İTÜ’de sağlıkta endüstri devrimi için önemli buluşma

Güncelleme Tarihi:

İTÜ’de sağlıkta endüstri devrimi için önemli buluşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 10:54

Endüstri 4.0’a geçiş sürecinde, sağlık sektörüne ilişkin strateji ve deneyimlerini paylaşıldığı “Sağlıkta Endüstri 4.0 Sempozyumu - USKAF II” bugün İTÜ Ayazağa Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

Sempozyum açılışında konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’nün mezunlarının ve akademisyenlerinin sağlık alanındaki başarılarıyla da adından söz ettirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin bilişim ve endüstri alanında önemli isimleri Endüstri 4.0 devrimin sağlık sistemini nasıl şekillendirdiğini tartışmak üzere İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Çeşitli sektörlerden temsilciler, akademisyen ve araştırmacılar, üretim sektörünün Endüstri 4.0’a geçiş sürecine, sanayideki uygulamalarına, karşılaştıkları zorluklara ve firmalara yansıyan faydalarına ilişkin yenilikçi ve çağdaş yaklaşımları, stratejileri ve deneyimleri katılımcılarla paylaştı.

 

 

İTÜ mezunları dünya sağlık kuruşlarına yön veriyor 

 

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca “Sağlıkta Endüstri 4.0 Sempozyumu - USKAF II”açılışında yaptığı konuşmada İTÜ’nün her ne kadar teknik bir üniversite olsa da sağlık alanındaki konularla birebir ilişkisinin olduğunu belirtti. Prof. Dr. Mehmet Karaca, ABD Ulusal Mühendislik Akademisi’ne (NAE) seçilen Prof. Dr. Mehmet Toner, ABD’de Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nde kanserin erken teşhis edilmesine yönelik kurulan merkezin başındaki isim olan Prof. Dr. Sadık Esener başta olmak İTÜ mezunlarının bu alanda çok sayıda başarının olduğunu dile getirdi. 4.0 devrimin sağlık alanındaki gelişmelerini de İTÜ olarak yakından takip ettiklerini anlatarak, “Dünya hızlı bir şekilde değişiyor. Bizim de teknolojik olarak bu değişime ayak uydurmamız lazım. Bu işlerde oyuncu olmak istiyoruz ki zaten oyuncuyuz." diye konuştu.

 

Haberin Devamı

İTÜ bilimin sadece yuvası değil, gelişmesinin de destekçisi

 

Prof. Dr. Mehmet Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm dünyada gelişen teknoloji ile birlikte sağlık alanında da Endüstri 4.0 devrimine geçiş süreci yaşanıyor. Bu sempozyumda konuşulacak, tartışılacak tüm görüşler, paylaşılacak bilgi ve deneyimlerin İTÜ olarak takipçisi olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim. Ülkemizin geleceğine yön verecek bu çalışmaların en etkili iş birlikleri ile hayata geçirilmesi hususunda da katkılarımızı sunmaya devam edeceğiz.”Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ bünyesinde medikal sektöründe 6 tıbbi cihazın kazandırılmasında rol üstlenen bir ekibin de olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Haberin Devamı

Sağlık sektörün önde isimleri katıldı

 

Sempozyumun Düzenleme Kurulu’nda İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın yanı sıra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Fahrettin Keleştemur, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Hatice Camgöz Akdağ, A. Banu Elmadağ Baş, Alp Üstündağ ve Fethi Çalışır, Kocaeli Üniversitesi, SAKİD Başkanı Nuh Zafer Cantürk, SENATÜRK Başkanı Bahadır Güllüoğlu ve SENATÜRK Başkan Yrd. Abut Kebudi yer alıyor. Sağlıkta Endüstri 4.0 Sempozyumu’nun öğleden önce gerçekleşen oturumlarında; akıllı enerji ve nesnelerin interneti şirketi olan Silver Spring Networks’ün EMEA pazarından sorumlu Genel Müdürü Burak Aydın “Nesnelerin İnterneti”, Genomedis Biyoteknoloji’de genetik ve biyoteknoloji alanında çalışan Sevgi Salman Ünver “Genomik Çağında Bireye Özgü Tedavi Uygulamaları” ve Medipol Grubu Stratejik Yönetim ve İş Geliştirme Koordinatörü Mehmet Hızarcı “Akıllı Sağlık İçin Akıllı Çözümler”, Eczacıbaşı Bilgi Güvenliği Müdürü Kayıhan Altınöz “Sağlıkta Bilgi Güvenliği” ve GE Healthcare Direktörü Tolga Tuncer “Bilgi ve İletişim Teknolojileri” konularında önemli gelişmeleri katılımcılarla paylaştılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!