Alacağınız her bilet öğrencilere destek olacak

Güncelleme Tarihi:

Alacağınız her bilet öğrencilere destek olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2018 12:13

Türkiye'nin öğrenci inisiyatifiyle kurulmuş ilk ve tek orkestrası olan Boğaziçi Filarmoni Orkestrası Hüseyin Sermet ile Geleceğin Prömiyeri konserinde çalışmalarına devam edebilmek için sizlerin desteklerini bekliyor. Beethoven'ın 248. doğum yılında Boğaziçi Filarmoni Orkestrası Hüseyin Sermet ile vereceği Beethoven Konserler Dizisi'nin ilkini gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Beyoğlu Belediyesi'nin katkılarıyla, 13 Aralık’ta Grand Pera Emek Sahnesi'nde ustalığın tecrübesi ile Boğaziçili genç müzisyenler buluşuyor! Dünyaca ünlü piyanist, devlet sanatçısı ve Boğaziçi Üniversitesi Fahri Doktora sahibi Hüseyin Sermet ile Boğaziçi Filarmoni Orkestrası sizlere unutamayacağınız bir performans sergilemek için sahne alıyor! “Hüseyin Sermet ile Geleceğin Prömiyeri” isimli konserinde, 13 Aralık’ta Beethoven Konserler Serisi’nin ilk performansı sergilenecektir. 

Alacağınız her bilet öğrencilere destek olacak

7 yaşında müziğe başlayan Sermet, Ankara Devlet Konservatuarı’na girerek Ahmed Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin ve Ferhunde Erkin'in öğrencisi oldu. Ardından, Harika Çocuk Yasası ile Türk Hükümeti tarafından eğitimini sürdürmek üzere Fransa'ya Paris Konservatuvarı'na gönderildi. Geniş repertuarı, eser yorumları ve besteleriyle müzik dünyasındaki yerini gösteren Sermet, bugüne kadar dünyaca ünlü şefler, Vladimir Jurowski, Semyon Bychkov, David Robertson, Lawrence Foster, Pablo Heras-Casado, Jonathan Nott, James Gaffigan and Hans Graf yönetiminde sahne aldı. Maria João Pires, Gautier and Renaud Capuçon gibi dünyanın en iyi sanatçılarıyla performans sergiledi. London Philharmonic ve Royal Philharmonic, Orchestre de Paris, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Luzerner Sinfonieorchester, Bamberger Symphoniker, NHK, Shanghai, Tokyo ve Detroit Symphony, Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Trondheim Symfoniorkester, Tokyo Symphony Orchestra, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Seoul Philharmonic Orchestra, Orquesta Sinfónica de Galicia ve Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai gibi dünyada ün kazanmış birçok orkestrayla çalıştı. Sermet’in besteleri “Çamlıca Yolunda”nın prömiyeri 1997 yılında Empéri Festivali’nde gerçekleştirilirken , “Rüya ve Kabus”un prömiyeri Tokyo Senfoni Orkestrası tarafından yapıldı. “Heykeller”in prömiyeri ise İş Sanat’ta dinleyicilere sunuldu. Naïve, Harmonia Mundi ve Erato için pekçok kaydı bulunan sanatçının ödüllü çalışmaları arasında Ravel’in solo piyano çalışmaları ve Alkan’a ithaf edilmiş kayıtları Diapason d’Or’la ödüllendirilmiştir. Dünyaca ünlü sanatçı Maria João Pires ile gerçekleştirdiği Schubert’in dört el piyano için yazılmış yapıtları, Liszt’in son dönem yapıtları ve Si minör Sonatı’ndan oluşan CD kaydı ise Choc du Monde de la Musique’le ödüllendirilmiştir.

Haberin Devamı

Boğaziçi Filarmoni Orkestrası’nın tarihi 1930’lu yıllarda varolan Robert Kolej Orkestrası’na dayanmaktadır. 2016 yılında tekrar aktif hale gelmiş, geçtiğimiz 3 sene içerisinde çok sayıda konser vererek İstanbul ve çevresinde sanat camiası içinde etkin bir rol almayı başarmıştır. Boğaziçi Filarmoni Orkestrası, Boğaziçi Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinden öğrencileri, mezunları, akademisyenleri ve konservatuarlardan gelen genç müzisyenler ile Türkiye’de eşi görülmemiş bir gönüllü çalışma ve sentez sergilemektedir. Boğaziçi Filarmoni Orkestrası’nın amacı Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek teşkil ederek, “üniversite orkestraları” oluşumuna yardımcı olmaktır. 3 senedir gönüllü çalışmaları ve konserleri ile Robert Kolej Orkestrası’nın mirasını yaşatmakta ve daha da ileriye götürmektedir. “Hüseyin Sermet ile Geleceğin Prömiyeri” ismiyle Boğaziçi Filarmoni Orkestrası Türkiye’deki gençler için yeni bir sanat hayatının başladığını müjdeliyor.

BAKMADAN GEÇME!