Girişimcilik Vakfı Fellow 2018 başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Girişimcilik Vakfı Fellow 2018 başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 12:25

Türkiye’de girişimcilik ekosistemini geliştirmek ve genç girişimcilere ilham vermek üzere kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Fellow 2018 Programı için başvuruları almaya başladı. 23 Haziran 2018 tarihine kadar Fellow Programı'na başvurarak girişimcilik potansiyeli taşıdığını gösterebilen üniversite öğrencileri, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma, 1 yıl boyunca 500 TL burs alma, girişimcilik alanında ilham kaynağı olan rol modellerle tanışma ve uluslararası girişim ağına katılma şansına sahip olacak.

Haberin Devamı

Türkiye’de girişimcilik alanında farkındalık yaratmak, girişimcilik kültürünü yaymak ve gençlere girişimciliğin bir kariyer seçeneği olduğunu aşılamak isteyen Türkiye Girişimcilik Vakfı, girişimci adaylarına ilham vermeye devam ediyor. Vakıf, üniversitede okuyan gençlerin girişimcilik ruhunu keşfetmelerini sağlamak ve onlara bu süreçte rehberlik etmek amacıyla düzenlediği Girişimcilik Vakfı Fellow Programı’na başvuru sürecini 9 Nisan’da başlattı. “Farkınız özgürlüğünüz, cesaretiniz girişiminiz olsun” mottosu ile yola çıkan Girişimcilik Vakfı, adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen seçim süreci sonucunda Türkiye'nin genç girişimci adaylarını belirleyecek.

 

Programa katılma koşulları

Haberin Devamı

Fellow Programı’na katılmak isteyen öğrencilerin, 23 Haziran’a kadar http://gvfellowprogrami.com/ adresindeki başvuru formunu doldurup Girişimcilik Vakfı’na göndermeleri gerekiyor. Başvuru formunun ardından motivasyon videosu çeken öğrenciler bir sonraki aşamaya geçme hakkı kazanıyor. Altı adımdan oluşan seçim sürecinin devamı, yenilikçi ve bilimsel yöntemler aracılığıyla adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerinden ve seçim komitesiyle yapılacak online ve yüz yüze mülakatlardan oluşuyor. Programa başvurabilmek için T.C. vatandaşı olmak, Türkiye'de ikamet etmek, Türkiye'de bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış olmak, ekim ayından itibaren Türkiye’deki üniversitelerin 1, 2.,3. Ve 4. sınıflarında okuyor olmak gerekiyor.

 

Geleceğin girişimci adayları ne kazanacak?

Fellow Programı'na katılma şansı bulan gençler, program kapsamında ulusal ve uluslararası bir ağın parçası oluyor. Her iki ayda bir rol model alabilecekleri başarılı girişimcilerle bir araya gelerek onların hikâyelerinden ilham alma fırsatını yakalayacak olan başarılı girişimci adayları, üniversitelerinde girişim elçileri olarak görev alıyor. Seçilen Fellow’ların en önemli misyonları arasında kendi çevrelerinde girişimcilik kültürünü yaymak, çarpan etkisi yaratmak ve Girişimcilik Vakfı'nın “giveback” felsefesi doğrultusunda toplumdan aldıkları destekle kazandıkları başarıyı yine toplumla paylaşarak başarıyı çoğaltmak bulunuyor. Seçim sürecini başarıyla tamamlayan Fellow’lar aynı zamanda program kapsamında 1 yıl boyunca aylık 500 TL burs almaya hak kazanıyor.

 

Haberin Devamı

“Genç girişimci adaylarının sayısı her geçen yıl artıyor”

2014 yılından bu yana Fellow Programı’na 191 bin 400 başvuru yapıldığını ve 2017’nin 94 bin başvuru ile en yüksek başvuru aldıkları yıl olduğunu ifade eden Girişimcilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sina Afra, “Programımıza başvuru yapan genç girişimci adaylarının sayısı her geçen yıl artıyor. Yalnızca ilham mekanizmasını kullanarak yetenekli gençleri girişimciliğe teşvik etmek çok önemli. Girişimcilik kültürünü geliştirmek için altyapı oluşturmak gerekiyor ve bunun için en doğru başlangıç noktası da üniversiteler” diye konuştu. 

 

“Girişimcilik; yenilik, AR-GE ve istihdam demek” // “Kadın adaylardan aldığımız başvuru sayısında artış var”

Haberin Devamı

Bu yıl Fellow Programı'na 120 bine yakın başvuru beklediklerini ifade eden Afra, sözlerine şöyle devam etti: “Önceki yıllarda Fellow seçim süreçlerinde binlerce üniversite öğrencisi, 81 ildeki 190’dan fazla üniversiteden başvurdu. Girişimcilik ekosistemine katkısının büyük olacağını öngördüğümüz gençlerle Fellow Programı aracılığıyla bir araya gelmekten dolayı son derece mutluyuz. Girişimcilerle buluşmaların yanı sıra Fellow’larımızı Türkiye ve dünyadaki önde gelen konferanslara ve yurtdışındaki girişimcilik anlamında örnek teşkil eden merkezlere götürmeyi sürdüreceğiz. Girişimcilik önümüzdeki yıllarda Türkiye’yi en çok kalkındıracak ekosistemlerden biri çünkü girişimcilik; yenilik, AR-GE ve istihdam demek. Türkiye’de girişimcilik kültürünü geliştirmek ve bu yolla sosyal ve ekonomik kalkınmayı hızlandırmak amacıyla çıktığımız bu yolda dördüncü senemizde Fellow 2018 Programı ile bu heyecanımıza ortak olacak gençleri bekliyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, direkt ve dolaylı olarak 2 buçuk milyondan fazla gence dokunduk. Şu anda Türkiye’nin her bölgesinden, Diyarbakır’dan Sakarya’ya, 80 Fellow’umuz ve 96 mezunumuz var. Şu anda Girişimcilik Vakfı üniversite öğrencilerinin yanında tüm ekosisteme ve özel sektörü, akademisi ile ülkedeki tüm kurumlara ilham veriyor. Fellow Programı’ndaki gençler kurumsal şirketlerle yaptığımız inovasyon projeleriyle şirketleri girişimcilik anlamında dönüştürüyor, şirketlerin spesifik sorunlarına inovatif çözümler üretiyorlar. Geçen yılın rakamlarıyla karşılaştığında bizi çok sevindiren bir bilgiyi de paylaşmak istiyorum. 2017 yılında özellikle kadın adaylardan aldığımız başvurularda artış yaşandığı görülüyor.”

BAKMADAN GEÇME!