Erkeklerin online yürüme klişeleri!

Güncelleme Tarihi:

Erkeklerin online yürüme klişeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 11:35

71. sayımızın Kantin sayfasında erkeklerin online flört klişelerine göz atıyoruz.

Haberin Devamı

Hepimiz online ortamda flörtleşiyoruz. Bazen Tinder, bazen WhatsApp. Mecralar değişse de “yürüme” şekli değişmiyor. Hemcinslerim olan erkeklerin yürüme şekilleri hala demode vaziyette. 

 

İlk olarak sosyal medya hesapları stalklanır. Instagram profili incelenir ve sevgilisi var mı yok mu öğrenilir. Profil fotoğrafı sayısına göre işin süresi hayli uzayabilir. Bu aradaysa sevgilimiz var mı diye kendimize de soralım. Bu hafta adım “Sevgim Çekişmek”.

 

SERİ LIKE

Karşı tarafa ilgiyi belli etmek için fotoğraf beğenilir. Çoğu zaman “seri like” şeklinde ilerler. Güzel gözüktüğü her fotoğraf like’lanır. Medeniyet görmemiş gibi bütün bikinili fotoğrafları beğenmeyelim lütfen. Profilinde en alta inip ilk fotoğrafı beğenmek ise ilgilendiğini direkt belli eder.

 

ŞARKI

Haberin Devamı

İlk mesajda ne yazacağını konusunda kararsız kalıp “Merhaba” hiç ilgi çekici olmayacaktır. Bunun yerine sevilen bir şarkı gönderilir. Karşı tarafından dinleyeceği umut edilir ve beğenisine sunulur. “Selam, naber” girişinden bir tık daha umut vericidir.

 

ANINDA GERİ DÖNÜŞ

Karşı taraftan cevap geldiğinde heyecanlanarak anında cevaplanır. Telefon elinde onun mesaj atmasını bekliyorsan da belli etme bari. Mesajı okuduktan sonra üstünden biraz zaman geçsin. Tok satıcı rolü her zaman işe yarar.

EVET/HAYIR

İlgi çekici bir sohbet için evet/hayır cevabı gerektiren sorulardan uzak duruyoruz. Sohbetin devam ediyor olması için sorulan soruların cevabı birkaç kelimelik cevaplardan fazlası olmalı. Karşı tarafı konuşmaya teşvik edici sorular sormak gerekir.

  • “Sen de mi o üniversite okuyorsun?
  • “Evet”

Sohbet bitti.

 

YÜRÜME

İlk mesaj atıldıktan sonra yakınlığı arttırmak gerekir. Paylaşılan yeni bir fotoğraf altına komikli, şakalı yorumlar yapılır. Gerekirse Instagram story’ye cevap verilir. Sıkı takip ve ilgi gerektirir. Bıktırıcı olmamaya özen göstermek gerekir. “Ne tarafta oturuyorsun?” gibi sorular sormasan da iyi olur. Haddini bilmeden verilen cevaplardan sonra ise anında block yenilebilir. Bunun yerine fotoğraflarında yer alan bir şehre ya da bir içeceğe referans verip sohbete başlayabilirsin. Profilinde bahsettiği bir kitap veya bir müzik de hoş olabilir. Detaylara dikkat edip ortak ilgi alanlarına seslenmek işe yarayacaktır.

 

Haberin Devamı

HAYAT HİKAYESİ

Şansın yaver gitti ve konuşmaya başladıysan da ilk konuşmada hayat hikayeni anlatmaya gerek yok. Her şey zamanında güzel, bırak konuşma günlük seyrinde devam etsin. Zamanla seni tanımak isteyecektir zaten.

Kolay gelsin.

 

Yazan: Gökhun Kavalcı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!