Kaman'da "Zilsiz Okul" projesi uygulanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kamanda Zilsiz Okul projesi uygulanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 12:47

- Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Zilsiz Okul' projesi ilçedeki üç okulda uygulanıyor

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilen pilot illerde uygulanan "Zilsiz Okul" projesi Kaman ilçesindeki üç okulda hayata geçirildi.

Yenilikçi eğitim anlayışını geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje, Kaman Fen Lisesi, Kaman Ortaokulu ile Faik Güngör İlkokulu'nda uygulanıyor.

Projenin ilçede yürütülmesinden sorumlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İmran Öçsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çağdaş toplumların okullarının özgürlük, demokrasi, güven ve sorumluluk olgularının egemen olduğu ve yaşandığı ortamlar olduğunu belirtti.

Çağın getirdiği değişmeyi karşılayacak eğitim anlayışının, insanı bir bütün olarak gören öğrenci merkezli çağdaş ve demokratik eğitim anlayışı olduğunu vurgulayan Öçsoy, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Çağdaş ve demokratik eğitimin yaşanmasını istediğimiz okullarda geleneksel eğitim uygulamasının klasiklerinden olan dersin başlangıç ve bitişinde çalan zilden de uzaklaşılması gerekmektedir. Bu kapsamda yürütülen proje doğrultusunda ilçemizdeki üç okulda zilsiz eğitim sistemini hayata geçirdik. Okulda devamlı çalan zil öğrencileri koşullandırmakta, zile karşı şartlı refleks oluşturmaktadır bu da öğrencilerin düşünerek değil de zil sesine koşullanarak hareket etmelerine sebep olmaktadır. Okullarda düşünen ve üreten bireyler yetiştirilmesi isteniyorsa öğrencilerin zil sesiyle değil, kendi bilinciyle derse girip çıkmasını sağlamamız gerekmektedir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!