Bu araştırmaya göre birinci, Bilkent Üniversitesi

Güncelleme Tarihi:

Bu araştırmaya göre birinci, Bilkent Üniversitesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2016 13:35

Dünyaca tanınan İngiliz Eğitim danışmanlığı firması QS tarafından belirlenen dünya sıralaması açıklandı. Bu değerlendirmeye göre Türk Üniversiteleri arasında birincilik, 411 – 420 bandında yer alan Bilkent Üniversitesi’ne ait.

Haberin Devamı

Bu yıl değerlendirmeye 11 Türk Üniversitesi girdi, sıralamaları da şöyle; 441 - 450 bandında Sabancı , 451 - 460 bandında Koç Üniversitesi, 471 - 480 bandında ODTÜ ve Boğaziçi Üniversiteleri, 651 - 700 bandında Istanbul Teknik Üniversitesi ve 701+ bandında Çukurova, Ankara, Gazi, Hacettepe ve Istanbul Üniversiteleri yer alıyor.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdullah Atalar; " Daha çok çalışmalı ve daha iyi yerlere gelmeliyiz. Ancak rakiplerimiz olan uluslararası üniversitelerin maddi yapıları bizlerden çok daha iyi. Biz de kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz.Diğer yandan dünya üzerinde onbinlerce üniversite olduğu düşünülürse sahip olduğumuz dereceleri de çok küçümsememeliyiz." dedi.

Haberin Devamı

Dünya Üniversiteleri sıralamasının ilk on sıralaması şöyle; 1- MIT (Massachusetts Institute of Technology) , 2- Stanford University, 3- Harvard University, 4- University of Cambridge, 5- Caltech (California Institute of Technology), 6- University of Oxford, 7- UCL (University College London ), 8- ETH Zurich, Princeton University, 9- Imperial College London, 10- Chicago University.

BAKMADAN GEÇME!