Merak: Ne izlesem, ne okusam

Güncelleme Tarihi:

Merak: Ne izlesem, ne okusam
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 12:16

O kadar çok seçenek var ki aklımı kaybediyorum diyen Kampüslü! Hazır, vizeleri de henüz atlatmışken ne izlesem ne okusam diye düşünme! Senin için seçtik bile.

Haberin Devamı

Barış Bıçakçı’dan Yeni Bir Roman: Tarihî Kırıntılar

Eserleriyle çağdaş edebiyatımızda önemli bir yeri olan Barış Bıçakçı’nın yeni romanı Tarihî Kırıntılar, İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı. Bıçakçı, heyecan yaratan bu romanında, bir kaybın peşinde geçen hayatları anlatırken umutla, sevgiyle, arayışla ve şiirle dolu bir dünya kuruyor.

“Bir kaybın peşinde bir aile ve ailenin oğlu, Can... Can’ın peşinde şiir ve şiirin peşinde Can.

Şiirle hayat arasındaki en kısa mesafe, nedir, nerededir?

“An”dan şiir çıkaran emekle, şairanelik arasındaki mesafe?

“Dış dünya” kıyıp geçirirken, poetikalar nasıl konuşur, bizimle ve birbirleriyle?

​Yoksa “bunlar”, beyhude mi?”

 

HAFTANIN ÖNE ÇIKAN YOUTUBE KANALI

Bant Magazine: Maskeli Bir Beyden Sinema Sohbetleri

Haberin Devamı

Çizer konuşmaları, Netflix önerileri, ünlü isimlerle röportajlar derken Bant Magazine Youtube kanalında bir süredir devam eden çok keyifli bir sinema serisine el attı. “bazınefisfilmler” adlı Instagram kanalında yaptığı paylaşımlardan hatırlayabileceğiniz Melikşah Altuntaş’ın son dönemin trend stillerine gönderme yaparak her hafta farklı bir konsept ya da maskeyle sunduğu program, sinema gündeminin yanı sıra hem eğlenceli hem düşündürücü bir içerik dünyası vadediyor.

 

HAFTANIN DİZİ ÖNERİSİ

Duvarı Yıkan Eğlenceli Bir İngiliz Komedisi: Fleabag

İlk sezonu 2016’da yayınlanan Fleabag, bu sene ikinci sezonuyla geri döndü. 2013 Edinburgh Festivali’nde Fringe First Award sahibi tek kişilik bir tiyatro metninden uyarlanan diziyi yazan, oynayan ve televizyona uyarlayan ise tek bir isim: Phoebe Waller-Bridge. Londra’da ayakta kalmaya çalışan, son derece tuhaf bir aileye sahip, beş parasız ve yalnız, bir orta sınıf mensubu kadının izleyicide empati yaratan hikâyesi sizi çok güldürecek, bizden söylemesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!