Kamber gitti, iş bitti

SAVUNMA aynı, ortada genç Mehmet ve Arda yeni, hücum bölgesi geçen yıldan kalma... Ümit, Necati, Hasan Kabze ve Hasan Şaş’ın yokluğu da dert değil. Olsalar da bundan daha farklı olmazdı.

Açlarla ve işine aşıklarla yola gitmek, oyunculardan daha çok zevk verir insana. Zaten 3-4 büyüklerin şampiyon olacağı, takımlar arası güç dengelerinin, Türk futbolunu ne kadar geri götürdüğünün, bir galibiyet ve bir şampiyonlukla sürekli makyajda tutulduğu ortamda, kandırıp duruyoruz kendimizi. İşte Kayseri. Geçen yılın flaş takımı. Bu yıl İntertoto ve UEFA’da yenilmemiş. Menajer Süleyman Hurma, "Bizi elerse, Milan ve Liverpool gibi takımlar eler" diyor ve takımına olan güvenini ifade ediyordu. Dünkü futbolu bana zevk vermeyen Galatasaray, dağıttı ve havasını aldı Kayseri’nin.

İliç aldı başını yürüdü

Ertuğrul Sağlam, Galatasaray’ın kilit adamının İliç olduğunu ve İliç’i Kamber’le bitirirse, maçı da istediği yere getirebileceğinin hesabını, 44. dakikaya kadar iyi yaptı. Kamber, hiç oynatmadı İliç’i. Ama ilk yarının sonunda skor 1-0’a gelince, Ertuğrul Sağlam maçın başında yapması gerekeni, sahaya oynatmamak için değilde oynamak için çıkılması gerektiğini anladı. Hem de UEFA’da Kayserispor gibi toz attıran bir takımın, daha cesur olması gerektiğini de... Kamber’in yerine Fatih Ceylan’ı oyuna soktu. Ama İliç ondan sonra aldı başını yürüdü. İliç’in iki nefis golüyle maç koptu. Kayseri dondu kaldı.

Şampiyonlar Ligi zor

Gelelim Galatasaray’a. Ben Türkiye Ligi’nde Galatasaray formasının maç kazandırdığı inancındayım. 32 yıllık meslek hayatımda hep bunu gördüm. Tabii istisnalar hariç. Galatasaray bu kadrosuyla, bu oyun anlayışıyla, bu gençleriyle ve bu starlarıyla Türkiye Ligi’nde yine şampiyonluğa oynar. Ama Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın fazla bir şansı yok. Aslında Galatasaray’ın da suçu yok. Ligimizin en iyi takımlarından Kayserispor bu ise, siz düşünün ligin kalitesini. Ayhan, Galatasaray’ın en çalışkan oyuncusuydu.

Daha doğrusu herkes görevini yaptı. Ama İliç, ilk 45 dakika Kamber’in gölgesinde durdu. İkinci yarı Kamber gitti İliç dirildi. Ertuğrul Sağlam’dan daha takım olmuş, yardımlaşma anlayışı yüksek bir takım bekliyordum.

Belki UEFA yorgunu bir takım, umduğumu bulamadım. Galatasaray’ın bu ligde bir sorunu yok ama kadroya iyi bir orta saha oyuncusunu katmaları şart. Bir de Selçuk Dereli’yle ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum. Türkiye’nin en iyi hakemi, Muhammed Hanefi’ye ve Arda’ya yapılan iki mutlak penaltıyı görmeli, süzmeli ve de vermeli.
Yazarın Tüm Yazıları