Kalkınma Ajanslarının çalıştayı Erzurum'da 

Güncelleme Tarihi:

Kalkınma Ajanslarının çalıştayı Erzurumda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 11:49

Kalkınma Ajanslarının çalıştayı Erzurum'da 

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Bölgedeki Kalkınma Ajanslarının genel sekreterleri Erzurum DAP İdaresinde düzenlenen çalıştaya katıldı.
       DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir yönetimindeki toplantıya, KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu, DAKA Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Güray, DAKA eski Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr. Emin Yaşar Demirci,. DAP İdaresi Başkan Yardımcıları Volkan Güler ve Mehmet Özdoğan, Kalkınma Bakanlığından Feyzettin Yılmaz, Burak Yardımcı ile ajansarın temsilcileri katıldı. DAP İdaresindeki çalıştayın ilk günü, DAP İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, 'Çalıştay Metodolojisi ve Çalıştaydan Beklentiler' konusunda açıklamalarda bulundu.
     DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Kalkınma İdareleri ile Kalkınma ajanslarının aynı Bakanlığa bağlı iki kurum olarak belirlenen görevleri ayrı ayrı gerçekleştirmeye çalıştıklarını, ama daha başarılı olunması için işbirliği ve koordinasyon halinde olmaları gerektiğini bildirdi. Başkan Adnan Demir, “Bugüne kadar abi kardeş gibi sürekli beraber olduk" dedi.
    Konuşmaların ardından, yaklaşık 50 kişilik uzman kadronun katıldığı, altyapı ve kentleşme, beşeri ve sosyal sermaye, sanayi, tarım, turizm başlıklarından oluşan eşzamanlı sektör oturumlarına geçildi. Oturumlarda, 'Kalkınma Ajansları 2017 çalışma programları ve DAP İdaresi 2017 yatırım programı sunumları' gerçekleştirildi ve 'Doğu Anadolu Sektörel Kalkınma Perspektifinin Tespit Edilmesi' konusunda katılımcılar görüşlerini paylaştılar.
    3 gün sürecek çalıştayda, Program Yönetim Birimi ve İzleme Değerlendirme Birimi Başkanları ile DAP İdaresi temsilcileri proje başvuruları, proje seçim ile izleme-değerlendirme süreçlerine ilişkin muhtemel işbirliklerini istişare ederek önerilerine ilişkin rapor sunacaklar. Çalıştay sonunda DAP İdaresi ile 5 Kalkınma Ajansı arasında bir mutabakat zaptının imzalanması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!