Otomotiv sektörüne yön verecek parlak fikirler son virajda

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv sektörüne yön verecek parlak fikirler son virajda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 14:29

Üniversiteli gençler, otomotiv sektörüne yön veriyor. Parlak fikirler bu yarışmada kıyasıya mücadele ediyor. FEV INN Üniversitelerarası Araç Takımları Yarışması’nda son viraja girildi. Finale kalan 7 takım, Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nde jüri karşısına çıkacak. Geleceğin mühendisleri, 100 bin liralık büyük ödül için finiş çizgisini ilk olarak geçmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Togg’un teknoloji üssünün bulunduğu Bilişim Vadisi, otomotiv sektörü için bir cazibe merkezi olmaya devam ederken sektörün küresel oyuncularından FEV Türkiye de vadide oluşan ekosisteme katkı sağlıyor. 

Bilişim Vadisi ile FEV Türkiye iş birliğinde FEV INN Üniversitelerarası Araç Takımları Yarışması, gençlerin inovatif fikirlerini hayata geçirmeleri için tasarlandı.

Üniversite öğrencilerini sektörün içindeki uzmanlar aracılığıyla yönlendirerek gelişmelerini sağlamak amacıyla kurgulanan yarışma, aynı zamanda üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. 

Bu doğrultuda yarışmaya başvuran 26 üniversite takımından 7’si finale kalma hakkını elde etti. Final etabı ve ardından düzenlenecek ödül töreni, 24 Haziran 2022’de Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek. 

Haberin Devamı

13:00’te 7 takımın projelerini sunmaya başlayacak. Ardından 12 uzman isimden oluşan jüri değerlendirme yapacak. 16:15’te Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu ile FEV Grup Başkanı ve CEO’su Stefan Pischinger, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın açılış konuşmaları sonrasında büyük ödül olan 100 bin TL’yi kazanan takım belli olacak. 

Çukurova Üniversitesi’nden “1.5 Adana”, İTÜ’den “Cereyan”, Kocaeli Üniversitesi’nden “KOÜ Formula”, ODTÜ’den “E-Powertrain”, Uludağ Üniversitesi’nden “UMAKİT Energy” ve “UMAKİT Powertrain” ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Electra takımlarının zorlu mücadelesinde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Otomotiv sektörüne yön verecek parlak fikirler son virajda

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!