Lüks konaklama deneyimine alternatif: Açık Hava Oteli

Güncelleme Tarihi:

Lüks konaklama deneyimine alternatif: Açık Hava Oteli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2018 12:43

İsviçre Alplerinde duvarları ve çatısı olmayan konforlu bir açık hava oteli olarak Null Stern Hotel, lüks konaklama deneyimine alternatif bir yaklaşım sunuyor.

Haberin Devamı

İşte, evde, okulda saatlerce kapalı ortamlarda yaşıyoruz. Çoğu insan dört duvar arasına hapsolduğunun farkında bile değil. Bu durum insan sağlığına ve insan doğasına ne derece uygun diye düşündüğünüzde de pek iç açıcı cevaplarla karşılaşmıyorsunuz. Örneğin Velux, iç mekanlara sıkışan yaşamlarımızın sağlıksızlığını ve temiz havadan uzaklaşmanın etkilerini güçlü bir görsellikle anlatarak bu pek konuşulmayan konuyu gündeme getirmişti. İsviçre’deki Null Stern Hotel ise ne çatısı ne de duvarları olmayan bir açık hava oteli olarak iç mekanlarda geçirdiğimiz o sağlıksız sürecin etkilerini telafi edebilecek türden bir tesis.

Lüks konaklama deneyimine alternatif: Açık Hava Oteli


Haberin Devamı

Null Stern Hotel 2016’da, ülkenin geniş kapsamlı lüks hizmetler ve oteller listesine eklenen en radikal ve çekici tesislerden biri olmuş. Otel İsviçreli konsept sanatçıları Frank ve Patrik Riklin'in turizmci ortakları Daniel Charbonnier ile birlikte tasarladığı bir proje. Birlikte belki de dünyaya yayılacak bir iş modeli yaratmışlar. Otelin duvarları ya da çatısı bulunmuyor. Gökyüzü çatınızken, Grisons ve Appezellerland’de uzanan Safien Vadisi eşsiz manzarasıyla etrafınızı çevreliyor.

Sıfır gayrimenkul konsepti

Lüks konaklama deneyimine alternatif: Açık Hava Oteli


Null Stern Oteli, bekleme listesindeki 4.500’ü aşkın rezervasyon talebi ile 2 başarılı yaz sezonu geçirmiş. Otelde bağlı kalınan sıfır gayrimenkul konsepti, İsviçre alplerindeki yaban hayatına dönüş temasını savunuyor.

Otel açık havada olmasına rağmen elbette konforu eksik etmiyor. Zaten kamp yaparak açık havada zaman geçirmekten en büyük farkı da bu konfor olsa gerek. 3 adet süiti bulunuyor. Ayrıca konukları karşılamak ve kahvaltılarını servis etmek için bir de görevli var. Havanın bozması durumunda konuklara kulübe tarzı başka bir otelde veya eski bir çiftlik evinde yer tahsis ediliyor.

Lüks konaklama deneyimine alternatif: Açık Hava Oteli



Dünya seyahat ve turizm konseyinin (WTTC) geçen yılki raporuna göre, küresel turizm endüstrisi 2016’da 7,6 trilyon dolar kazanmış ve 292 milyon iş pozisyonu (dünyadaki 10 işten 1’ine denk) yaratmış. Bu tabloda İsviçre önemli bir rol oynuyor. Dünyadaki en iyi 10 turizm üniversitesinden dördünü bünyesinde barındıran ülke, sektörde yeni nesil öncülerin ortaya çıkması için önemli bir misyona sahip. Bu nedenle Null Stern’in de bu topraklardan çıkmış olması pek şaşırtıcı değil. Sıfır gayrimenkul konseptli bu otel, açıldığı ilk 10 gün içinde konaklanabilir gecelerin %75‘ini doldurmuş. Sıfır gayrimenkul, iyi bir otel deneyiminin ve turistleri çeken şeyin ne olduğuna dair abartılı bir konsept sunuyor ama bunun sonucunda oldukça önemli bir iç görü de sağlıyor.

Kaynak: Bigumigu

BAKMADAN GEÇME!