Park sezonu açılır: Kulaklığı tak, en sevdiğin müziği aç, gökyüzüne bak!

Güncelleme Tarihi:

Park sezonu açılır: Kulaklığı tak, en sevdiğin müziği aç, gökyüzüne bak
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 12:08

116. sayımızın Neşeli Günler sayfasında bu hafta baharın gelişini kutlayalım dedik! Cemreler de düştü madem, park sezonunu açalım hadi!

Haberin Devamı

13 MART KULAKLIK GÜNÜ

Evden kulaklığı olmadan çıkmayanlar kulübündeysen, unuttuğunu hatırlayıp 45 dakika yolu geri tepecek kadar gözü karaysan bu özel günü senin için seçtik. Bu özel günün asıl hikayesi aslında havanın tahmin edilemez olduğu mevsim geçişlerinde kulaklarınızı sıcak tutmak ve soğuk algınlığına yakalanmamanız için tasarlanan bir Chester Greenwood icadında gizli. Soğuk kış aylarında kulaklarımızı sıcak tutmanın bir yolunu arayan Greenwood, bize modası hiç geçmeyecek bir armağan bıraktı. Önceleri termal özelliği ile öne çıkan bu icat zaman içerisinde akustiğe de önem verince hem göze hem kulağa hitap eden bir icat doğmuş oldu. Milyonlarca farklı stil ve bunları kişiselleştirmenin binbir türlü yolu var. Baharın ilk günlerinde bir park çıkarması yapıp, en sevdiğimiz müzik çalarken gökyüzüne bakmayı hatırlamak için muazzam bir gün diyebiliriz!

 

Haberin Devamı

14 MART ULUSLARARASI SORU SORMA GÜNÜ

Cevabın doğru olup olmadığı başka bir hikâye ama soru sormanın karşı konulamaz bir cazibesi olduğu konusunda hemfikiriz sanıyoruz. İster tartışmak istediğiniz derin, felsefi bir konuya açılan; isterse boş bir geyik muhabbetine bağlanan sorunuzu belirleyin ve sorun gitsin! Bazen bir sorunun cevabı sandığınızdan daha farklı etkiler doğurabilir ve her bir soru sizi olduğunuz kişiden bir adım öteye götürür. O zaman sorunuzun aptalca olmasının ne önemi var ki? Zihninizin karanlık dehlizlerinde dönüp duran, aklınızı kurcalayan o soruyu gün ışığına çıkarmanın tam vakti. ‘Soran’ olursa bugün Uluslararası Soru Sorma Günü nihayetinde, cevabınız hazır bile. Aranızda bir tık daha gözü kara biri varsa, en gerildiği hocanın dersinde denemeye davet ediyoruz!

 

15 MART DÜNYA UYKU GÜNÜ

Neydi o şarkı? Hah, adımız miskindir bizim! Geldi bahar ayları, gevşedi gönül yayları falan, çoğalır gider bu böyle bilirsin. Bu mevsim geçişlerinde uykuya yenik düşenlerden misin sen de? Sabah 8.30 dersine uyanamayanlar, beş dakika daha diye mırıldananlar, kim girecek şimdi ya blok derse diye sızlananlar, miskinlikten yatağını toplamayanlar müjde! Bugün Kampüs’ten size alabildiğine izin. Alın bu bahaneyi tepe tepe kullanın valla: Bugün Dünya Uyku Günü. Sömürün, acısını çıkarın, abartın. Bir sağa yatın, bir sola dönün. Temiz havada çimlere uzanın. Baharın kokusunu içinize çekin, kendinizi bir güzel uykuya verin. Artık sizindir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!