından Peyzaj Mimarı Aslıgül Savçın ile Ziraat Mühendisi Nurgül Defterli verdi.

Açılışı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgay Akbulut ile ISS Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Tekin Şengün tarafından yaptırılmıştır.

Türkiyenin ilk bahçıvanlık okulunda eğitimler başladı

Eğitim için her şey hazır

İstanbul'un ve ülkemizin doğal bitki varmasının ekonomiye kazandırılmasının yollarını keşfetme misyonunu üstlenen Merkez, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi'nin Sarıyer-Bahçeköy'deki kampüs sahasındaki, 2.000 metrekarelik arazi üzerinde yer alıyor. Merkez, 200 metrekarelik sera alanı, 1.800 metrekarelik açık bölüm, eğitimin hizmetine sunulmuş olan fidanlık sahası, 1.000 adet çim alanı, doğal gölet ve eğitim için gerekli makine ve avrupa ile donatıldı.

Haberin Devamı

Türkiyenin ilk bahçıvanlık okulunda eğitimler başladı

Eğitimli bahçıvanlar geliyor

İlk eğitim döneminin başlamasıyla ilgili ISS'nin bitki bakımı sektöründe henüz bir adım atmadığı anlamına geliyor. Kursiyerler Merkez'de uygulanan uygulamalı dersler ile birlikte bitki yetiştirme, çim bakımı, budama, bitki bakım ve zirai ilaç başlıklarında eğitim alacaklar. Teorik dersler ise ISS Türkiye tarafından yaptırılan prefabrik derslikte yapılacaktır. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi gördüler.

Bahçıvanlık Eğitim ve Uygulama Merkezi çalışanları tarafından düzenlenen atölye çalışması, seminer ve etkinlik programlarının yanı sıra duyuracak.

BAKMADAN GEÇME!