Kaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dayangaç:

Güncelleme Tarihi:

Kaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Dayangaç:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 09:06

- "Akademisyen kadromuz, öğrencilerimize eğitimde en üst düzeyde katkı sağlayabilmek için azimle çalışıyor"

Haberin Devamı

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Kaman Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Alparslan Dayangaç, akademisyen kadrosunun, öğrencilere eğitimde en üst düzeyde katkı sağlayabilmek için azimle çalıştığını söyledi.

Dayangaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda Bilgisayar Teknolojileri, Pazarlama ve Reklamcılık, Muhasebe ve Vergi, Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Mimarlık ve Şehir Planlama, Elektrik ve Enerji, İnşaat, Elektronik ve Otomasyon, Makine ve Metal Teknolojileri, Gıda İşleme, Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü'ne bağlı 17 programda 2 bin 100 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü belirtti.

Meslek Yüksekokulu akademik kadrosunda 1 doçent, 3 yardımcı doçent, 45 öğretim görevlisinin yer aldığını ifade eden Dayangaç, "Akademisyenler geldikçe okulumuzun vizyonu daha da zenginleşiyor" dedi.

Haberin Devamı

Dayangaç, AEÜ'nün ikinci büyük meslek yüksekokulu olan Kaman Meslek Yüksekokulu'nda kaliteli eğitim öğretime önem verdiklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Üniversitelerde meslek yüksekokullarına ayrılan bütçeler bellidir. Biz bütçemizin haricinde, gerekçelerimizi anlatarak Rektörümüz Prof. Dr. Kudret Saylam'ın özel desteğiyle ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Yaklaşık iki haftada bir öğrencilerimiz il dışındaki iş yerlerini ziyaret ediyorlar. Elimizden geldiğince laboratuvarları zenginleştiriyoruz. Bilgisayar, doğal taş analizi ve elektronik haberleşmenin de aralarında bulunduğu 20'ye yakın laboratuvarımız var. Bunlardan 5'i son teknolojiyle donatılmış modern laboratuvarlardır."

Genç akademisyen kadrosuna sahip olduklarını dile getiren Dayangaç, "Laboratuvarlarımızın zenginleştirilmesi, yeni projelerin hayata geçirilmesi öğretim görevlilerimizin özel çabalarıyla oluyor. Akademisyen kadromuz, öğrencilerimize eğitimde en üst düzeyde katkı sağlayabilmek için azimle çalışıyor" diye konuştu.

Dayangaç, bölümlerin, piyasanın ihtiyacı dikkate alınarak açıldığını sözlerine ekleyerek, "Öğrencilerimizi, serbest piyasadaki ihtiyacı dikkate alarak yetiştirmeye gayret ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!