Kızlar Sahada’da, finaller 27-28 Mayıs’ta

Güncelleme Tarihi:

Kızlar Sahada’da, finaller 27-28 Mayıs’ta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 16:21

Türkiye'nin ilk kadınlar özel futbol turnuvası olan ve Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen Kızlar Sahada’da finaller 27-28 Mayıs’ta oynanacak!

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin kadın çalışanlarından oluşan takımların katıldığı turnuvada kurumsal kategorisinde Borusan Otomotiv, Boyner Grup, Coca-Cola İçecek, Decathlon, Eczacıbaşı, HDI Sigorta, iyzico, Koç Üniversitesi Hastanesi, Magna, Mercedes-Benz, NMQ Dijital, Perfetti Van Melle, Turkcell, Trendyol ve Yemek Sepeti finalistler arasında yer aldı. “Takımını Kur Gel” kategorisinin finalistleri ise CKFA, Fighters FC, ILU Relocalist, Nevresim Takımı, SDS Queen Bees, Starwars, T.A.C ve WoManchester’dan oluşuyor.

Turnuvanın sonunda ayrıca, “En İyi Pankart”, “#iyifutbol Senesi” “Antrenör Özel Ödülü”, “Takım Ruhu ile En Çok İlham Veren Ekip Ödülü” gibi kategorilerde de ödül verilecek.

 

Kızlar Sahaya, Destek AÇEV'e!

Haberin Devamı

Kızlar Sahada projesinden elde edilen gelirler ise, Türkiye’nin önde gelen vakıflarından AÇEV’in Baba Destek Programı’na bağışlanıyor. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’ne de bağış yapılıyor. 

Kızlar Sahada aracılığı ile 2012 yılından bu yana 3.000’in üzerinde kadın ve kız çocuğu futbolla tanıştı. Kızlar Sahada’nın amacı kadınları takım ruhu ile güçlendirerek erkek alanı olarak görülen futbol sahasında dönüşüm hikayelerine ilham vermek. Kızlar Sahada’nın her yıl Mayıs ayında yapılan İstanbul Kupası dışında yıl boyunca gerçekleşen liseler arası Gençlik Kupası, her yaştan kadının katılabildiği sekiz haftalık Kızlar Sahada Lig ve Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 10-12 yaş arasındaki finansal dezavantajlı bölgelerde yaşayan kız çocuklarının futbol aracılığı ile toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi almasını sağlayan Kızlar Sahada Akademi adlı projeleri bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!