Geri dönüştüreyim derken önünü alamamak

Güncelleme Tarihi:

Geri dönüştüreyim derken önünü alamamak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 12:47

Evde sürekli kola, gazoz tüketiliyor, sıvı yağ ile patatesler kızartılıyor, ayranlar içiliyor.Peki, bunların şekilli renkli plastik şişelerine ne oluyor? Geri dönüşüm kutularına attığınızı umuyoruz. Ama isterseniz bunları evde de geri dönüştürebilirsiniz. Böylece evde el yapımı tasarım ürünlere sahip olmanın yanı sıra eve gelen arkadaşlara çevreci yönünüzü gösterebilme, doğaya olan saygınızı ve yeteneğinizi sergileyebilme şansı da bonus.

Haberin Devamı

İlk önerimiz tavandan sarkacak kocaman bir avize! Yapmanız gereken ilk şey; birbirinin aynısı şişeleri biriktirmek. Sonra hepsini alttan ölçerek bir falçata yardımı ile yaklaşık 10-12 santim yükseklikte kesiyoruz. Dilerseniz hepsini mat boya ile boyayıp renkli bir hale de getirebilirsiniz.  Daha sonra şişe diplerinin iç kısımları içte kalacak şekilde bir silikon tabancası ile birbirine yapıştırmaya başlayabilirsiniz. En üst kısımda ufak bir açıklık bırakmayı unutmayın. Buraya ucunda duy bulunan kablo gelecek. 

Geri dönüştüreyim derken önünü alamamak

Eğer katır kutur pet şişe kesme keyfine ermişseniz, gelin bir de bunları çuvaldız ve misina ile uç uca eklediğimizde elde edeceğiniz harika seperatörlere bakalım! Bu şekilde pet şişelerden bir perde ile salonu ikiye bölebilir, odanın içinde bir giyim alanı oluşturabilir hatta banyo perdesi olarak bile kullanabilirsiniz! 

Haberin Devamı

Geri dönüştüreyim derken önünü alamamak

Eliniz değmişken bunlara uygun bir de abajur işine girelim mi? Evde eski bir abajur varsa ve üstündeki kumaşlı kısım içinizi karartıyorsa, maviş ya da yeşil pet şişeler ne güne duruyor?

Hem koskoca avizeyi yapabilen için bu iş bir çocuk oyuncağı resmen!

Geri dönüştüreyim derken önünü alamamak

E kapaklar elde mi patlasın? Evde dandikliği ile göz yoran eski püskü bir masa varsa; üzerine yine silikon ya da beyaz tutkal yardımı ile kapakları renklerine göre yapıştırıp en üste de bir cam kestirebilirsiniz.

Geri dönüştüreyim derken önünü alamamak

Şimdiden çok kolay gelsin...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!