Nostaljik tatlar vize döneminde iyi gider! Hey gidi 90'lar hey...

Güncelleme Tarihi:

Nostaljik tatlar vize döneminde iyi gider Hey gidi 90lar hey...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 12:28

Geçtiğimiz hafta “Nerede o eski rockçılar” derken gözlerimiz dönemin popçularını da aradı. Hazır vize dönemi de gelmişken hem eskileri hatırlamak hem de dönemin şarkılarını dinleyerek maziye bir selam çakmak için müzik yelpazemizi açıyoruz. 90’larda ünlü olmak öyle kolay değildi. Tek bir müzik kanalıyla, tek bir şarkıyla gündem yaratmak zor işti. Bir çoğunun şimdi ne yaptığını bile bilmediğimiz ama zamanında bir şarkısıyla hayatlarımıza giren popçularla zamanda yolculuk yapmaya devam ediyoruz. Sizin için hazırladığımız “Vize Dönemi Kafa Dağıtan Şarkılar” playlistimiz de hazır. Hadi başlayalım.

Haberin Devamı

“Hadi yine iyisin!”

Tayfun Duygulu. Nam-ı diğer “Hadi yine iyisin Tayfun” 1993'te piyasaya çıkardığı Tayfun-93 albümünün hit şarkısı olan “Hadi yine iyisin” dönemin en çok konuşulan şarkılarından biri olmuştu. Aynı dönemlerde meşhur olan Tarkan’la kıyasıya bir rekabetin içine girdiğini düşünüyorum. Sonucu söylemeyeceğim. ☺ Fakat kendisi, birçok müzik aletini de çalabilmesinden sebep, müzisyen kimliğiyle de sanatçılara eşlik etmişti o dönemlerde. Merhum sanatçı Kayahan’ın kızıyla yaptığı evlilikle de sık sık magazini meşgul etmişti. Duyduğumuza göre müzik yapmaya devam ediyormuş.

 

“Bum bum bum, dön dolaş burda durdum.”

Seden Gürel’in 1992 yılında çıkış yaptığı şarkı deyim yerindeyse bir gecede milyonlarca kişi tarafından tanınmasına vesile olmuştu. Sadece şarkının acayip sözleri değil, klibi de epey ses getirmişti. Klipte oynayan onlarca çocuk ve Seden Gürel, giydikleri beyaz elbiseler üzerine taktıkları silindir şapkayla (o dönem bu şapkalardan bulmak için çarşıyı pazarı talan edenler bile olmuştu) uzun zaman konuşulmuştu. Seden Gürel sonraki dönemlerde de hız kesmemiş, “Devlerin Aşkı” ve “Çalkala” şarkılarıyla uzunca süre listelerde kalmıştı.

 

Haberin Devamı

“Ya sen ya hiç!”

‘Hey ya ya heyya’ nidalarıyla yine 90’lı yıllara damgasını vurmuş olan şarkı, Bendeniz’e aittir. Yanlış anlaşılmasın, ben değil, şarkıcının sahne adı Bendeniz. Klipte kullanılan kostümlerini dönemin ünlü moda tasarımcısı Neslihan Yargıcı tasarlamıştı. Sesinin Sezen Aksu’ya benzerliğiyle uzun süre tartışma konusu olan Bendeniz’in bu albümü Türk müzik tarihinin klasikleri arasına girmiştir.

 

“Kar beyazdır ölüm…”

Bir nesil çok ağladı…

Kerim Tekin,  27 Haziran 1998 yılında Afyon konseri sonrası trafik kazası geçirerek yaşamını yitirmişti. Kazadan önce yayınlanan klibi “Kar Beyazdır Ölüm” ise son derece üzücü bu haber üzerine, Kerim Tekin’le özdeşleşmiş, kendisini hep bu şarkıyla anımsamamıza sebep olmuştur. Bu vesileyle de biz de kendisini rahmetle anıyor, şarkılarıyla hep hatırlanmasını diliyoruz.

 

Haberin Devamı

Vize Dönemi Kafa Dağıtan Şarkılar

 

Yazan: Tuğba Badal

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!