Kampanyalar işe yarıyor mu

Geçenlerde bizim yeğenler pizza yemek istemişler.

Haberin Devamı

Meşhur pizzacılardan birine gidip kasada kuyruğa girmişler ve şu meşhur kampanyalardan birinden yararlanmak istemişler. Kalabalık bir grup olmadıklarından “bir pizza alana  ikinci pizza bedava” kampanyasını tercih etmek işlerine gelmiş. “Nasıl olsa ikinci bedava” diyerek orta boy pizza ısmarlamışlar. Bir litrelik içecek de dahil bir fiyat çıkarılmış ve ödeyerek masalarında beklemeye başlamışlar.

Biraz bekledikten sonra ilk pizza ve içecek gelmiş masaya. Bizimkiler “Herhalde soğumasın diye getirmediler diğer pizzayı” diye düşünüp ses çıkarmamışlar.

Ancak pizza bittiğinde görmüşler ki ne gelen var, ne giden. ıçlerinden biri kasada durumu anlatmış. Ancak az önce işlemlerini yapan genç, onlara içecek ve bir pizza kampanyasını uyguladıklarını ve ikinci pizzanın gelmeyeceğini söylemiş...

“Bir alana bir bedava, pizza alana içecek bedava...” bu gibi kampanyalar elbette ki hoş. Ancak bazen, yukarıda anlattığım örnekte olduğu gibi kampanyalar
birbirine karışabiliyor ve bunun sonucu olarak da müşteri memnuniyetsizliği ortaya çıkabiliyor.

Bu kampanyaların önce orada çalışanlar tarafından iyi kavranması gerekiyor sanırım. Öyle değil mi?

Haberin Devamı

Meyaneli balık çorbası

· 800 gr lipsos balığı (iskorpit ya da kırlangıç balığı da kullanılabilir) · 8-9 su bardağı su · 2 çay kaşığı tuz · 2 adet orta boy kuru soğan · 1 adet orta boy patates · 5-6 diş sarmısak · 1 çay kaşığı karabiber · 1 adet küçük boy havuç · 7-8 adet taze kültür mantarı (isteğe bağlı) · 1 demet maydanoz (ince kıyılmış) · 2 adet defne yaprağı · Ayrıca; karabiber, pul biber
Meyanesi için; · 2 adet yumurtanın sarısı · 2 adet limonun suyu · Varsa 1 adet (200 ml) hazır süt kreması

YAPILIŞI
Eti beyaz olan bütün balıklardan çorba yapmak mümkündür. Ancak çorba yaparken en güzel sonuç lipsos, kırlangıç ya da iskorpitle alınır. Lipsosla çorba yaparken dikkat edilmesi gereken nokta, dikenlerinin zehirli olduğu ve satın alırken balıkçıya ayıklatmaktır.

Balık ayıklanıp yıkandıktan sonra süzülür. Büyüklüklerine göre iki ya da üç parçaya bölünüp tencereye alınır. Üzerine defne yaprakları, ikiye bölünmüş kuru soğan, 8-9 su bardağı su ve tuz ilave edilip orta ısılı ateşte, 20-30 dakika kadar haşlanır. (haşlama işlemi sırasında tencerenin kapağı açık olmalı). Pişmiş soğan ve defne yaprakları tencereden alınır. Balıklar da delikli kepçeyle tencereden alınıp bir tabağa yerleştirilir.

Balık suyu tel süzgeçten geçirilir. Süzülmüş balık suyu bir tencereye aktarılır. Tavla zarı formunda doğranmış patates, havuç ve sarmısaklar boylamasına dilimlenmiş mantarlarla birlikte balık suyuna aktarıldıktan sonra 15 dakika kadar haşlanır. Kılçıkları ve derisi ayıklanıp didiklenmiş balık parçaları ve ince kıyılmış maydanoz da çorbaya eklenerek 7-8 dakika daha pişirilir. Son olarak, yumurta sarısı ve limon suyu küçük bir kasede çırpılıp istenirse krema da katıldıktan sonra hazırlanmış olan meyane çorbaya ilave edilir.

2-3 dakika daha kaynatılan çorba ocaktan alınıp sıcak sıcak servise sunulur.

Not: İstenirse, sebzeler eklendiği sırada 1-2 yemek kaşığı pirinç de ilave edilebilir.

Yazarın Tüm Yazıları