Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2016 15:23

Hürriyet Kampüs’ü bilirsiniz. Siz, değerli öğrenci dostların daima yanındadır. Ne yediniz, ne içtiniz, nerelere gittiniz, üstünüz kalın mı, ince mi, keyfiniz nasıl… Hep bunları düşünüp duruyoruz. Ufaktan yaz sıcakları bunaltmaya başladı. Bir de üstüne Ramazan’da oruç eklenince bizim aklımız yine sizde kaldı. Hal böyle olunca Ramazan ayında iftarlık, pratik, öğrenci evi yemekleri tariflerimizle karşınıza çıkmaya karar verdik! Buyurunuz efendim, tatlısıyla tuzlusuyla pratik öğrenci evi yemek tariflerimiz. Afiyetler olsun!

Haberin Devamı

1) TAVUKLU ŞEHRİYE ÇORBASI

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:

2 bütün tavuk butu (3 Öğrencilik, 500 gram kadar),

1 çay bardağı arpa şehriye

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı salça

Su (1 litre kadar, bildiğiniz su)

Karabiber, tuz, pul biber, kuru nane (hepsinden 1 çay kaşığı kadar)

Yarım adet limon

Az maydanoz (süs olsun diye)

Yapılışı:

Butları bir tencereye koyup suyu ekleyerek kaynatın. Suyu kettle’da ısıtıp koyarsanız daha iyi olur. Bir saat kadar kaynattıktan sonra çatalı butlara batırın, etler yumuşak ve kolay ayrılır durumdaysa tavuklarımız pişmiş demektir. Butları ve suyu (artık ona tavuk suyu diyeceğiz), başka bir kaba alın. Bir çatalla etleri ayıklayın ve bir tabağa koyun. Yağı ve salçayı tencereye koyup kızdırın, ardından tavuk etlerini atıp biraz soteleyin (yani pişirin). Şehriyeleri, tavuk suyunu ve karabiber, tuz ile pul biber ve kuru naneyi ekleyip arada bir karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Pişmeden önce limonu sıkın, tencerenin kapağı hep hafif aralık olacak, unutmayın. Maydanozlarla da çorbayı süslediyseniz!

 

Haberin Devamı

2) HER ŞEYİN BİR KOLAYI VAR: KOLAY KUMPİR!

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:

3-4 Adet Patates

1 Kase Kaşar peyniri (rendelenmiş)

2 Yemek kaşığı tereyağı Sosis

Salça ya da rendelenmiş domates

Tuz

Üzeri için;

Bezelye

Havuç

Mısır

Kornişon turşu

Dolma yeşil zeytin

Ketçap, mayonez

Yapılışı:

Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup, bir kapta ezin. İçine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın. Sonra geniş bir tepsiye alıp yayın. Bir tencereye yağı koyun ve salçayı ekleyip karıştırın. Biraz sıcak sıcak su ekleyip, dilimlenmiş sosisleri içine atıp pişirin. Sosisleri patatesin üzerine yayın. Hazırlarken patatesler ve sosisler soğumuş ise üst malzemesini koymadan bu hali ile fırında 10 dakika kadar ısıtın. Bezelyeyi haşlayın, havuçları küp şeklinde doğrayıp haşlayın, kornişon turşuyu minik küpler halinde doğrayın ve zeytini dilimleyin. Ya da bunları marketten hazır alın, hiç uğraşmayın. Bezelye, havuç, mısır ve turşuyu bir kasede karıştırıp, patateslerin üzerine yayın. Ketçap, ve mayonez ile süsleyin.

 

Haberin Devamı

3) BRUSCHETTA (BİLDİĞİNİZ KANEPE)

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
Dilimlenmiş ekmek (Kepekli ya da tahıllı ekmek daha havalı olur)
Domates
Taze Fesleğen ya da Fesleğen Sosu
Sivri Biber
Tuz ve Zeytinyağı
Sarımsak (İsteğe göre)
Kaşar (İsteğe göre)

Yapılışı:
Dilimlenmiş ekmeklerimizi fırında hafifçe kızartıyoruz. Ortadan kestiğimiz domatesleri, rendeler gibi ekmeklerin üzerinde hafifçe gezdiriyoruz. Fesleğen sosunu ve zeytin yağını ekmeklerimize sürdükten sonra, küçük küpler şeklinde kestiğimiz domatesleri, varsa taze fesleğen, sarımsak ve tuzu karıştırıp ekmeklerin üzerine yerleştiriyoruz. Dilerseniz, biraz kaşar rendeleyip, ekmeklerin üzerine yerleştirerek ısınması için tekrar fırına yerleştirebilirsiniz.

 

4) GÜVEÇTE KAŞARLI MANTAR SOTE

Haberin Devamı

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:

1 paket mantar

1 tane kuru soğan

2 diş sarımsak

2,3 tane sivri biber 2 tane domates

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı pul biber

2 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı:

Sıvı yağı tavaya koyup içine doğranmış soğan ve sarımsağı koyup hafif kavuralım. İçine ince kıyılmış mantarları ekleyip yüksek ateşte sotelemeye devam edelim. Mantarlar saldıkları suyu çekip kavrulmaya başlayınca içine ince kıyılmış biberleri ve domatesleri ekleyelim. Tuz ve baharatları katıp suyunu çekince güvece koyup üzerine kaşar peynirini serpiştirelim. Sadece üstten ısıtılmış fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar tutalım. Sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim...

 

5) EKMEK KÖFTESİ (YOĞURTLU)

Haberin Devamı

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:

1 Bayat Ekmek

1 Yumurta

1 Su bardağı rendelenmiş peynir (kaşar veya beyaz peynir)

2 Adet taze soğan

1 Avuç maydanoz

Tuz, karabiber ve bilimum baharatlar

Kızartmak için ayçiçek yağı

Sosu için yoğurt

Yapılışı:

Ekmeği geniş bir kaba koyup ıslatın, sonra da yoğurarak ezin. Diğer malzemeleri üzerine ekleyip karıştırın. Çok sulu kalmışsa karışıma biraz un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımdan, geometri zevkleriniz doğrultusunda parçalar koparıp, istediğiniz şekli verin. Köfte şeklini verirseniz daha iyi olur tabii. Sonrasında üzerini streç filmle kapatıp, yarım saat buzdolabında bekletin. 
Hazır olduğunda yağı tavada ısıtıp köftelerinizi arkalı önlü pişirmeye başlayın. Bir yüzü kızarmadan diğerini çevirmeyin ki dağılmasın. Köfteleri koyacağınız tabağın zeminine havlu peçete yerleştirirseniz, hem köftelerin yağını çeker, hem de tabaklarınız daha az kirlenir.
Üzerine ya da yanına yoğurt koyarak köftelerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

 

6) YAVAŞ YİYİNİZ: CORN DOG

Haberin Devamı

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:

1 çay bardağı un (bildiğimiz un)

1 çay bardağı mısır unu (afilli un)

2 yumurta

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

1 paket sosis (500 gr) 

Kızartmak için sıvı yağ

Çubuk Şiş (Artık bunu nereden bulacaksanız?)

Yapılışı:

Önce sosisler dışındaki malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırın. Sonra sosisleri geometrik zevkinize göre kesip ya da bütün halde çöp şişlere geçirin ve hazırladığınız karışıma bulayın. Karışımı tutması için sosislerin üzerine biraz daha un serpin. Tavaya sıvı yağı koyup kızdırdıktan sonra, sosisleri son bir kez daha karışıma bulayıp, önlü arkalı kızartın. Yanında da ketçap, mayonez, hardal ya da marketten aldığınız diğer havalı soslarla servis edin. Ev arkadaşlarınız sizi daha da çok sevecek!

 

7) MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
1,5 Su bardağı bulgur
1 Su bardağı yeşil mercimek
1 Kuru Soğan
2 Yemek kaşığı Tereyağ
1 Yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Yapılışı:
Mercimekleri 2 su bardağı su ile birlikte suyun yüzeyine çıkana kadar haşlayın. Ardından bir kaba alın. Tereyağı ve sıvı yağı karıştırarak tencerede ısıtın ve ince ince doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından bulguru, tuzu ekleyerek hafifçe karıştırın. Sonrasında haşlanmış mercimekleri ve suyunu tencereye ekleyin. Suyun karışımın bir parmak üzerinde olmasına dikkat edin. Şöyle bir karıştırıp suyunu çekene kadar pişirin.

 

8) GERÇEK İTALYAN PİZZASI

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
Hamuru İçin
2,5 su bardağı un
1 bardak ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı kuru maya
1 çay bardağı tuz

Üzeri İçin
250 gram rendelenmiş domates
150 gram mozzarella peyniri
Sarımsak
1 tutam fesleğen

Yapılışı:
Hamur malzemelerini bir kaba ekleyin ve suyu az az ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirin. Üzeri için malzemelerinizi hazırlayıp 15 dakika kadar pişirin. Sonrasında hamuru dilediğiniz incelikte açıp üzerine malzemeleri ekleyerek 220 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

 

9) PRATİK SU BÖREĞİ

 

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
4 Adet Yufka
2 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
300 Gram Beyaz Peynir
100 Gram Kaşar Peyniri
1 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Su

Yapılışı:
Rendelenmiş peynirleri maydanozu bir kaba koyup iyice karıştırın. Başka bir kapta ise yumurtaları çırpıp su, süt ve sıvı yağ ile oluşan sosu iyice çırpın. Bundan sonra iş biraz zorlaşıyor ama gözünüzü korkutmasın. Yufkanın birini yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirip ikinci yufkayı sosa batırarak ilkinin üzerine serin. Daha sonra peynir harcını yufkaların üzerine dökün ve eşit şekilde dağıtın. Üçüncü ve dördüncü yufkaları da sosa batırarak böreğinizin üzerine serin. Su böreğinizi çiğ haldeyken dilimleyin ve kalan sosu eşit şekilde boca edin. Sonrasında ise önceden 180 derece ısıtılmış fırında böreği altı ve üstü iyice pişecek kadar yaklaşık 40 dakika boyunca pişirin.

 

10) ÖĞRENCİLİK YILLARININ ALIŞKANLIĞI: KURU FASULYE

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
1 su bardağı kuru fasulye
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam karabiber ve tuz

Yapılışı:
İşin püf noktası fasulyeleri bir gece soğuk suda bekletmek. Dolayısıyla kuru fasulye yemeye bir gün önceden karar vermeniz gerekiyor. Ama uğraşmak istemezseniz, marketlerde haşlanmış fasulye de bulmak mümkün. Yoksa önce fasulyemizi haşlıyoruz. Sonrasında kaynar suyu döküp, fasulyeleri sudan geçiriyoruz ki, tadı bozulmasın. Tencereye yağı koyup kızdırıyor, sonrasında da soğanlarımızı kavuruyoruz. Soğanlar ölünce salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Salçayı yakmadan fasulyeleri tencereye koyup, üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su dolduruyoruz. İsterseniz tat vermesi için yarım limonun suyunu ekleyebilirsiniz. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırdıktan sonra haşlanmasını bekliyoruz. Pişince de afiyetle yiyoruz.

 

11) YİNE Mİ FASULYE? AMA BU KEZ TAZE!

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
500 gram taze fasulye
1 kuru soğan
2 domates
1 orta boy patates
1 adet küp şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 bardak sıcak su
Tuz

Yapılışı:
Fasulyelerimizi başlarını koparmak ve parçalara bölmek suretiyle bir kaba ayıklayıp, soğuk suda güzelce yıkıyoruz. Sonrasında soğanımızı ince ince, domatesimizi ise küp küp doğruyoruz. Sıvı yağı tavaya alıp ısıttıktan sonra soğanları ekliyor ve pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından fasulyeleri ekleyip renkleri değişene kadar karıştırarak soteliyoruz. En sonunda da domatesleri, patatesi, şekeri, tuzu ve sıcak suyu tencereye ekleyerek 20-30 dakika kadar kapağı hafif açık tencerede pişiriyoruz.

 

12) KAŞARLI PATATES KÖFTESİ

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
4 Adet haşlanmış patates
1 Su bardağı ince bulgur
1 Adet kuru soğan
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı salça
1 kase kaşar peyniri rendesi
Pulbiber, karabiber, kimyon ve tuz


Yapılışı:
Bulguru bir kap içine alıp, üzerini geçecek kadar sıcak su ile şişmeye bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın. Yağı ekleyip soğanları kavurun. Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. İyice kavrulunca haşlanmış bulguru ve yine haşlanıp ezilmiş patatesleri ekleyip karıştırın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve içli köfte yapar gibi içerisini açıp, kaşar rendesi yerleştirip tekrar kapatın. Tüm karışımı bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecede hafif kızarana kadar pişirip servis yapın.

 

13) DOMATES SOSLU MAKARNA

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler: 

İstediğiniz türden 1 paket makarna

4 adet domates

1 yemek kaşığı domates salçası (renk versin diye)

1 diş sarmısak veya sarmısak sosu

Tereyağı (tavayı yağlandıracak kadar)

Yarım yemek kaşığı pulbiber

1yemek kaşığı kekik

Tuz 

Yapılışı:

Makarnanız haşlanırken, domatesleri rendeleyin ve salçayı içinde ezin, eğer sos gözünüze fazla kıvamlı gelirse içini çok az sulandırabilirsiniz. Sarımsağı ezin ve karşımın içinde döküp karıştırın. Tereyağını tavada eritin, sosu dökün ve pişirin. Daha sonra da baharatları ekleyin. Haşlanmış ve suyu süzülmüş makarnanızın üzerine dilediğiniz kadar dökün, afiyet olsun!

 

14) UĞRAŞMADAN DERS NOTU BULMAK GİBİ: TAVUK SOTE

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
Yarım kilo tavuk göğsü
1 tane soğan
3 sivri yeşil biber
2 diş sarımsak
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı:
Öncelikle tavukları jülyen usülü ya da küp küp doğrayın. Tencereye çok az yağla ısıtıp tavukları hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Sonrasında soğan ve sarımsağı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Biber ve domatesleri de ekleyerek 5 dakika boyunca kapağı kapalı vaziyette pişirin. Sonrasında sıcak suda erittiğiniz salçayı, tuz ve baharatları da ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. İşte bu kadar basit: Eeee adı üzerinde Tavuk sote!

 

15) FIRINDA PEYNİRLİ ERİŞTE

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
Erişte (500 gr./1 Paket)
Beyaz Peynir (200 gr.)
Kaşar Peyniri (1 su bardağı, rendelenmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
Tuz
Borcam

Yapılışı:
Öncelikle makarna gibi eriştelerimizi geniş bir tencerede, yaklaşık 2 litre su ile 10 dakika kadar kaynatıyoruz. Yapışmaması için bir yemek kaşığı sıvı yağı da kaynar suya ekliyoruz tabi. Bir yandan da beyaz peynir, süt, yumurta, un ve tuzumuzu bir kaba koyarak karıştırıyoruz. Erişteler piştikten sonra bir süzgeçten geçiriyor ve hafifçe ılımasını bekliyoruz. Borcam kabımızın iç yüzeyine tereyağını hafifçe sürerek yayıyoruz. Böylece cam tepsiye aldığımız eriştelerimiz tepsiye yapışmıyor. Üzerine hazırladığımız karışımı döküyor ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürüyoruz. Eriştenin sosu suyunu hafifçe çekmeye başladığında rendelenmiş kaşarları eriştelerimizin üzerine serpiyor ve kızarana kadar fırında pişirmeye devam ediyoruz.

 

16) FETTUCINE ALFREDO (BİLDİĞİNİZ TAVUKLU MAKARNA)

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
1 Paket Makarna
1 Tavuk Göğsü
1 Kutu Krema (200g)
5-6 Adet Mantar
3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Parmesan (Yoksa Kaşar)
Kekik, Fesleğen, Kuru Nane, Tuz, Karabiber

Yapılışı:
Makarnayı bildiğiniz gibi sıcak suda haşlayın. Her makarnanın pişme süresi farklı olabileceği için poşetin üzerindeki süreleri kontrol etmeyi unutmayın. Pişerken yapışmaması için makarnanıza 1 kaşık sıvı yağ ve az tuz ekleyin. Mantar ve tavuk etini küp küp doğrayın. Bir tavada yağı ısıtıp önce mantarları soteleyin, sonra da tavukları ekleyip pişirin. En sonunda kremayı ve baharatları ekleyip 3 dk. kadar sosunuzu pişirin. Pişen makarnanızın üzerine sosu boca edip, tabaklara servis ederken de üzerine peyniri ekleyin. Yemek hazır!

 

17) BEŞAMEL SOSLU LAZANYA

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
Yarım paket lazanya
300 gram kıyma
2 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yeşil biber
300 gram kültür mantarı
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
İstenilen miktarda tuz, karabiber
Beşamel Sos

Yapılışı:
Geniş bir tavaya sıvı yağ ve küçük küçük doğranmış soğanları alın, pembeleşinceye kadar kavurun. Üstüne kıyma eklenerek pişirmeye devam edin. Kıymalar kavrulmaya başlayınca; salça, ince dilimlenmiş biber, küp küp doğranmış domates, doğranmış mantarlar ve tuz biber gibi istenilen baharatları ekleyin ve karıştırılıp 1 bardak sıcak su ilave edilerek orta ateşte pişmeye bırakın. 15 dakika sonra karışımın olduğu tavayı ocaktan alınıp soğumaya bırakın.

Bir fırın tepsisini yağlayın, zemini kaplayacak şekilde lazanyaları dizin, üstüne beşamel sos ve iç harcı ekleyin. Üzerine yeniden lazanyalar koyun, eldeki iç harç ve lazanya bitene kadar aynı şekilde devam edin. En üst katı da beşamel sosla kaplayıp, üstüne bolca kaşar peyniri rendesi serpin. Lazanyaların, sosların ve iç harcın suyunu çekmesi için 5 dakika bekledikten sonra, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirin, üstündeki peynirler eriyip kızarmaya başlayınca fırından alın ve dilimleyerek servis edin.

 

18) PANCAKE (KREP İŞTE)

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:
1 adet orta boy yumurta
155 gr un
250 ml süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (Tost makinasının ya da tavanın yüzeyini yağlamak için)

Servisi için:
Taze Meyveler ya da soslar

Yapılışı:
Un, kabartma tozu, tuz ve şekeri birlikte eleyin. Yumurta ve sütü birlikte çırpın. Un karışımını süte alttan üste doğru karıştırarak 2-3 seferde yedirin. Kullanacağınız tavayı ya da makinayı hafifçe yağlayıp ısıtın. Pancake karışımından yarım kepçe ısıttığınız tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirin. Bir süre daha pişirip servis tabağına alın. İstediğiniz soslar ve meyvelerle servis yapın.

 

19) DÜNYANIN EN PRATİK MOZAİK PASTASI

 

Öğrenci evi iftarı için 19 pratik tarif

Malzemeler:

2 Paket Pötibör bisküvi

2 Su bardağı süt

1 Paket Kakaolu Puding

2,5 Yemek kaşığı margarin ya da tereyağı

1 Yemek kaşığı hindistan cevizi

Streç Film

No-Frost Buzdolabı (sizde yoksa, bir dilim ikram etmek suretiyle komşununki)


Yapılışı:

Öncelikle bir tencereye yağı koyup eritiyor, sütü ve kakaolu pudingi ekleyip, karışımı ısıtıyoruz. Karışımımızı soğumaya bırakıp bisküvilere geçiyoruz. İşin püf noktası bisküvileri çok dağılmadan, yaklaşık 9 eşit parçaya bölmek. Tabi bunu genişçe bir kabın ya da tepsinin içinde yapmanız avantajınıza olur. Bisküviler parçalandı, karışımımız da soğuduysa, bisküvilerin üzerine döküp, bir kaşıkla ya da elimizle her yere eşit puding gelecek ölçüde karıştırıyoruz. 
Bu aşamadan sonra işin en zor ama en sanatkarane kısmı başlıyor: Streç filmi yayıp üzerine pastamızı dökmek ve sonrasında bir şekil vermek! Merak etmeyin, biraz uğraşınca oluyor! Önemli olan karışımın ne çok katı, ne de cıvık olması. Onun dışında şekil mühim değil, en kötü ihtimalle ilk modern sanat eserinizi yapmış olursunuz.

Streç filme sardığımız pastamızı en az 3 saat buzlukta tutuyoruz. Ders çalışmaya başlamadan pastayı hazırlamanız ve mola verdiğinizde yemenizi tavsiye ederiz. 
3 saat sonunda buzluktan çıkardığınız pastanın etrafındaki streç filmi açın, pastayı geniş bir tabağa yerleştirin ve üzerine hindistan cevizini serpin.
Afiyet olsun ve sınavlarınız ve Ramazan ayınız şeker gibi geçsin! (Yanında meyve de yerseniz, zihniniz açılır.)

BAKMADAN GEÇME!