Suzan Kardeş: “Hiçbir emek karşılıksız kalmaz.”

Güncelleme Tarihi:

Suzan Kardeş: “Hiçbir emek karşılıksız kalmaz.”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 17:18

Bu hafta hepimizin yakından tanıdığı ve severek takip ettiği Suzan Kardeş’le beraberiz. Makyajdan, oyunculuktan, şarkıcılıktan, öğrencilik yıllarından ve daha birçok konudan konuştuğumuz neşeli bir sohbet gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Sizi herkes çok seviyor! Ne sorsak, nereden başlasak, hangi bir yeteneğinizi nasıl sığdırmalı bilemedik. Okul hayatınızdan başlasak! Bu kadar renkli bir kadının eğitim hayatı, üniversiteli okurlarımız için de müthiş bir ilham kaynağı olacaktır. Çalışma hayatınıza ve imza attığınız işlere geçmeden, eğitim hayatınızın kırılma noktalarını paylaşır mısınız bizimle?

Çok teşekkür ederim. Ben de sevenlerimi, beni sevenleri çok seviyorum. Ohooo okul yılları çok eskilerde kaldı. :) Çok zaman geçti üzerinden pek bir şey hatırlamıyorum fakat eski Yugoslavya’dan Türkiye’ye göç ettiğimizde hissettiklerim ve yaşadığım duygular çok sevimli değildi. Tabii ki bir karmaşa yaşadım. Ama Türk okulunda okuduğum için kolay atlattım. Kırılma noktam göç etmemizle beraber yaşadıklarımdı. Bir diğer kırılma noktam ise Liza Tuna ile tanışmam olmuştur.

 

Haberin Devamı

Herkesin hayran olduğu yüzler, bir noktada sizin elinizden çıktı. Nerede başladı bu ilgi, yeteneğiniz nasıl fark edildi?

Meşhur Figaro Kuaför’de çalışırken Liza Tuna’yle tanıştım ve bana “Akşamları Şan Tiyatrosu’nda, Hisseli Harikalar Kumpanyası’na perukları takmaya ve taramaya gelir misin?” diye bir teklifte bulundu. Ben de böylece şov dünyasında hem saç hem de makyaj yapmaya başladım.

Suzan Kardeş: “Hiçbir emek karşılıksız kalmaz.”

İşiniz konusundaki titizliğiniz ortada. Nice filmlerin kamera arkası videolarını sizin çalışmalarınıza şahit olmak için izleyen bir güruh var hatta. Çalıştığınız isimler arasında en keyif aldıklarınız kimler? Çünkü uyum da çok önemli, mutlaka sizi yoran isimler de olmalı hatta! Anılarınızı paylaşır mısınız? En çok neye güldünüz ya da kime sinirlendiniz? Tabii minik, sevimli, anlık sinirlenmelerden söz ediyoruz.

Çok teşekkür ederim. Bu zamana kadar beni yoran bir ekip olmadı. Daha doğrusu beni yoracak ekiple hiç çalışmadım. Tercih etmedim. Bu yüzden de hem benim yaptığım iş hem de ekibin ortaya koyduğu işler bu zamana kadar çoğunlukla beğenildi. Bu zamana kadar birçok projede yer aldım. İnanın en keyiflilerini seçmek benim için o kadar zor ki. Son dönemlerde Tolga Çevik’e Komedi Dükkânı, Arkadaşım Hoş Geldin için yaptığım tiplemeler ve Yılmaz Erdoğan’ın rol aldığı son reklam filminde yaptığım banka tiplemelerinin dışında Haluk Bilginer’e yaptığım Atatürk makyajı en keyif aldığım işlerdi. Gerçekten hafızamda beni yoran bir iş olmamış. 😊

 

Haberin Devamı

Makyajda sadelikten yana olduğunuzu her fırsatta dile getiriyorsunuz… Şu sıra epey popüler isimler var bu alanda, sosyal medya ile hayatımıza giren, hatta kanaat önderi gibiler. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Evet, bana makyajın ince detaylarını sorduklarında hep sadelikten yana olduğumu ve gençlere tüyo verirken bir rimel, bir allık, bir de rujun yeterli olabileceğini her defasında söylüyorum. Sosyal medya artık herkesin rahatlıkla istenilen bilgilere ulaşması adına kolaylık sağladı. Ben de kendi YouTube kanalımda makyaj tüyoları vererek sosyal medya gündemine ayak uydurmaya ve paylaşımlar yapmaya gayret ediyorum. Hatta kızım Begüm, “Siber Anne” diyor bana. 😊

 

Haberin Devamı

Suzan Kardeş’in her parmağında ayrı marifet var. Diğer konulara geçmeden bir makyaj dehasına, ustasına sormadan geçmeyelim. Son dönemde gençlerin makyaj alışkanlıklarını nasıl buluyorsunuz? Özellikle sosyal medya hayatımıza bu denli girdikten sonra herkesin aynılaşmaya başladığı bir akım var. Sizin bu konuda söyleyecekleriniz şüphesiz ki çok yönlendirici olacaktır.

Herkes özgür tabii ki bu konuda ama yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi genç kızların çok ağır makyaj yapmasından yana değilim. Hafif dokunuşlar ile doğal bir görünüme sahip olabilirsiniz kızlar. Zaten artık ağır makyaj eskide kaldı. Şimdi moda olan varla yok arası olan makyajlar. Herkesin kendine göre karakteristik bir yüzü var. Bu yüzden ağır bir makyaj ile yüzlerinin karakteristiğini öldürmemelerini tavsiye ederim.

 

Haberin Devamı

Makyaj sanatçısı olarak en komik yüzler elinizden çıkarken, sesinizin bunca hüzünlü olması şaşırtıyormuş insanları, öyle okuduk. Muazzam bir sesiniz var, albümleriniz zaten ortalığı silip süpürdü. Albüm fikri nasıl oluşmuştu? Ki şükürler olsun oluşmuş, kayıtlı halde insan daima arşivinde tutmak istiyor sesinizi!

Ne kadar tatlısınız. 😊 Teşekkür ederim, öncelikle sizin gibi vizyonu geniş gençlerden bunları duymak keyif veriyor bana. Balkan ezgilerinin anlamı düğün ve cenazedir aslında. Bu hissiyat belki sesime yansımıştır, bilemiyorum. Albüm fikri tabii ki Sezen Aksu sayesinde oluştu. Beni benden fazla tanır Sezen Hanım. Bir gün sahnede “Hadi bakalım, ben senin hikayeni biliyorum, şimdi herkes öğrensin,” dedi ve onun stüdyosunda ilk albüm çalışmasına başladım.

Haberin Devamı

Suzan Kardeş: “Hiçbir emek karşılıksız kalmaz.”

Şarkıları nasıl seçtiniz? Her bir albümünüz birbirinden güzeldi, bütün çalışmalarınızda, düetlerinizde öyle…

Her yaptığım işte içimden gelen sesi dinlemeye çalışıyorum. Bu durum albüm çalışmalarıma da yansıyor tabii ki. Kendimi en iyi ifade ettiğimi düşündüğüm çalışmalar içerisinde bulunmaya gayret gösteriyorum.

 

Oyunculuk çok daha eskiye dayanıyor… Sizi severek takip eden herkes, kaç yaşında olursa olsun, Bir Demet Tiyatro’dan hatta daha öncesinden, “Arkadaşım Hoş Geldin”e kadar ne varsa biliyor, tekrar tekrar izliyor. Şive yeteneğiniz de ayrıca hayran bırakıyor, konusu açılmışken değinmek isteriz. Eğitiminiz var mı bu konuda?

Teşekkür ederim. Oyunculuk ile ilgili bir eğitimim yok fakat bu işin mutfağında olduğum için az çok bir şeyler kaptım sanıyorum ki. 😊

 

Makyaj odasından bu noktaya nasıl geldi Suzan Kardeş? Üniversiteli okuyucularımız için de muazzam bir öykü sizin başarılı, kendinden emin adımlarınıza dair her nokta. Onlarla paylaşmak istediğiniz bir şeyler olur mu?

En önemli şeyin, sevdiğiniz işte bulduğunuz andan itibaren çok çalışmak olduğunu düşünüyorum. Üniversiteli genç arkadaşlarıma hayallerinden asla vazgeçmemelerini, çok çalışmalarını ve hayallerini gerçekleştirmek için çaba sarf etmek ve sabretmek gerektiğini buradan sizler vesilesi ile söyleyebilirim. Hiçbir emek karşılıksız kalmaz.

 

“Kaçın Suzan Geliyorrrrrrr” çok güzel başladı. Bir ustadan, makyaj sanatını dinlemek, izlemek de epey keyifliydi. Şu an sektörü esir almış birçok isme kıyasla hele… Enerjiniz, diliniz her şey tam tadında, izlemeye doyulmaz videolardı ama on aya yakındır hiç video yok. Takipçileriniz merak ediyormuş, öyle duyduk. Yeni videolar gelecek mi? Neler oluyor Youtube cephesinde?

Evet çok haklısınız bu aralar maalesef ki YouTube kanalımı fazlasıyla ihmal ettim. Fakat çok yakında yepyeni konularla ve sürprizli paylaşımlarla sevenlerimin karşısına tekrar çıkacağım.

 

Sırada nasıl çalışmalar var? Neler bekliyor bizi, bahseder misiniz?

Konserlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Albüm çalışmaları içerisindeyiz. Bizi takip etmeye devam etsinler. Her an her şey olabilir. 😊 Bu güzel röportaj için teşekkür ederim. Sevgiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!