İstanbul Teknik Üniversitesi Mezun Platformu’na uluslararası iki ödül

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Teknik Üniversitesi Mezun Platformu’na uluslararası iki ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2018 14:27

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Türkiye’de bir ilke imza atarak mezunlarını sanal ortamda bir araya getirmek amacıyla kurduğu İTÜ Mezun Platformu, ilk 10 ayda 23.000 üye sayısını aşarak dünya çapında bir rekora imza attı. Sistemin yöneticisi Graduway, İTÜ’yü "Sıra Dışı Büyüme ve Pazarlama” kategorisinde ödüle değer gördü. İTÜ ayrıca mezun platformları arasında “Altın” ve “Platin” üyeler kategorisine girerek ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

Haberin Devamı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin mezunlarını sanal ortamda da buluşturmak amacıyla bir yıl önce hayata geçirdiği İTÜ Mezun Platformu, başarısını uluslararası ödülle kanıtladı. İTÜ Mezun Platformu üyeleri arasında bürokratlar, iş ve sanat dünyasının önemli isimleri de yer alıyor. Aralık 2017’de Ankara’da düzenlenen İTÜ Mezunlar Zirvesinde dönemin Başbakanı, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Bölümü 1977 yılı mezunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, ilk tanıtımı platformun 1. üyesi olmuştu. Mezunlarını “İTÜ’lü olma” duygusunda birleştiren İTÜ Mezun Platformu ilk 10 ayda 23.000 bin üye sayısını aştı.

 

Dünyanın En Hızlı Gelişen Sosyal Mezun Ağı

Kısa sürede çok sayıda mezununu buluşturan ve artan bir ilgiyle büyüyen İTÜ Mezun Platformunun bu başarısı, aralarında Oxford Üniversitesi, UCLA, UCL ve Toronto Üniversitesi gibi dünya çapında 600 eğitim kurumunun 3 milyonu aşkın mezun ve öğrencilerinin dahil olduğu sistemin yöneticisi Graduway Firması tarafından ödüllendirildi. Bu ödülle İTÜ Mezun Platformu, en hızlı gelişen sosyal mezun ağı unvanını aldı.

 

Haberin Devamı

ra Dışı Büyüme ve Pazarlama

Graduway tarafından Oxford Üniversitesi St. Catherine’s College’da düzenlenen törende İTÜ’ye "Sıra Dışı Büyüme ve Pazarlama (Outstanding Network Growth and Marketing)" kategorisinde ödül verildi. Ayrıca İTÜ “Altın” ve “Platin” üyeler arasına da girdi.

 

İTÜ Mezunlarla İletişim Kültürünü Kuran Üniversite

Etkinlikte söz alan Mezunlarla İlişkilerden Sorumlu İTÜ Rektör Eski Yardımcısı Prof. Dr. Telem Gök Sadıkoğlu, gelinen bu noktanın kuruluşta belirledikleri bir hedef olduğunu belirtti. Ödülün altında yoğun bir çalışmanın yattığını söyleyen Prof. Dr. Sadıkoğlu, İTÜ’lülere, tüm ekibe ve Graduway’e teşekkür etti.

Mezunlarla İlişkiler ve İş Geliştirme Koordinatörü, Rektör Danışmanı Hülya Dalgıç ise İTÜ’nün dijital ve sosyal mezun ağı kullanımında Türkiye’de bir ilk olduğu üzerinde durdu. Dalgıç ayrıca, bu sistem üzerinden mezunlarla iletişim kurma kültürünü oluşturan ilk kurum olduklarını belirtti. İTÜ Mezun Platformu'nu Türkçeye çevirerek üniversiteye kazandırdıktan sonra, 10 Türk üniversitesinin daha kendilerini takip ettiğini ve bu sisteme dahil olduğunu anlatan Hülya Dalgıç, İTÜ’nün öncülük misyonunu bu konuda da gösterdiğini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!