Kendinizi mutlu edin!

Güncelleme Tarihi:

Kendinizi mutlu edin
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 11:01

20 Mart Dünya Mutluluk Günü’nde mutluluğunuza mutluluk katın diye sizin için mutluluk formülleri hazırladık…

Haberin Devamı

BARİ BUGÜN İÇİNDE TUTMA…

Belki çok klişe olacak ama seviyorsan git konuş bizce. Bu zamana kadar üzüldüğünü, kırıldığını, hoşlandığını ve daha birçok şeyi hep içine attın da eline ne geçti? Hiçbirimiz, kimsenin düşüncelerini okuyamıyoruz henüz. Bu yüzden karşılıklı konuşmadan kimsenin ne düşündüğünü, neden öyle yaptığını öğrenemezsin. Bu zamana kadar diğer yolu hep denedin, bu sefer de sadece bugüne özel bizi dinle ve bütün gün içine hiçbir şey atma… Hayır demek istiyorsan hayır de, sarılmak istiyorsan git sarıl, aklına ne esiyorsa sabah uyandığın andan itibaren onu yap!

 

SABAH GÖZÜNÜ AÇTIĞIN ANDAN İTİBAREN EĞLEN

Bütün bir gün “sıkıldım, bunaldım” gibi cümleleri kendine yasakla! Olumsuz her cümle için kendine bir ceza bile verebilirsin. Bu şekilde davrandığında bir süre sonra aklına olumsuz hiçbir düşünce getirmeyeceğin gibi, sürekli kendini mutlu edeceğin şeyler bulabileceksin. Örneğin, “evde çok sıkıldım” diye düşünüp hâlâ yatağından çıkamıyorsan bu düşünceyi dile getirmeden hemen hazırlanmaya başla, en sevdiğin kıyafetleri giyin ve nerede eğleneceksen oraya git. Ya da “çok mutsuzum” diye düşünerek bir dram filmi izleyeceğine aç oradan güzel bir komedi, hem biraz gülersin hem de olumsuz düşüncenden kurtulmuş olursun…

 

LİSTE YAP

Haberin Devamı

Bugün bütün hayallerinin listesini yap. Tabii ki sana “uçmak istiyorum” tarzı şeyler yaz demiyoruz. Hayatında ne yenilik istiyorsan, hangi özelliğini değiştirmek istiyorsan ya da seni mutluluktan havalara ne uçuracaksa onların hepsini bir kağıda yazmanı istiyoruz. Okuduğun her dergide, kişisel gelişim kitabında bu maddeyi gördüğün halde yapmaya hep üşenmiştin değil mi? İşte bugün, o gün. Mutluluk günü, üşenmeyi bırakma günü. Çünkü mutluluk ancak kendini sevdiğinde olur. Mutluluk bir başkasında değil senin içinde aslında.

 

ÇILGINLIK YAP

Çılgınlık dedik diye aklına köprüden atlamak, saçını kazıtmak gibi şeylerin gelmesine gerek yok. Bütün bir gün telefonu hiç eline almamak, evde parti düzenlemek, sevdiğin insana açılmak, ayrıldığın ama özlemekten öldüğün sevgilinle barışmak, artık kendini bile kaybettiğin odanı toplamak gibi şeyler de çılgınlık olarak sayabileceğimiz örnekler. Sen de kendi çılgınlığını kendin seç ve bugün aklına ne esiyorsa onu yap!

Haberin Devamı

Mutluluk dışarıdan alınacak bir şey değildir. Belki spor yaparak, çikolata yiyerek mutluluk hormonunu salgılıyor olabilirsin ama asıl mutluluk senin içinde gizli. Bu yüzden sen de bu mutluluk gününde içini dinle, başkasını mutlu etmek yerine önce kendini mutlu et. Mutluluk günü senin günün, farkına var.

Sadece bugünün değil her günün mutlulukla geçmesini de dilemeden gidemezdik…

Yazan: İrem Çamarası

BAKMADAN GEÇME!