Bursa 15. Kitap Fuarı devam ediyor!

Güncelleme Tarihi:

Bursa 15. Kitap Fuarı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 10:19

Bursa 15. Kitap Fuarı, ilk beş günde 125 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Dokuz gün sürecek olan Bursa Kitap Fuarı, 26 Mart 2017 Pazar akşamına kadar Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilir.

Haberin Devamı

Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşen Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Etkinliklerde ve imza günlerinde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı yakalıyor. Bugünden itibaren, aralarında Türkan Şoray, Canan Tan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, Mazhar Alanson, Enver Aysever, Can Yılmaz, Bahadır Yenişehirlioğlu, İsmail Saymaz, Nihat Sırdar, Kahraman Tazeoğlu, Aret Vartanyan ve Nuray Sayarı’nın da bulunduğu pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacak.

 

Onur Konuğu Cemil Kavukçu

 

Haberin Devamı

Bu sene on beşinci yaşını kutlamaya hazırlanan Bursa Kitap Fuarı’nın ilk onur konuğu öykü yazarı Cemil Kavukçu olarak belirlendi. Fuarın ilk günleri boyunca, kendisinin de katılımıyla düzenlenen panel ve söyleşilerde Cemil Kavukçu’nun edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alındı. Aynı zamanda TÜYAP tarafından editörlüğünü Enver Ercan’ın üstlendiği bir armağan kitap hazırlandı.

 

15. Yıl Özel Söyleşileri

 

Bursa Kitap Fuarı 15. yaşını “15. Yıl Özel Söyleşileri” ile kutluyor. Bu başlık altında düzenlenen okur ve yazar buluşmaları kapsamında Ahmet Ümit, Tarık Tufan ve Blogcu Anne Elif Doğan okurlarıyla bir araya geldi. Hüsnü Arkan, Celil Oker, Nihat Sırdar ve Cemalnur Sargut ise kitapseverlerle söyleşecekler.

 

Nazım’ı Yazanlar Sergisi

 

Nilüfer Belediyesi tarafından Nazım Hikmet’in 115. yaşı için hazırlanan “Nazım’ı Yazanlar” sergisi TÜYAP’ın ev sahipliğinde kitap fuarının ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergide, Ara Güler’den Orhan Pamuk’a, Fazıl Say’dan Zülfü Livaneli, Ayşe Kulin, Mehmet Aksoy ve Genco Erkal’a uzanan geniş bir yelpazede sanatçı ve yazarlardan toplam 121 ismin eserlerinden alıntılar ve fotoğraflar yer alıyor. Serginin sanat yönetmenliği Atilla Durak; fotoğraf çekimleri Atilla Durak, Kemal Aslan ve Ersin İleri; editoryal konsept ise Murat Gülsoy ve Zeynep Uysal tarafından üstleniliyor. Sergi fuar kapsamında ücretsiz olarak 26 Mart Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilir.

 

Haberin Devamı

Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi Karagöz Müzesi’nin düzenlediği Karagöz ve Hacivat gösterileri yoğun ilgi görüyor. Etkinlikler bugün (23 Mart Perşembe) ve yarın (24 Mart Cuma) da devam edecek. Ömer Açık, Tuncel Altınköprü, Şaban Akbaba ve Hacer Kılcıoğlu minik okurlarıyla fuarda söyleşecek. Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Aytül Akal, Mavisel Yener, Koray Avcı Çakman, Sevim Ak ve daha pek çok değerli yazar ise kitaplarını imzalayacak.

 

Fuar Ziyaret Saatleri

 

Girişin ücretsiz olduğu Bursa Kitap Fuarı her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 26 Mart Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!