Prof. Dr. İlter Turan göğsümüzü kabarttı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. İlter Turan göğsümüzü kabarttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 10:20

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Emeritus Profesörü Prof. Dr. A. İlter Turan, dünyanın en saygın ve köklü kuruluşlarından Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği’nin (International Political Science Association, IPSA) başkanlığına seçildi. Turan, IPSA’nın başkanlık görevine seçilen Türkiye’deki ilk bilim insanı oldu.

Haberin Devamı

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Eski Rektörü, Emeritus Profesörü ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. İlter Turan,Uluslararası Siyasal Bilimler Derneği’nin (IPSA) Poznan, Polonya’da yapılan XXIV. Dünya Kongresi’nde oybirliği ile 2016 – 2018 dönemi için derneğin genel başkanı seçildi. Prof. Turan daha önce IPSA’da yönetim kurulu üyeliği, başkan yardımcılığı ve Dünya kongresi başkanlığı yaptı.

UNESCO’nun himayesi altında 1949 yılında Paris’te kurulan ve 53 ülkeden üç bine yakın üyeye sahip olan IPSA, siyasal bilgiler alanında dünyanın en yaygın ve saygın mesleki kuruluşlarından biri olarak biliniyor.

 

Prof. Dr. A. İlter Turan, yeni görevine ilişkin olarak: “Akademik bir disiplin olarak Siyasal Bilimler alanında dünyanın en tanınan ve etkin mesleki kuruluşlarından Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği’nin 2016-2018 dönem başkanı olarak seçilmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Dernek yönetim kurulunun önerisi ve genel kurulunun ortak kararıyla bana verilmiş olan bu görevi sadece şahsıma ve BİLGİ’ye değil, aynı zamanda Türkiye’ye bir teveccüh olarak görüyorum” dedi.

 

Haberin Devamı

İlter Turan Hakkında

1941’de İstanbul’da doğan A. İlter Turan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Profesörü olup, 1998-2001 arasında üniversitenin rektörlüğünü yaptı. 1964-1993 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, 1993-1998 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde görev yapan Turan, muhtelif Amerikan ve İngiliz üniversitelerinde konuk öğretim üyesi olarak bulundu.

 

2000-2009 yılları arasında Siyasi İlimler Türk Derneği’nin başkanlığını, Uluslararası Siyasi İlimler Derneği’nin başkan yardımcılığını ve 2009 Dünya Kongresi program başkanlığını yürüttü.

 

Mukayeseli Siyaset, Türk Siyasal Hayatı ve Dış Politika konularında İngilizce ve Türkçe makale ve kitapları bulunan Prof. Dr. Turan, evli ve tek çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!