Kaman MYO'da "Doğal Taş Analiz Laboratuvarı" kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kaman MYOda Doğal Taş Analiz Laboratuvarı kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 17:21

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Kaman Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) "Doğal Taş Analiz Laboratuvarı" kurulduğu bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Başıbüyük'ün yürütücülüğünü üstlendiği, Kaman MYO öğretim görevlileri Fatih Ballı, Gökhan Ekincioğlu, Engin Ekdur ve Dr. Ediz Sadık Kanbir'in yer aldığı "Kaya Mekaniği, Zemin Mekaniği ve Petrografi (Kayaç Tanımlama) Laboratuvarlarının Altyapısının Oluşturulması Projesi" kapsamında laboratuvar kurulduğu belirtildi.

Açıklamada, laboratuvarda hidrolik pres, böhme sürtünme ve aşınma cihazı, özgül ağırlık tayini test cihazı, nokta yük indeks deneyi, çeneli kırıcı, bilyalı değirmen, darbeli aşınma deneyi, karot alma makinesi, knoop sertlik ölçer, saf su cihazı ve vakum pompasının bulunduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"Öğrenciler, laboratuvarda gerçekleştirecekleri çalışmalar sayesinde teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilecek, cihaz kullanımını öğrenecek ve mezuniyet sonrası iş hayatına hazırlık açısından önemli tecrübe kazanacak. Laboratuvarda günümüz iş dünyasının gereklerini karşılayabilecek son teknolojik özelliklere sahip cihazlar sayesinde ulusal ve uluslararası standartlara uygun analizler yapılabilmektedir ayrıca taş sektöründe faaliyetlerini sürdüren kamu ya da özel sektör işletmelerine destek ve danışmanlık imkanı da sunulmaktadır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!