İpini koparan şöyle gelsin!

Güncelleme Tarihi:

İpini koparan şöyle gelsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 11:24

Bu hafta ipini koparan balonların haftası! 93. sayımızın Neşeli Günler sayfasından kocaman bir merhaba!

Haberin Devamı

21 MAYIS DÜNYANIN SONU GELMİŞ GİBİ PARTİLEME ZAMANI!

Mayalar’dan tutun da Sodom ve Gomore efsanesine kadar “kıyamet gelse de kopsak” geyikleri sanırım dünya döndükçe maruz kalacağımız bir şaka. Hristiyan teolojisinde yer alan ve gelecekte yaşanılacağı düşünülen Rapture da buna benzer bir inanışa dayanır. İsa Mesih’in müritlerini cennete götürmek için dünyaya inmesi ve bu doğaüstü hadiseden sonra dünyanın bir felakete sürüklenmesi ve daha sonra da milenyum denilen döneme girmesine inanılır. Herhangi bir inanışı hedef göstermeden, tüm bu efsanelere karşı bir cevap niteliğinde yaşanan bu etkinlik aslında insan ırkının hayatta kalmasını kutlamak için de bir fırsat. Kıyamet gününün ne zaman olacağını bilmiyoruz madem, dünyanın sonu gelmiş gibi partilemenin tam zamanı! Dünya zaten biteceği için kalori saymak anlamsız olurdu. O yüzden günlük hayatta “sağlıklı beslenme” yaftasıyla kendinize yasakladığınız ne kadar patates cips, jelibon, çikolata varsa hepsini tüketebilirsiniz. En sevdiğiniz abur cuburları bu kadar özgürce yiyebileceğiniz bir gün daha yok nasılsa! Unutulmaz bir partinin olmazsa olmazı ise elbette kıyamet temalı müzikler! Bob Dylan’dan Britney Spears’a kadar birçok isimle bir Spotify listesi hazırlayın. Ya da buluştuğunuz arkadaşlarınızla birbirinden yaratıcı kıyamet senaryolarına sahip film partileri düzenleyin. Unutmayın, yarın yokmuşçasına eğlenin!

 

Haberin Devamı

22 MAYIS SHERLOCK HOLMES GÜNÜ

Tarihin en çok tasvir edilen ve bir asırdan fazla süredir milyonlarca insanın kahramanı Sherlock Holmes’ü de unutmadık elbette. Sir Arthur Conan Doyle’nin bir zamanlar asistanlık yaptığı Royal Infirmary’de çalışan Joseph Bell adlı bir cerrahtan esinlenerek yarattığı karakter birçoğumuzun kahramanı… İlk kez 1887’de basılan hikâyede, Holmes eşsiz gözlem gücü ve sonuca ulaşmadaki hırsıyla tanınır. Asistanı Dr. Watson ile birlikte imza attığı sayısız maceralar tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştı. Bir oyun sitesi tarafından ilk kez 2013’te bir etkinlikler dizisi olarak kutlanmaya başlayan Sherlock Holmes Günü’nde bu günü kutlamanın sınırları yok desek yeri… İkonik karakterin bugüne kadar birçok versiyonu oluşturuldu. Henüz okumayanlar için kitabı bir öğleden sonra, bir ağacın gölgesinde okumaya davet ediyoruz. Kitabını okuyanlar için ise birçok gösteri ve film ile dizi uyarlaması sizi bekliyor! Senin en sevdiğin Sherlock Holmes kim? Bizimki Benedict Cumberbatch! Aynı zamanda bugün günlük rutininizdeki küçük gizemleri çözmeye çalışarak da bu günü eğlenceli bir oyuna çevirebilirsiniz. Nasıl kutlamak istediğini kendi içinde çözmeye başla!

 

Haberin Devamı

24 MAYIS BİR ERKEK KARDEŞİN VARSA…

Seni delirtiyor, çıldırtıyor ve hırpalıyor ama onu çok seviyorsan bu gün tam da seninle ilgili! Birlikte büyüdüğün, başını belaya soktuğun, oyunlar oynadığın ve tatlı bir rekabete girdiğin bir erkek kardeşiniz varsa onun hayatınızı aslında nasıl zenginleştirdiğini anlamanın zamanı geldi. Bilirsiniz, kardeşler arasındaki bağ doğal olarak çok güçlüdür. Pek çok insanın yaşamının önemli bir parçası olup yüzlerce kitaba, filme, şiire, resme ve oyuna ilham kaynağı olabilmiş bu bağın önemini ne kadar da çok göz ardı ediyoruz. Aileniz için biraz zaman ayırmanın önemini kavramanız için bir fırsat olan Erkek Kardeş Günü’nde uzun zamandır görmediğiniz kardeşinizle bir araya gelip bir şeyler yapma vakti… Bir sinema filmine bilet alın, bir parkta oturup birbirinizin hayatında neler olup bittiğini dinleyin, onunla en son keşfettiğiniz harika bir şarkıyı paylaşın. Daha eğlencelisi, sosyal medya kanallarınızda onunla unutamadığınız bir anıya göz kırparak ona küçük bir mutluluk verin.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!