Kalite kazandı

BEŞİKTAŞ’ın Avrupa’ya gitmesi içn mutlaka bu kupayı alması lazımdı. Yani koskaca sezonu kupasız kapatırsa hem çok yazık olur hem de çok ayıp olur!

Haberin Devamı

Ama Beşiktaş ilk 45 dakika öyle bir oyun oynadıki, kupayı hak eden bir oyun değildi oynadığı... İlk 45 dakika Quaresma’nın şahsi becerisiyle attığı gol. Onun dışında da yine Q7’nin kaçırdığı bir iki pozisyon var.

Q7’nin şık golü

Koskoca 45 dakikada başka pozisyon yoktu Beşiktaş’ın. Olamaz da çünkü Beşiktaş ileride çoğalamıyor... Fernandes çok kopuk oynuyor, Necip orta sahada ikili oynamaya çalışıyor, adam eksiltiyor; ama o da final paslarını yapamıyor. Simao’nun ilk yarıda varlığı ile yokluğu belli değildi. Guti Beşiktaş’a yavaş kalıyor, oyunun temposunu düşürüyor. Ne hücumda ne de ofansta var. Ama oyuncu kalitesi farkı ortaya çıktı ve Q7 beklenmedik bir anda şık bir gol atarak takımının soyunma odasına 1-0 üstün gitmesini sağladı.

Kartal standart oynuyor

Haberin Devamı

2. yarıya sahada yürüyen Bobo’nun yerine Almeida’yı aldı Kartal, ama bu da yeterli olmadı... Beşiktaş çok standart oynuyor ve oyuncuları oyuna hiç bir şey katmıyor. Bir tek Q7’nin kişisel çabaları var. Bir şey yaparsa yapıyor, onun dışında Beşiktaş yavaş oynuyor. Ardından Sivok’un kafa golüyle Kartal dengeyi sağladı. 82’de Quaresma’nın müthiş şutunu Hasagiç kurtardı, Beşiktaş’ın galibiyet golü olabilirdi ama olmadı. İstanbul BŞB, Beşiktaş’a göre daha derli toplu oynuyor Kartal, bireysel yıldızlara rağmen oyuna ağırlığını koyamayan futbolcu topluluğu görünümünde. Almeida adam geçemiyor, havadan top alamıyor. Aynı şekilde orta sahada Guti ve Simao yokları oynuyor. Kısacası Beşiktaş oyuncularının bireysel kalitesiyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kartal oyunun son bölümlerinde yakaladığı pozisyonlarla maçı uzatmaya bilirdi. Maçın hakkı penaltılardı ve kupayı kalite kazandı.

BEĞENDiM

İstanbul BŞB’nin disiplinli oyununu.

BEĞENMEDiM

Guti’nin etkisiz futbolunu.

DİKKAT

Beşiktaş önümüzdeki sezon takım olmalı.

Yazarın Tüm Yazıları