ODTÜ İşletme Topluluğu: Öğrencilerin kendilerini ait hissedecekleri bir ortam

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ İşletme Topluluğu: Öğrencilerin kendilerini ait hissedecekleri bir ortam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 13:59

ODTÜ İşletme Topluluğu: 12 Şubat 1992 tarihinde kurulan topluluğumuz, “İşletme Bilimine, bölümüne ve öğrencisine hizmet” olarak belirlediği misyonu doğrultusunda “Hep daha iyiye” felsefesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir.  ODTÜ’de ve hatta Türkiye’deki en iyi kariyer toplulukları arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Türkiye çapında düzenlediği finans, pazarlama&reklamcılık, liderlik, girişimcilik vs. gibi konular hakkındaki etkinlikleriyle adından her zaman söz ettirmiştir.

Haberin Devamı

ODTÜ İşletme Topluluğu: Öğrencilerin kendilerini ait hissedecekleri bir ortam

 

Bir hayli aktif bir kulüp olduğunuzdan haberdarız. Neler yaparsınız?

Sene içinde düzenlediğimiz etkinlikler; Türkiye’de ilk ve en büyük üniversiteler arası “Bir pazarlama kampanyası, yarışması” olan Just Marketing. Birbirinden değerli üst düzey yöneticiler ile öğrencileri buluşturan eğitim ve söyleşileri içerisinde barındıran ve birçok öğrenciye iş fırsatı ve network sağlayan Liderlik ve Kariyer Zirvesi. Türkiye çapında gerçekleştirilen Finans alanında uzman kişilerin finans üzerine eğitimler verdiği Finans Kongresi. Ankara’nın ilk ve tek geleneksel okul partisi olan Cheers, hem eğlenip hem de liderlik özelliklerinin ortaya çıkartıldığı ve geliştirildiği Eymir Gölü Liderlik Oyunları. Dijital, mobil ve yazılım alanında girişim yapmak isteyen öğrencileri yatırımcılar ile buluşturan ve çağımızın en değerli pazarlama ve reklam aracı sosyal medyanın girişimciliğe katkısı üzerine eğitimler veren Glokal Expo. 3. ve 4. sınıf öğrencilerini staj ve iş mülakatlarına hazırlayan, tamamen İngilizce olan aktivitemiz Academia. Fabrika ve genel merkez gezileri Travel2Business. Kadınlara iş yaşamında destek vermek ve onların diğer kadınların başarılarından ilham almaları amacıyla düzenlediğimiz, birçok kadın girişimciyi ve üst düzey kadın şirket yöneticisini ağırladığımız Women Power. Bunların yanında topluluğumuz bünyesindeki üniversite öğrencilerinin iş, ekonomi, sosyal sorumluluk, kültür-sanat, seyahat, uluslararası programlar, iş/staj tecrübeleri üzerine fikir ve görüşlerini paylaştıkları iş ve kültür portalı, GLOKALWEB de internet üzerinde aktif bir şekilde çalışmaktadır.




Haberin Devamı

Bir öğrencinin topluluğunuza dâhil olmak için izlemesi gereken yol nedir?

Tanışma toplantımızla birlikte öğrenciler kendilerini ait hissedecekleri bir ortama girmiş bulunurlar. Topluluğumuz, Yönetim Kurulu, bir Başkan, Koordinatör Ekibi ve Aktif Üyeler’den oluşmaktadır. Aktivitelerimiz; Finans Komitesi, Liderlik Komitesi, Glokal Komitesi, Kariyer Komitesi, Organizasyonlar Komitesi ve Kurumsal İlişkiler Komitesi adlı altı komite altında yürütülmektedir. Komitelerin etkinlik tarihlerine bağlı olarak düzenli yapılan komite toplantıları ve Olağan Genel Kurul toplantılarıyla birlikte üyeler arası fikir alışverişi sağlanmakta, topluluğun yenilikçi ve kendini geliştiren yapısı sürdürülmektedir. Bölüm ayrımı olmaksızın, işletme bilimine ilgi duyan tüm öğrenciler topluluğumuz bünyesinde görev yapabilmekte, ODTÜ İşletme Topluluğu ailesi içerisinde yer alabilmektedir.

Haberin Devamı


ODTÜ İşletme Topluluğu: Öğrencilerin kendilerini ait hissedecekleri bir ortam

Yeni dönem açıldı. Yeni ODTÜ’lülere özel bir etkinlik planlıyor musunuz?

Her yıl düzenli olarak 1. Dönemin başındaki topluluklar oryantasyonunda aktif olarak              rol alıyoruz. Yeni ODTÜ’lülere hem kendimizi hem de okulumuzu tanıtacak şekilde ekibimizle bilgilendirmeler yapıyoruz. Bundan hemen sonra da Eymir Gölü Liderlik Oyunları etkinliğimiz ile hem yeni gelenlerin kendi aralarında kaynaşmasını sağlıyor hem de okulumuzun bir parçası olan Eymir Gölü’nü de tanıtmış oluyoruz.



Mezun olan üyelerinizin kariyerleri açısından ODTÜ İşletme Topluluğu üyesi olmanın ne tür avantajları var?

Toplulukta geçirilen süre boyunca staj ve mezun olduktan sonra da iş imkanlarından erken haberdar olma; etkinlikler boyunca sağlam bir network oluşturma, diğer üniversite topluluklarıyla olan ilişkiler, genel felsefemiz olan ‘iş hayatının erken simülasyonu’ deneyimi, kariyer odaklı karar verme mekanizmasının gelişmesi ODTÜ İşletme Topluluğu üyesi olmanın avantajlarındandır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!