Bir ‘merhaba’ kadar kolay

Güncelleme Tarihi:

Bir ‘merhaba’ kadar kolay
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 10:31

Kendinize ayıracağınız küçük bir zaman dilimi, belki bir gün bir yerde hiç tanımadığınız bir insana, bir ‘merhaba’ya dönüşür, belli mi olur… 104. sayımızın Neşeli Günler sayfasından merhaba!

Haberin Devamı

21 KASIM MERHABA!

Hiç dikkat ettiniz mi? Vapurda, otobüste, metrobüste herkes inanılmaz mutsuz! Güne 1-0 yenik başlıyoruz desek yeri. İnsanların birbirine selam vermekten bile aciz olduğu düşünülürse iletişim çağında bu kadar iletişimsizlik bir tesadüf değil elbette. Hadi bu makus talihi tersine çevirelim. İlk olarak 1973 yılında ve Ortadoğu’daki bitmek bilmeyen savaşın yaralarını sarmak için ortaya atılan Dünya Merhaba Günü fikri, aslında iletişim kurulabilirse ortada şiddet kalmayacağının altını çiziyor. Dünyadaki tüm yıkımın yanlış iletişim sebebiyle ortaya çıktığını savunan fikrin basit bir eylemle bile zaman içerisinde bu kaosu ortadan kaldırabileceği inancını paylaşıyoruz biz de. O zaman günün hedefini açıklama vakti… Bugün, en az 10 kişiye merhaba diyerek dünya için belki çok küçük ama kendin için kocaman bir adım atabilirsin. Bu hareketin günlük yaşantında seni olduğundan daha mutlu biri yapacak olması bile bizim için yeterli!

 

Haberin Devamı

22 KASIM YOLCULUK VAKTİ

Bazen nereye gittiğinizin bir önemi yoktur. Yola çıkmak yaşadığımız her sıkışıklığı kolayca alt edebilir. Yolculuk Günü; cep telefonlarınızı, yüzlerce maili, günlük telaşın tüm kargaşasını arkanızda bırakmak için bir fırsat olarak görülebilir. Hele ki vizeleri yeni atlatmışsanız kendinize zaman yaratmak için daha iyi bir bahane düşünemiyoruz. Ulaşım endüstrisinin bize sunduğu fırsatları değerlendirebileceğimiz bu özel günde, Doğu Ekspresi olur, motorla çevre illere küçük bir gezi olur... Size özgürlük hissi verecek herhangi bir yöntemle keşfetmenin tadını çıkarın.

 

23 KASIM BLACK FRIDAY

İlk zamanlar Noel tatili dönemi başlangıcı olarak kabul edilen ve herkesin birbirine hediyeler aldığı Black Friday (Kara Cuma) çılgınlığı 1952 yılına kadar dayanıyor. Amerikan tüketim kültürünün gözle görünür sonuçlar doğuran ve artık sınırlarını aşmış olduğunu söyleyebileceğimiz bu özel gününde bütün olay, büyük indirim fırsatı sunan çeşitli alışveriş merkezlerine akın etmek aslında. Birçoğumuzun iple çektiği özel günde, ülkemizde de birçok mağaza büyük indirim kuponlarıyla alışveriş tutkunlarını bekliyor. Peki, yapmanız gerekenleri sıralayacak olursak… Favori mağazanızı seçin, sunduğu fırsatları önceden gözden geçirin, hızlı ve pratik bir alışveriş için plan belirleyin ve arkadaşlarınıza nerede, ne zaman gideceğiniz hakkında koordinasyon sağlayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!